Search
Generic filters

: Yamaha RX-V3067

Overbevisende

Yamaha RX-V3067 kan prosessere for inntil elleve kanaler, og med enkel oppsettmeny og god lyd, stiller den i tetsjiktet.

Lyd & Bilde mener

Bra lyd Gode innstillingsmuligheter 8 HDMI-innganger
Mangler det siste lille på oppløsning

RX-V3067 er blant Yamahas mest stoppspesifiserte receivere. Med sju forsterkertrinn og forforsterkerutgang for ytterligere fire, er det her mulighet for å tilkoble sjukt mange høyttalere. Hvorfor du skal det, er et spørsmål i seg selv. Men om du har lyst på ni høyttalere i stua og ytterligere to på soverommet, ja, så har receiveren mulighet for det. Forsterkertrinnene kan rutes som du vil, slik at du kan biampe hvilke som helst kanaler eller kjøre separat forsterkning til hele fire soner. Den har dessuten utganger for to subwoofere, og i motsetning til Onkyo TX-NR1008 kalibrerer Yamaha for begge to separat. Dermed trenger de ikke å stå plassert like langt fra sitteposisjon for å få lik timing mellom dem og dermed optimal fase og inntrykk av dynamikk.

Receiveren har både internettradio og nettverksstreaming. iPod-dokk er tilleggsutstyr. HDMI-inngangen har jitterkorreksjon for å renske opp i lydsignalet.

Yamahas romkorreksjon YPAO R.S.C. funker for inntil åtte sitteposisjoner, og dessuten måles vinkelen på høyttalernes plassering i forhold til hovedposisjon, ved at hovedsetet måles fra tre litt forskjellige mikrofonplasseringer. Receiveren kan styres via pc over nettverk, for den som synes den avanserte fjernkontrollen ikke er avansert nok.

Oppsett
Romkorreksjonen tar tid, men er i likhet med Audyssey ikke vanskelig å skjønne. Korriger for minst tre sitteplasser for å få oversikt over rommets akustikk. Yamaha regner ut både rommets akustikk og etterklangstid.

Yamahas skjermmeny er testens flotteste og mest oversiktlige. Den flyter fint i overgangen mellom funksjoner, og innstillinger kan gjøres manuelt mens man i sanntid hører hva som skjer i lydbildet. Dette kan virke som en bagatell, men tro meg, det gjør jobben mye enklere.

Lydkvalitet
Iron Man 2 gjengis med fyndige og mandige dialoger, med god oppløsning i overtonene så man tydelig hører artikuleringen. Klangbalansen er mot det fyldige, uten at det blir unaturlig. Lydbildet er stort og åpent, og receiveren holder godt tak i høyttalerne når Iron Man blåser løs med rakettmotorene sine. Og når Mickey Rourke alias Ivan Vanko lager kvalme på racerbanen, blir det hett rundt ørene. Det rister skikkelig i buksebeina, uten at det blir hardt på ørene. Fett.

Hvis Onkyo-receiveren er nøytral, men med en stram og barsk bassrespons, er Yamaha noe fyldigere, men ikke så mye at den er å betrakte som varm i klangen. Og der hvor Onkyo har mer dypbasstyngde, føler vi at Yamahas energitrøkk ligger lenger opp mot mellombassområdet.

Klassisk musikk føles litt mer nyansert i overtonene hos Yamaha, slik at fioliner og fløyter oppleves som mer delikate. Men Onkyo har mer trøkk i trompetene og andre mellomtoneinstrumenter. Yamaha gir litt mer inntrykk av romfølelse enn Onkyo, som også er meget bra. Det koker ned til et spørsmål om smak.

Konklusjon
Yamaha RX-V3097 er en meget god receiver som har bra med tilkoblingsmuligheter og funksjoner. Har du bruk for fire kanaler ekstra i tillegg til de sju (pluss to sub), kan dette gjøres ved å koble til ekstra effektforsterkerkraft.

Lyden er meget bra, med fynd og klem og god oppløsning. Dette gagner film så vel som musikk, og receiveren gjør ikke skam på selv dyre høyttalere. Menysystemet dens stiller sterkere enn Onkyo, og det er lettere å gjøre manuelle innstillinger. Til tross for dette føler vi at de to stiller svært likt.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 3 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev.
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Også i denne testen:

  Onkyo TX-NR1008

  Flerforsterkeriet

  Med hele ni forsterkertrinn kan Onkyo-receiveren gi liv til en hel bråte høyttalere i hjemmekinoen, eller flere i ulike rom.

  Les også

  TAG Heuer Connected er mer enn en smart treningsklokke, den er også et pent armbåndsur.
  JBL melder seg inn i ANC-hodetelefonenes toppklasse med en hodetelefon som er artig å lytte til og fjerner støyen effektivt.
  Panasonics toppmodell er en godbit for de virkelig kresne TV-entusiastene: HZ2000 gir superlekre bilder i vaskeekte studiokvalitet!
  HP Sprocket Select har absolutt ingen nytteverdi. Og den mobile fotoprinteren leverer faktisk halvdårlige bilder. Likevel er den ganske fantastisk.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Etter en tur i Honda e virker det meste annet gammeldags.
  Asus ZenBook 14 UMA425 er en lekker og stilfull maskin som vil være perfekt til studier eller som arbeidslaptop på farten.
  Shure Aonic 50 har kanskje den beste lyden vi har hørt blant støydempende hodetelefoner.
  Nikons rimeligste fullformat Z-kamera er best i klassen på ett område, men har noen mangler og koster for mye.
  Samsungs toppmodell Q950TS byr på rålekker design, knivskarp bildekvalitet og imponerende lyd – men det koster!
  Asus har rykket helt opp i high-end-klassen med en tungvektsmobil som kan konkurrere på lik linje med de beste på markedet. Er dette Asus sitt øyeblikk?
  Her er testen av Canon EOS R5, det første kameraet med 8K-video. Et tveegget sverd, viser det seg.
  Acer ConceptD CP7 er en fantastisk skjerm på alle måter. Men det er ikke alle funksjoner du trenger.
  Elipsons Legacy-høyttalere både ser ut og låter dyrere enn de er. Hvis du bryr deg mer om nobel eksklusivitet enn tung rock.
  Mercedes EQC byr på en støysvak, silkemyk og ultra-komfortabel kjøreopplevelse. Det eneste som bryter stillheten, er det saftige lydanlegget fra Burmester!
  Den velspillende Pro-Ject X2 er platespilleren man skal velge i denne prisklassen.
  Vera Audio smeller sannheten i hodet på deg med en murstein – eller to.