Ultrasone Pro 900

Studiolyd på hodet

Utrasones hodetelefoner for proffbruk, kan utmerket godt brukes i hjemmet. Spesielt når de spiller så bra som Pro 900.
Lyd & Bilde mener
Superåpen og nøytral lyd, God komfort Bra støydemping
Slank dypbass
Spesifikasjoner
  • Ultrasone Pro 900
  • Lukket klokke
  • 40 ohm, 96 dB
  • 295 gram
forfatter

De solide hodetelefonene er beregnet på studiobruk, derfor er de lukket, med heldekkende øreklokker som verken slipper lyd ut eller inn. Som mange av Ultrasone hodetelefoner bruker Pro 900 en teknikk de kaller S-Logic Plus som er deres måte å optimalisere spredningen av lydbølgene fra membranen via øret for å oppnå nøytral klangbalanse og tydeligere gjengivelse. På den måten mener de at hodetelefonene oppfører seg mer som høyttalere gjør i et rom.

Mange ser nok på studiotelefoner for kritisk proffbruk som analytiske og overdetaljerte, men faktum er at Pro 900 slett ikke mangler musikalske egenskaper. Med unntak for en litt slankere dypbass – noen vil bedre kontrollert – mangler de slett ikke klangfylde eller musikalsk dybde. De gir deg strykernes klang med et fokus og en klarhet som du kan glemme i billige hodetelefoner, og de har et lydbilde som er så gjennomsiktig at proffer kan glede seg over å høre detaljer miksen som et 20 år gammelt AKG eller Sennheiser-sett maskerer, samtidig som musikkelskeren kan befris fra den ”varme” og likevel slørende klangen til mange så kalte hi-fi-hodetelefoner.

Hodetelefonene sitter godt på hodet, men er ikke egnet til bærbart bruk, selv om det følger med en minijackadapter, er de for tungdrevne til at det er mulig å få noenlunde realistisk lydtrykk med en iPod. Disse skal man kose seg med hjemme. Eller i studio. The Paperboys live SACD-innspilling med alle musikerne i opptak samtidig inneholder mange underliggende klanger i det romslige lydbildet. Som slett ikke alle hodetelefoner klarer å få med seg. Med Pro 900 hører man smådetaljer dypt inn i lydbildet, som er sammenhengende og nøytralt fra dypeste bass til høyeste diskant.

De koster ikke akkurat småpenger, men spiller langt mer åpent og ikke minst sammenhengende enn for eksempel Denon AH-D2000 og Monster Beats by Dr. Dre, og er superoppløst og krystallklare sammenlignet med en ellers fine proffmodellen HD 380 fra Sennheiser. Om de er verdt pengene avhenger bare av hvor mye man er villig til å betale for superoppløst og nøytral lyd, for Ultrasone Pro 900 er absolutt i toppen, selv når man vurderer dem til hjemmebruk. LS

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Marius


Siste artikler:

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.