: Ultrasone Pro 900

Studiolyd på hodet

Utrasones hodetelefoner for proffbruk, kan utmerket godt brukes i hjemmet. Spesielt når de spiller så bra som Pro 900.
Lyd & Bilde mener
Superåpen og nøytral lyd, God komfort Bra støydemping
Slank dypbass
Spesifikasjoner
  • Ultrasone Pro 900
  • Lukket klokke
  • 40 ohm, 96 dB
  • 295 gram
Annonse
Annonse

De solide hodetelefonene er beregnet på studiobruk, derfor er de lukket, med heldekkende øreklokker som verken slipper lyd ut eller inn. Som mange av Ultrasone hodetelefoner bruker Pro 900 en teknikk de kaller S-Logic Plus som er deres måte å optimalisere spredningen av lydbølgene fra membranen via øret for å oppnå nøytral klangbalanse og tydeligere gjengivelse. På den måten mener de at hodetelefonene oppfører seg mer som høyttalere gjør i et rom.

Mange ser nok på studiotelefoner for kritisk proffbruk som analytiske og overdetaljerte, men faktum er at Pro 900 slett ikke mangler musikalske egenskaper. Med unntak for en litt slankere dypbass – noen vil bedre kontrollert – mangler de slett ikke klangfylde eller musikalsk dybde. De gir deg strykernes klang med et fokus og en klarhet som du kan glemme i billige hodetelefoner, og de har et lydbilde som er så gjennomsiktig at proffer kan glede seg over å høre detaljer miksen som et 20 år gammelt AKG eller Sennheiser-sett maskerer, samtidig som musikkelskeren kan befris fra den ”varme” og likevel slørende klangen til mange så kalte hi-fi-hodetelefoner.

Hodetelefonene sitter godt på hodet, men er ikke egnet til bærbart bruk, selv om det følger med en minijackadapter, er de for tungdrevne til at det er mulig å få noenlunde realistisk lydtrykk med en iPod. Disse skal man kose seg med hjemme. Eller i studio. The Paperboys live SACD-innspilling med alle musikerne i opptak samtidig inneholder mange underliggende klanger i det romslige lydbildet. Som slett ikke alle hodetelefoner klarer å få med seg. Med Pro 900 hører man smådetaljer dypt inn i lydbildet, som er sammenhengende og nøytralt fra dypeste bass til høyeste diskant.

De koster ikke akkurat småpenger, men spiller langt mer åpent og ikke minst sammenhengende enn for eksempel Denon AH-D2000 og Monster Beats by Dr. Dre, og er superoppløst og krystallklare sammenlignet med en ellers fine proffmodellen HD 380 fra Sennheiser. Om de er verdt pengene avhenger bare av hvor mye man er villig til å betale for superoppløst og nøytral lyd, for Ultrasone Pro 900 er absolutt i toppen, selv når man vurderer dem til hjemmebruk. LS

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Annonse
Annonse

Les også

Nå kan du glede deg til mer pomp, prakt, intriger - og sex - blant fiffen fra 1800-tallet.
Nok engang flyttes premieren på den 25. James Bond-filmen.
Med enda en global strømmeaktør på det nordiske markedet tiltar kampen om strømmeabonnentene.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Den er ikke sprek, den lader tregt og kjører ikke langt om gangen. Men Mazda MX-30 har et lydanlegg som mange vil misunne den.
Netatmo Smart Video Doorbell er blant få kablede smarte ringeklokker som fungerer med norsk strømforsyning. Her trenger du heller ikke abonnement for full funksjonalitet.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!