Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: HP Omen X 2S

Gateracing med sidevogn

En ekstra skjerm i mobilstørrelse gir deg et instrumentbord til spillene. Det er smart, men kostbart.

Skrevet av / 18.02.20 - 11:15
HP Omen X 2S
John Hvidlykke

HP har hatt ganske bra suksess med sitt gaming-merke Omen. Siden introduksjonen i 2016 har vi sett flere vellykkede maskiner fra den kanten. Noen av dem til svært konkurransedyktige priser.

Med Omen X 2S har HP beveget seg opp i det øverste sjiktet av skalaen, hvor man helst skal ha en sponsorkontrakt for å være med.

HP Omen X 2S er en slank 15″ lettvektsmaskin på bare to og et halvt kilo. Rammen til skjermen er lett femkantet, noe som gir et litt frekt preg. Og alt er selvfølgelig i sort anodisert aluminium. Også tastaturet, som er behagelig, men nødvendigvis med kort vandring på grunn av kabinettets tykkelse. Tastene er individuelt RGB-belyst.

En ekstra skjerm på 6 tommer

Der de fleste bærbare PC-er har tastaturet helt opp mot skjermen for å gi plass til touchpad-en, har Omen X 2S trukket tastaturet helt frem til fronten. Touchpad-en befinner seg til høyre for tastaturet, noe vi også har sett på Asus Zephyrus. Dessverre kan den hos Omen ikke brukes som numerisk tastatur. Plasseringen av tastaturet handler sikkert om kjøling til grafikkortet, men også om Omen X 2S’ partytirks, som er dobbeltskjermen. En sort glassflate nedenfor skjermen i hele maskinens bredde antyder at noe er på gang. Dette «noe» er en sekstommers touch-skjerm som kan fungere som kontrollpanel for gamingfunksjoner eller brukes direkte i noen spill. Skjermen er i Full HD-oppløsning som hovedskjermen, men den fyller imidlertid kun den midterste tredelen av maskinens bredde.

HP spiller på at Omen X 2S er den første gaming-PC-en med dobbeltskjerm. Det er jo riktig, men bare blant gaming-PC-er. Vi testet Asus ZenBook Pro Duo i fjor, som ut over en 15″ 4K-hovedskjerm hadde fått presset inn en ekstra skjerm over tastaturet, i maskinenes fulle bredde og med 4K horisontal oppløsning.

En ekstra skjerm i mobilstørrelse gir deg et «instrumentbord» til spillene. (Foto: HP)

Hovedskjermen er en alminnelig Full HD LCD-skjerm, men rask. Med 144 Hz oppdateringshastighet kan den klare de nyeste 3D-spillene uten å hakke. 32 GB RAM hindrer flaskehalser i tunge programmer, og SSD-disken er på 512 GB. Men til denne prisen er den slags også en selvfølge. Lyden er levert av danske Bang & Olufsen.

Formålet med ekstraskjermen er spesielt å gi lett adgang til innstillinger mens det spilles på hovedskjermen. Et knappepanel på venstre side skifter mellom de vanligste funksjonene. Her kan man for eksempel se temperaturen i hovedprosessoren og grafikkprosessoren, hastigheten på det tråløse nettet og RAM-forbruket. Man kan også forstørre et område av hovedskjermen, og se kart, med mer. Det er smart, men gjør ikke en vital forskjell i de fleste spill. Og siden ekstraskjermen for øvrig opptrer som en utvidelse av skrivebordet, ble noen ikoner rett og slett borte da de landet der og ble dekket av palettene i stedet for å ligge på hovedskjermen. Ved siden av den nesten tre ganger så store skjermen på Asus ZenBook Pro Duo virker det ærlig talt litt magert. Spesielt når prisforskjellen ikke er i Omens favør.

Benchmark

Som i de fleste kraftige PC-er vi har sett de senere årene, er prosessoren en 2,6 GHz Intel Core i7-9750U med seks kjerner og 12 tråder. Det finnes raskere prosessorer, men de er uforholdsmessig mye dyrere. Og denne løser oppgaven helt tilstrekkelig. En GeekBench 5-score på 6108 (multi-core) og 1074 (singl-core) er virkelig fint. PC Mark 10-testen fører heller ikke til noen problemer for Omen X 2S. 6046 er mer enn rikelig.

Med et Nvidia GeForce RTX 2080-kort om bord er det grunn til å forvente en fremragende score i 3D-grafikktestene. Den forventningen blir bare delvis innfridd. En 3DMark TimeSpy-score på 6656 er fint nok, men ikke mye mer enn vi er vant til å se på RTX 2070-maskiner! Det samme gjelder 3DMark FireStrike-testen: 15 292 er i underkant. Til sammenligning klarte rekordholderen Acer Predator Helios 700 henholdsvis 10 807 og 23 243 i de samme to testene med samme grafikkprosessor.

Batteritesten var, som vanlig for gaming-maskiner, en kort forestilling. Etter en time og 44 minutter var batteriet tomt. Heldigvis er strømforsyningen lettere enn de fleste.

Konklusjon

Omen X 2S er den villeste spillbærbare jeg til dags dato har sett fra HP. Den er bare litt tykkere og tyngre enn Alienware M15, som vi nylig testet. Men det er likevel blitt plass til en ekstra skjerm og en kraftigere grafikkprosessor. Det har blitt en imponerende maskin – men også en maskin med en imponerende pris. Og spørsmålet er om de gode kreftene og de mange kronene er blitt utnyttet godt nok? Ytelsesmessig er den bare et hårstrå foran noen billigere maskiner med GeForce RTX 2070-kort, og den ekstra skjermen er fiks, men utgjør ikke den store forskjellen. At hovedskjermen er rask, er nærmest en selvfølgelighet i dag – og det forklarer ikke prisen. Hadde jeg penger til en Omen X 2S ville jeg har brukt dem på en Asus Zephyrus. Og var budsjettet en tredel mindre, gikk det til den førnevnte Alienware M15. Eller til en ZenBook Pro Due hvor dobbeltskjermen utgjør en langt større forskjell.

Der de fleste bærbare PC-er har tastaturet helt opp mot skjermen, har Omen X 2S trukket tastaturet helt frem til fronten. (Foto: HP)

Karakter
HP Omen X 2S
High End

Home mener

Lett og lynrask. All maskinvare er hentet fra øverste hylle. Dobbeltskjermen er fiks. Det koster svært mye penger å være med i toppklassen. Ytelsen imponerer ikke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Kjøp én - betal for tre

To-i-en-PC som har alt

Fy søren ... hvor rask den er!

For to år siden ville det ha kostet dobbelt så mye

Glimrende allround Mac

Usynlig mesh må ikke gjemmes bort

Mac in Black

Sei egoist-router

Laptopbrukere blir avhengige av denne

Chromebooks på skolebenken

Grønt fremskritt i små trinn

Overkommelig og superlett uten kompromisser

Lyd & Bilde
Scroll to Top