Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

AudioPro Addon One

Aktiv tilleggshøyttaler

Her er en enkel og rimelig måte å skaffe seg lyd på. Nesten uansett hvor man er, og til en rimelig penge.
Lyd & Bilde mener
Balansert klang Plasseringsvennlig Subutgang USB-inngang
Lite bass Begrenset lydtrykk Mangler hode­telefonutgang
Spesifikasjoner
  • 2 x 36 W
  • 55–20 000 Hz
  • 10,4 x 16,3 x 13,7 cm

Så lenge man har et strømuttak i nærheten, kan man koble hva man vil til de små AudioPro-høyttalerne. Addon One kalles de, og beskjedne mål og lav pris gjør dem godt egnet som erstatning for pc-høyttalerne i plast på skrivebordet, til eksterne høyttalere for flatskjermen. Eller rett og slett når man trenger lyd et sted hvor det ikke er praktisk med store høyttalere. AudioPro er bitte små høyttalere med innebygget forsterker – såkalt aktive høyttalere – og trenger dermed ikke stort mer enn en iPod for å spille. Plugg den ene høyttaleren til et strømuttak, og strekk en høyttalerkabel (medfølger) mellom dem, så er det bare å koble til en lydkilde.

Man kan koble en lydkilde enten til høyttalerens USB-inngang – rett fra pc-en – eller til en 3,5 mm minijackinngang. Den ene høyttaleren, den som har 2 x 36 W forsterker innebygget, har også en volumkontroll på baksiden. Et praktisk alternativ kan være å koble høyttalerne til det trådløse hjemmenettverket. Da trenger man AudioPros trådløse mottaker og sender som koster 2000 kroner i tillegg. De pengene bør man kanskje legge i en subwoofer siden de har en subutgang også, og bedre høyttaler- og signalkabler til Addon One.

For potensialet i de knøttsmå sorte eller hvite høyttalerne er utvilsomt til stede. Selv med en 9 cm stor/liten basshøyttaler og den obligatoriske 25 mm diskanten, lyder de små høyttalerne levende og klangrikt. Klangbalansen er strålende for en så liten høyttaler, selv om det ikke er mye bass og særlig ikke dypbass her. Leonard Cohens røst (Live in London) får likevel den klangfylde den fortjener, og vokalharmoniene til de to kordamene lyder klokkeklart. Det skapes ikke like mye dybde i lydbildet som på de 2,5 ganger dyrere Genelec 6010A, og det er heller ikke samme grad av detaljrikdom i de små AudioPro-høyttalerne.

Men som en erstatning for flatskjermens manglende lydmessige kvaliteter, eller en pc-høyttalers, er de glimrende til prisen. De passer inn overalt, og for de som ønsker det finnes det alltids en kompakt subwoofer, som AudioPros B1.9 til 3000 kroner, som kan løfte lydopplevelsen ytterligere og tilføre skikkelig bass.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter
Av

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.