Det kjedelige med iPhone 8 er at den nesten ser helt lik ut som iPhone 7. Den burde faktisk hete iPhone 7s. Forskjellen er at den har en bakside av glass for å muliggjøre trådløs lading. Det er noe urovekkende at glass selvfølgelig ikke er like robust som metall.
Ved siden av å ha en betydelig større skjerm enn på den lille 8-eren, er den også mer høyoppløst. Takket være det brede fargespekteret har man nå støtte for HDR når man ser på film. Nytt er også at Apple har innført samme True Tone, automatisk hvitbalanse, som på iPad Pro. Det innebærer at en sensor leser av omgivelsens lys, og tilpasser fargetemperaturen slik at bilder alltid ser naturlige ut.
Man kan tro at det er samme kamera som i iPhone7. Men Apple har jobbet med kvaliteten i stedet. Man merker umiddelbart at prosessoren analyserer motivet bedre og tilpasser alle parametere. Både i motlys og i situasjoner med store lysvariasjoner hvor HDR kommer til sin rett, får man betydelig bedre resultat. Farger er mer mettede, men uten å overdrive. Og i svakt lys er det mindre støy, men med bevarte detaljer samt mer naturlige farger.
Hodetelefonuttaket må vi fortsatt være foruten, men som følge av gjennombruddet for trådløse hodetelefoner er det ingen større katastrofe. Lydkvaliteten er det ikke mye å si på, da den mer avhenger av hodetelefonene. Derimot har Apple hyggelig nok lånt teknikk fra iPad Pro til de innebygde høyttalerne. Volumet går betydelig høyere uten at det durer, og man får til og med en viss stereoeffekt. Og med litt godvilje kan man si at det finnes en bassgjengivelse.
Det området der iPhone 8 imponerer mest, er imidlertid på prosessorkraft. Den nye A11 Bionic er et virkelig beist! I våre syntetiske tester som Geekbench er den omtrent dobbelt så rask (4262/10441) som de raskeste Android-mobilene (1987/6692), både med en og flere kjerner. Og i nettlesertesten er den 2–3 ganger så rask. Batterikapasiteten er imidlertid ikke i toppklasse, selv om Plus-modellen klarer seg betydelig lenger enn sin lillebror.
Konklusjon
Allerede den mindre iPhone 8 er en imponerende oppgradering fra iPhone 7, selv om den havner i skyggen av den mer innovative iPhone X. Den spiller i en egen divisjon når det gjelder ytelse, har fått bedre høyttalere, og kan lades enten raskt eller trådløst. Med Plus-modellen får man i tillegg til større skjerm, bedre batteritid og et enda bedre og mer mangesidig kamera. Dessuten tar den faktisk de beste mobilbildene vi har sett!
Også i denne testen:
Moto Z2 Force Dual SIM
Multitasker med kompromisser
Interessant tilbehør får den til å stikke seg ut fra mengden, men den har mange mangler.
Sony Xperia XZ1
Kamera-tryllekunstneren
Sony kombinerer mange bra funksjoner, men det er alle kameraets finesser som imponerer.
Samsung Galaxy Note 8
Noen ganger er størst også best
Note 8 er en slanket og smart arbeidskamerat, fjernt fra tidligere monster-phablets.
Nokia 8
Metervare fra Nokia
Det er ikke nok å stappe inn de raskeste komponentene. Man må også ha et USP (Unique Selling Point), og Bothies er rett og slett ikke nok.
Asus Zenfone 4 ZE554KL
Fotomodell fra Asus
Asus vil være en medspiller på mobilmarkedet. Zenfone 4 henvender seg til mobilfotografen som vil se det store bildet.
Les videre med LB+
Årets beste tilbud
Tilgang til ALT innhold i 4 uker for 4 kr
LB+Total måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned (Mest å spare)
LB+ Total 12 mnd
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser