: JVC XV-BP1

Kompakt Blu-ray utfordrer

Tradisjonsrike JVC har tatt seg god tid før de lanserte sin første Blu-ray spiller, men resultatet er blitt både billig og bra.

Lyd & Bilde mener

Bra Blu-ray bilde Kjapp oppstart og avlesing
Ikke fullt så bra DVD-bilde
 • HDMI 1.3, 1080p/24
 • BD-J Profil 2.0
 • Ethernet-tilkobling
 • USB-inngang
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 3495 kr

Det første som slo oss når vi pakket opp JVC-spilleren er at den må bære nært slektskap til LG sine Blu-ray spillere. Både konstruksjonen og menysystemet minner kraftig om LG BD370, og er tydeligvis basert på samme grunndesign som den koreanske modellen. Men dette er jo ikke den verste spilleren å ligne på!

Spilleren er både kompakt og pen å se på, og fraværet av viftekjøling sørger for at den gir fra seg lite støy. Noen vil nok likevel synes det kraftige blå lyset på fronten kan bli litt sjenerende når man skal se film i et mørklagt rom. JVC-spilleren er meget enkel og komfortabel i bruk, og ikke minst rask. Skuffen åpner seg umiddelbart, og spilleren bruker dessuten svært kort tid på å lese filmene. Andre operasjoner, som å spoling og skifte kapittel går også svært hurtig for seg.

Bildekvalitet
Blu-ray gjengivelsen fra JVC er det heller ingenting å si på – den leverer et skarpt og støyfritt bilde som er fullt på høyde med de andre spillerne i prisklassen. JVC-spilleren har en nøytral og fin fargegjengivelse, og ved Blu-ray avspilling er det vanskelig å skjelne forskjell mellom JVC og vår referanse fra Panasonic. Men går man virkelig tett på skjermen går det an å se at bildet er litt mer grovkornet og ikke har fullt så mange små detaljer som konkurrenten. Men dette må du altså ha en stor og god flatskjerm for å kunne se.

På DVD er det lettere å se forskjell. Her har ikke XV-BP1 like glatt og finoppløst bilde som referansen. Det blir litt lettere å se innslag av bildestøy, men også her er fargegjengivelsen naturlig og fin.

En klar bonus ved JVC-spilleren er muligheten for å spille av DivX-filmer via USB-inngangen. Om du har en USB-harddisk eller minnepinne med filmer på lar den seg enkelt plugge i, og filmfilene kommer opp i menyen. DivX HD gir fin og skarp bildekvalitet – ikke helt på høyde med Blu-ray selvfølgelig, men ofte bedre enn det man får fra vanlige DVD-filmer.

Lydkvalitet
JVC har gjort det relativt enkelt på lydsiden og nøyd seg med HDMI, samt digitale og analoge stereoutganger. Mer er det heller ikke behov for med mindre du har en eldre surroundreceiver uten HDMI. JVC-spilleren støtter alle de utbredte lydformatene og kan dessuten spille av musikk (samt vise bilder og DivX-video) via USB-inngangen på fronten. Lydkvaliteten fra de analoge stereoutgangene er varm og velbalansert, og JVC kan gjøre en god jobb som CD-spiller i et enkelt stereoanlegg. I andre tilfeller lønner det seg å bruke HDMI-inngangen til å overføre både bilde og lyd.

Konklusjon
JVC har et rykte for å levere bra kvalitet til en fornuftig pris, og det lever også XV-BP1 opp til. Her får du en enkel og rimelig Blu-ray spiller som leverer varene enten det er BD, DVD eller DivX-filmer du til titte på. XV-BP1 er ikke den råeste i testen på DVD-avspilling, men på Blu-ray kan den måle seg med de beste. Helt klart et meget bra kjøp for de filmfrelste som ikke vil tømme lommeboka.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 3 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Også i denne testen:

  Denon DBP-2010

  Blu-ray for feinschmeckerne

  Denon kjempet beinhardt med Pioneer om å ha de beste DVD-spillerne i sin tid. Nå har de 100% fokus på å bli de best innen Blu-ray, noe den lekre og velutstyte DBP-2010 skal bidra til.

  Pioneer BDP-320

  Bunnsolid

  Pioneer kan ikke lenger kalle seg kongen blant TV-produsenter, men de jobber iherdig for å lage andre bildeprodukter i samme kvalitetsklasse – noe deres Blu-ray spillere er bevis på.

  LG BD390

  Utstyrskongen

  Årets Blu-ray spillere fra LG har blitt veldig populære, og det er ikke vanskelig å skjønne hvorfor. Flere funksjoner til prisen skal du lete lenge etter!

  Sony Playstation 3 Slim

  Blu-ray-kuppet

  Sonys populære spillmaskin spiller også Blu-ray plater. Nå er Playstation 3 ute i en ny og slankere utgave som også har fått en oppdatering på Blu-ray siden.

  Les også

  Annen utgave av den minste Citation-smarthøyttaleren.
  For prisen av et par støykansellerende hodetelefoner gir Philips Fidelio X3 uendelig mye bedre lyd.
  Xperia 5 II er ikke bare like bra som Xperia 1 II, den er i flere tilfeller bedre!
  Sony A85 er en jevnt over glimrende OLED-TV med flott bilde og usynlig, men tydelig lyd!

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Denons jubileums-spiller kan ta seg kjærlig av CD-ene dine i mange år fremover. Men strømmingen får en kald skulder.
  Vi spurte, leserne svarte. Med nesten 4500 stemmer er iPhone 11 kåret som vinner av kamerablindtesten.
  Sonus faber Lumina III er det opplagte valg av høyttalere til mindre rom
  Samsung HW-Q950T er den nyeste toppmodellen, og den skuffer ikke. Denne lydplanken er det krutt i!
  Med sin saftige kontrast og fargestrålende Ambilight-lys, gir Philips OLED805 en virkelig heftig bildeopplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromiss. Derfor må man holde tungen rett i munnen hvis man vurderer et kjøp. For de fleste er OnePlus 8T blant de beste mobiltelefonene på markedet, mens forbrukere med spesielle behov bør se etter noe annet.
  Endelig et Wi-Fi 6 meshnettverk som folk flest har råd til. Er det bare å spenne sikkerhetsbeltet og gjøre klar for superhastigheter?
  Dyson Lightcycle Morph er noe helt for seg selv. Den kan det meste, men samarbeider dårlig.
  Hvis du er villig til å gi avkall på Dolby Atmos og DTS:X, finnes det neppe noen bedre lydplanke til prisen, enn Samsung HW-Q66T.
  Det er få lydplanker som klarer å simulere surroundlyd som Sony HT-G700.
  TCL C815 byr på flott bildekvalitet og flust med smarte finesser til en fornuftig pris. Her får du til og med glimrende lyd!
  Endelig en interiørvennlig subwoofer som gir skikkelig fysisk bass! Ja, det koster, men betaler tilbake i form av nydelige basstoner på musikk og heftige basseffekter på film. Fra et slankt format som du kan henge på veggen.