: Samsung HT-BD7255R

Lekkert og vellydende

Anlegget fra Samsung har lekre former. Trådløs lyd til bakhøyttalerne er ikke å forakte, og når anlegget også låter fint, blir vi regelrett imponert.

Lyd & Bilde mener

Låter fint Lekkert utseende ”Trådløse” bakhøyttalere
Ingen HDMI-inngang
 • 5.1-system
 • 143 W per kanal
 • (3 ohm, 10 % THD)
 • HD-lyd og -bilde
 • Blu-ray-profil BD-Live
 • Trådløse bakhøyttalere
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 10990 kr


Da Samsung på nyåret i 2008 lanserte markedets første komplettanlegg m/Blu-ray, HT-BD2E, ble vi meget begeistret over hvor bra det låt. Dette er tross alt ikke et merkenavn man forbinder med hjemmekino.

Nå er de på banen igjen, med det meget lekre anlegget HT-BD7255R. Her er Blu-ray-spilleren smakfullt integrert i receiveren, med brevsprekkmating i stedet for skuff. Høyttalerne er størst i testen, gulvstående både foran og bak. Men de er også lekre saker, med gjennomsiktige plastkanter rundt som gir en flott akryl-look. Blu-ray-spilleren er forberedt for trådløs nettverkstilkobling som kan brukes til BD-Live og datastreaming fra nettverket. Adapter er tilleggsutstyr og koster ekstra. Anlegget har medfølgende iPod-krybbe, samt trådløs overføring til en ekstern forsterker som kobles til bakhøyttalerne. Dermed slipper man kabler som går over hele gulvet. iPod-docking er inkludert i pakka, og tilsynelatende mangler ingenting. Bortsett fra HDMI-inngang. Har du en spillkonsoll eller en kabeldekoder, må denne kobles til via stereo AUX phonoinngang. Anlegget mangler også bildeinngang, slik at en slik bildekilde må kobles direkte i tv-en eller projektoren.

Brukervennlighet
Samsung-anlegget har ikke autooppsett, så avstand til hver høyttaler må måles opp manuelt og plottes inn via skjermmenyen. I likhet med Sony-anlegget krever også Samsung litt skruing for å montere høyttalerne på sine respektive sokler. Ellers er anlegget meget enkelt i bruk. Oppstartstiden er ok, det tar mellom 30 og 45 sekunder å laste en film.

Lydkvaliteten
Med «Watchmen»  i skuffen er filmkvelden reddet. Anlegget kan spille ganske høyt uten store problemer, og den dvergskapte subwooferen er meget godt integrert. Den har en god tonalitet, og samarbeider godt sammen med høyttalerne, slik at de til sammen gjengir et helhetlig lydbilde. Dynamikken i lydbildet er imponerende til å være fra et slikt anlegg. Det er god kontroll på lydeffekter selv når det er ganske høyt. Subwooferen klarer seg overraskende godt til å være så bitte liten, og den låter tydelig bedre enn Sony sin. Den er bare ikke like kraftig. «Watchmen» er stappfull av veldig bra musikk, og anlegget er i stand til å formidle den. Simon & Garfunkels «Sounds of Silence» under begravelsen til The Comedian gir formelig gåsehud. Men denne låta setter også anlegget på prøve, ettersom den er veldig dynamisk og har mye energi ved delefrekvensen til diskantelementet. Spiller man for høyt her, vrenger det i høyttalerne, så pass på. Dialogene er også her litt slanke, senterhøyttaleren kunne godt gått dypere. Men det kommer mer brystklang frem her enn med Sony, og man kan ikke forvente underverker av denne typen anlegg. Faktisk er vi meget imponert over Samsung.

Musikk i både stereo og surround låter dessuten skapelig. Lydbildet er balansert, vokalister står fint i midten, uten mye farging. Alt låter klart. Bassgitaren og basstromma låter riktignok ganske måteholdent, men tonene er fine. Få anlegg av denne typen har en så godt integrert subwoofer. Vi kunne godt ønsket oss en litt mer silkeglatt diskantgjengivelse, og det låter ganske flatt når man spiller høyt. Men da ville det også fort blitt dyrt. Til denne prisen er det ingenting å utsette på.

Konklusjon
Det lekre Samsung-anlegget låter imponerende balansert og fint. Det kan også spille ganske høyt. Subwooferen er knøttliten, men gjør en fin jobb likevel. Visst er det begrenset med lydnivå den får pumpet ut av seg, men man kan absolutt spille høyt nok for å få en underholdende filmkveld. Det låter også skapelig på musikk. Definitivt et bra system. Det vi savner, er flere tilkoblinger. Det er ingen HDMI-innganger her, så man får ikke koblet til spillkonsoll eller kabel-tv-boks digitalt. Litt kjipt å koble til PlayStation 3 analogt, da man går glipp av surroundlyd. Dette burde Samsung absolutt tenkt på. Men til tross for dette mener vi Samsung både er det totalt sett beste anlegget i testen, og også det som gir best kvalitet per krone. Et meget godt kjøp!

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 3 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Også i denne testen:

  Panasonic SC-BTX70

  Overpriset lekkerbisken

  Dette anlegget fra Panasonic er et 2.1-system som simulerer 7.1 virtuell surroundlyd. iPod-tilkobling, YouTube-streaming og minnekortleser er kult. Men hvordan låter det?

  LG HB354BS

  Middelmådig moro

  Testens rimeligste anlegg er fra LG og simulerer surroundlyd fra to høyttalere. En fiffig funksjon er dessuten live videostreaming fra YouTube.

  Sony HTP-BD36SF

  Greit nok

  Med autooppsett og den nye Blu-ray-spilleren BDP-S360, håper Sony at dette anlegget vil kapre ditt hjemmekinohjerte.

  Les også

  Premium-lydplanken LG SN8YG har det du trenger av utstyr, og lydmessig har LG skjerpet seg. Men hva pokker har de tenkt på med appen?
  Marantz nyeste CD-spiller er også en nettverkspiller, og en nettradio, og en DAC, og en forforsterker, og en….
  Det var en gang at Apples MacBook Air var det helt naturlige valget hvis man skulle ha en rimelig og ultraslank bærbar maskin. Er det fortsatt tilfellet?
  Marantz Model 30 er en praktfull forsterker for både øyne og ører, og kvaliteten går utenpå det meste.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  En nettverksspesialist og et high-end-lydselskap har sammen laget en smart-høyttaler i hi-fi-kvalitet.
  Lyden fra den enorme V8-eren klarer ikke å overdøve anlegget, som er et selvsagt valg på en BMW.
  Annen utgave av den minste Citation-smarthøyttaleren.
  For prisen av et par støykansellerende hodetelefoner gir Philips Fidelio X3 uendelig mye bedre lyd.
  Xperia 5 II er ikke bare like bra som Xperia 1 II, den er i flere tilfeller bedre!
  Sony A85 er en jevnt over glimrende OLED-TV med flott bilde og usynlig, men tydelig lyd!
  Denons jubileums-spiller kan ta seg kjærlig av CD-ene dine i mange år fremover. Men strømmingen får en kald skulder.
  Vi spurte, leserne svarte. Med nesten 4500 stemmer er iPhone 11 kåret som vinner av kamerablindtesten.
  Sonus faber Lumina III er det opplagte valg av høyttalere til mindre rom
  Samsung HW-Q950T er den nyeste toppmodellen, og den skuffer ikke. Denne lydplanken er det krutt i!
  Med sin saftige kontrast og fargestrålende Ambilight-lys, gir Philips OLED805 en virkelig heftig bildeopplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromiss. Derfor må man holde tungen rett i munnen hvis man vurderer et kjøp. For de fleste er OnePlus 8T blant de beste mobiltelefonene på markedet, mens forbrukere med spesielle behov bør se etter noe annet.