Når man først får en Chipolo i hånden, er det vanskelig å ikke bli litt skuffet over designen. Den ligner den type brikker som vaktmestere går rundt med i sine store nøkkelknipper, åttitalls og i plast. Selv fargene er kommunefarget.
Men selv om utseendet ikke appellerer til oss, er det jo som i så mange andre sammenhenger det innvendige som teller. Og her skuffer ikke Chipolo One.
Egen app
Vi har valgt å teste Chipolo One fordi den har sin egen app, som fås både til Android og iOS. Men det er verdt å merke seg at Chipolo også har et lignende produkt, Chipolo One Spot, som er laget utelukkende til iOS’ Find-app.
Det tar et par minutter å få brikken og appen til å snakke sammen; de må bare legges ved siden av hverandre mens mobilen søker og oppretter forbindelsen. Vi følger med på skjermen imens, og blir beroliget av at alt er som det skal være. Når forbindelsen er aktiv, må vi bare navngi brikken, og så er vi i gang.
Chipolo er født med flere av funksjonene som Tile tar betalt for. Du kan slå på eller av meldinger hvis du forlater brikken. Og hvis du har kommet langt vekk, krever det bare et klikk å starte en veivisning, i vårt tilfelle med Apple Maps.
Er du tett på den, er det først og fremst ringetonen på hele 120 dB Chipolo bruker til å bli gjenforent med deg.
Stemmestyring
Vi testet Chipolo med en iPhone, og kunne derfor bruke funksjonen Siri som snarvei for å opprette en kommando hvor assistenten får brikken til å ringe slik at vi kan finne den. Chipolo foreslår selv kommandoen “ring brikkens navn”, men det misforstår Siri, og foreslår all verdens forskjellige mennesker fra telefonboken. Så det krever en omformulering av kommandoen, og da virker det til gjengjeld også perfekt.
Når man har hastverk, nøklene er borte og tiden flyr, vil en stemmeassistent klart være velkommen.
Overraskende feature
I den mer kuriøse avdelingen har Chipolo tilføyd en funksjon som gjør at man kan bruke sporingsbrikken som en utløser til mobilens kamera. Det er faktisk virkelig godt tenkt, for alle som har prøvd å ta et gruppebilde eller en fullfigurs-selfie med ti sekunders nedtelling, vet at det kan være en tidkrevende og anstrengende prosess.
Det eneste minuset med funksjonen er at kameraet må åpnes via Chipolos egen app, og at du dermed kan glemme alt om “portrait mode” eller spesielle filtre. Du kan slå på og av blitzen, og resten må du gjøre i redigeringen.
Konklusjon
Vi liker virkelig godt Chipolos sporingsbrikke, for den fungerer uten dikkedarer, og det er samtidig lagt inn kreative løsninger som faktisk gjør livet ditt lettere. Men plastmaterialet og knallfargene tiltaler oss ikke.
Home mener
Fungerer både med iOS og Android. Designen er virkelig kjedelig sammenlignet med konkurrentene.
Veil. pris 279 kr
Spesifikasjoner
- Mål: 37,9 mm x 6,4 mm
- Vanntett: “splashproof”
- Batteri: opptil 2 år, utskiftbart
- Kompatibilitet: Android og iOS
- Stemmestyring: Alexa, Siri og Google Assistent, men på iOS virker Google Assistent bare i USA og Canada
- Rekkevidde: 60 meter
- Web: chipolo.net
Også i denne testen:
4 sporingsbrikker
Samsung Galaxy SmartTag2
Samsungs nye sporingsbrikke imponerer
Med den innebygde AR-teknologien i SmartTag2 er det faktisk morsomt å finne noe som er blitt borte.
Apple AirTag
Gjennomdesignet og lynrask
Med to år på baken har Apple plassert seg solid på sporingsbrikke-markedet.
Tile Mate
Klassikeren innenfor sporingsbrikker
Det er både fordeler og ulemper ved å velge den opprinnelige markedslederen.
Les videre med LB+
LB+ Total uke
Tilgang til ALT innhold i en uke
LB+ Total mnd
Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home i en måned
LB+ Total 12 mnd
Tilgang til ALT innhold i et år (Mest å spare)
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser