Search
Generic filters

: Ultrasone Pro 900

Studiolyd på hodet

Utrasones hodetelefoner for proffbruk, kan utmerket godt brukes i hjemmet. Spesielt når de spiller så bra som Pro 900.

Lyd & Bilde mener

Superåpen og nøytral lyd, God komfort Bra støydemping
Slank dypbass
 • Ultrasone Pro 900
 • Lukket klokke
 • 40 ohm, 96 dB
 • 295 gram
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 3998 kr

De solide hodetelefonene er beregnet på studiobruk, derfor er de lukket, med heldekkende øreklokker som verken slipper lyd ut eller inn. Som mange av Ultrasone hodetelefoner bruker Pro 900 en teknikk de kaller S-Logic Plus som er deres måte å optimalisere spredningen av lydbølgene fra membranen via øret for å oppnå nøytral klangbalanse og tydeligere gjengivelse. På den måten mener de at hodetelefonene oppfører seg mer som høyttalere gjør i et rom.

Mange ser nok på studiotelefoner for kritisk proffbruk som analytiske og overdetaljerte, men faktum er at Pro 900 slett ikke mangler musikalske egenskaper. Med unntak for en litt slankere dypbass – noen vil bedre kontrollert – mangler de slett ikke klangfylde eller musikalsk dybde. De gir deg strykernes klang med et fokus og en klarhet som du kan glemme i billige hodetelefoner, og de har et lydbilde som er så gjennomsiktig at proffer kan glede seg over å høre detaljer miksen som et 20 år gammelt AKG eller Sennheiser-sett maskerer, samtidig som musikkelskeren kan befris fra den ”varme” og likevel slørende klangen til mange så kalte hi-fi-hodetelefoner.

Hodetelefonene sitter godt på hodet, men er ikke egnet til bærbart bruk, selv om det følger med en minijackadapter, er de for tungdrevne til at det er mulig å få noenlunde realistisk lydtrykk med en iPod. Disse skal man kose seg med hjemme. Eller i studio. The Paperboys live SACD-innspilling med alle musikerne i opptak samtidig inneholder mange underliggende klanger i det romslige lydbildet. Som slett ikke alle hodetelefoner klarer å få med seg. Med Pro 900 hører man smådetaljer dypt inn i lydbildet, som er sammenhengende og nøytralt fra dypeste bass til høyeste diskant.

De koster ikke akkurat småpenger, men spiller langt mer åpent og ikke minst sammenhengende enn for eksempel Denon AH-D2000 og Monster Beats by Dr. Dre, og er superoppløst og krystallklare sammenlignet med en ellers fine proffmodellen HD 380 fra Sennheiser. Om de er verdt pengene avhenger bare av hvor mye man er villig til å betale for superoppløst og nøytral lyd, for Ultrasone Pro 900 er absolutt i toppen, selv når man vurderer dem til hjemmebruk. LS

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 3 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Marius


Siste artikler:

Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Les også

  Vi spurte, leserne svarte. Med nesten 4500 stemmer er iPhone 11 kåret som vinner av kamerablindtesten.
  Sonus faber Lumina III er det opplagte valg av høyttalere til mindre rom
  Samsung HW-Q950T er den nyeste toppmodellen, og den skuffer ikke. Denne lydplanken er det krutt i!
  Med sin saftige kontrast og fargestrålende Ambilight-lys, gir Philips OLED805 en virkelig heftig bildeopplevelse.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  OnePlus 8T er et kompromiss. Derfor må man holde tungen rett i munnen hvis man vurderer et kjøp. For de fleste er OnePlus 8T blant de beste mobiltelefonene på markedet, mens forbrukere med spesielle behov bør se etter noe annet.
  Endelig et Wi-Fi 6 meshnettverk som folk flest har råd til. Er det bare å spenne sikkerhetsbeltet og gjøre klar for superhastigheter?
  Dyson Lightcycle Morph er noe helt for seg selv. Den kan det meste, men samarbeider dårlig.
  Hvis du er villig til å gi avkall på Dolby Atmos og DTS:X, finnes det neppe noen bedre lydplanke til prisen, enn Samsung HW-Q66T.
  Det er få lydplanker som klarer å simulere surroundlyd som Sony HT-G700.
  TCL C815 byr på flott bildekvalitet og flust med smarte finesser til en fornuftig pris. Her får du til og med glimrende lyd!
  Endelig en interiørvennlig subwoofer som gir skikkelig fysisk bass! Ja, det koster, men betaler tilbake i form av nydelige basstoner på musikk og heftige basseffekter på film. Fra et slankt format som du kan henge på veggen.
  Denon feirer sin egen 110-års fødselsdag med en forsterker der det er jobbet ekstra med den gode lyden.
  Det er sjelden jeg har blitt forbanna over et produkt. Spesielt et så brukervennlig et som Google Nest Audio.
  TCL Ray-Danz TS9030 benytter smarte akustiske løsninger fremfor avansert DSP, for å simulere surroundlyd.
  De ser nydelige ut, men det er ikke bare det kosmetiske som er tiltalende med B&W 702 S2 Signature.
  Hvilken mobiltelefon har det beste kameraet? Dette vanskelige spørsmålet vil vi gjerne ha din hjelp til å besvare. Delta i avstemningen nedenfor.
  Do NOT follow this link or you will be banned from the site!