TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi
L&B Julekalender 2024 Delta her!

TEST: Acer Swift 5 SF514-54GT-77LB

Fremragende ultrabærbar med frustrerende mangler

Acer Swift 5 ser ikke stor ut, og den føles lettere enn mange mobiler. Likevel er den ingen lettvekter!

Av / 03.04.20 - 10:00
Acer Swift 5 SF514-54GT-77LB

Home mener

  • Lett og likevel ytterst robust. Ytelsen er fremragende, og så kommer den med fingeravtrykkleser og Wifi 6.
  • Full HD-skjermoppløsning er ikke bra nok for en ultrabærbar med 14" skjerm i denne prisklassen. Batteritiden skuffer noe.

Acer Swift 5 er verdens letteste 14″ ultrabæbare. Det hevder i hvert fall den taiwanske produsenten, og vi er tilbøyelige til å tro på dem. I hverfall føles maskinen lettere enn mange mobiler (det er den selvfølgelig ikke, men i forhold til størrelsen veier den nærmest ingenting), og det er spesielt positivt fordi Acer Swift 5 likevel virker rimelig solid og robust til tross for det svært lette materialet den er fremstilt av.

Utseende og konstruksjon

Det dreier seg om en spesiell legering av magnesium-litium og magnesium-aluminium, noe som kort fortalt gir materialet samme robusthet som aluminium, med markant mindre massefylde. Til gjengjeld føles magnesiumlegeringen litt mer som plast, og kan også være litt mer utsatt for riper og skader.

Acer Swift 5 SF514-54GT-77LB 1
Designen er stilren, med rette linjer og flater. (Foto: Acer)

Ellers er designen meget stilren, med rette linjer og flater. Både HDMI- og de fleste USB-portene er plassert til venstre, mens kun minijack, en enkelt USB-A-port og Kensington-lås er plassert til høyre. Og da det ikke er overveldende mange porter totalt sett – heller ingen kortleser – fremstår Acer Swift 5 nærmest minimalistisk i sin estetikk.

Tastaturet er bakbelyst, imidlertid uten mulighet for å tilpasse lysstyrken. Det er enten av eller på. Siden maskinen er så slank, er det ikke mye plass til vandring i tastene, og de yter heller ikke mye mostand når man skriver. Med andre ord kunne den taktile opplevelsen godt vært bedre. Positivt er det imidlertid at det er god avstand mellom tastene.

Skjerm og lyd

Den 14 tommer store touch-skjermen er som nevnt omgitt av en meget smal ramme, noe som gir en nesten infinity pool-aktig brukeropplevelse.

Annonse

Derfor kan man undre seg mer over at skjermoppløsningen bare er på 1920 x 1080 piksler (Full HD). Det er spesielt synd fordi skjermen ellers er ganske glimrende med klare, naturlige farger.

Lyden er en relativt tynn kopp te gjennom de innebygde stereohøyttalerne, men får masser av fylde og tyngde når man tar i bruk et par skikkelige hodetelefoner.

Acer Swift 5 SF514-54GT-77LB 2
Grafikken støttes av et Nvidia GeForce MX250 grafikkort, og det merkes. (Foto: Acer)

Ytelser og funksjoner

Denne utgaven av Acer Swift 5 er utstyrt med nyeste generasjon Intel Core i7-prosessor, og det merkes. Samtidig støttes grafikken av et Nvidia GeForce MX250 grafikkort, og selv om det langt fra gjør maskinen til en gaming-bærbar, er det likevel fart over feltet, noe som våre Benchmark-tester også viser. Sammenlignet med for eksempel Dell XPS 13 2-i-1, som må nøye seg med Intel Iris Plus til å drive grafikkytelsen, scorer Acer Swift 5 i denne konfigurasjonen høyere i både 3DMark og Cinebench. Noe som er absolutt godkjent når man vet at Acers maskin faktisk koster en del mindre enn den ellers sammenlignbare Dell.

I fjor testet vi en Acer Swift 5-modell med 15,6″ skjerm, som overrasket med imponerende god batteritid. Spesielt den store skjermstørrelsen tatt i betraktning. Den positive opplevelsen gjentar seg dessverre ikke med den aktuelle modellen, som på tross av den mindre skjermen bare oppnår 3:45 timer i vår Benchmark-test, og dermed klarer seg vesentlig dårligere enn fjorårets testprodukt.

Til gjengjeld skal Acer ha ros for å ha utstyrt den nye Acer Swift 5 med Wifi 6. Det gir både høyere overføringshastigheter på hjemmenettverket og en mer stabil forbindelse.

Acer Swift 5 SF514-54GT-77LB 3
Tastaturet er bakbelyst, men lysstyrken kan ikke reguleres. (Foto: Acer)

Konklusjon

Acer hevder selv at Swift 5 er den letteste ultrabæbare på markedet. Det er sant nok, og i konfigurasjonen vi testet, er det helt klart snakk om en lettvekter med superkrefter. Derfor er det desto mer frustrerende at et par vesentlige mangler må trekke ned i den samlede vurderingen. Det er ganske enkelt ikke bra nok med bare Full HD skjermoppløsning på en 14″ ultrabærbar maskin i denne prisklassen, og batteritiden lider tilsynelatende under den kraftige konfigurasjonen.

Til gjengjeld er det flott at Acer nå er med på Wifi 6-bølgen, og hvis det taiwanske selskapet kommer med en oppdatering neste år med bedre batteri og høyere oppløst skjerm, vil vi absolutt ikke være gjerrige med de høye karakterene. Men i denne omgangen må det bli et 4-tall.

Karakter
Acer Swift 5 SF514-54GT-77LB
Premium
Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

50%

Juletilbud - 50% Rabatt!

50% På LB+ Total i 1 år! (Spar 925,-)

Prøv LB+Total i 1 måned

Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-

LB+ Total 12 mnd / 156,-

Tilgang til ALT innhold i 12 måneder

925,-
79,- / for 1 mnd
154 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonse

Mange bekker små

En liten dyr sak

Vi har testet Netgears nye folkelige WiFi 7-mesh

Alle gode ting er tre

Mesh med Wi-Fi 7 gir bred og lynrask dekning

Samsung Galaxy Book 4 Edge er fin til studenter og folk på farten

Yoga på den kloke måten

Moderne CPU – gammeldags skjerm

Tett på perfekt begynner-PC

Er PC-en blitt klokere?

Fin datamaskin – sløv skjerm

Fire hodesett til din nye kontorhverdag

Lyd & Bilde