Search
Generic filters

: Bowers & Wilkins CM7

Gammel klassiker i ny drakt

At Bowers & Wilkins CM-serie er blant de mest populære høyttalerne i denne prisklassen er lett å forstå når man lytter til de kompakte, men kraftfulle CM7.

Lyd & Bilde mener

Fyldig og varm lyd Glassklar melllomtone
Litt upresis bass
 • 3-veis gulvhøyttaler
 • 1" diskant
 • 5" mellomtone
 • 6,5" bass
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 13000 kr

CM-serien fra Bowers & Wilkins har rukket å bli en anerkjent høyttalerserie siden den ble introdusert for flere år siden. Stikkordene er et minimalistisk kabinettdesign og flere konstruksjonsdetaljer hentet fra den dyrere 800-serien. Da den nye toppmodellen CM9 ble introdusert, fikk også de øvrige modellene en ansiktsløftning med nytt utseende i lekker svart pianolakk. De store CM9 har vært en trofast referanse hos oss i lengre tid, men hvis du synes disse blir i største laget, kan CM7 være et bra alternativ. I forhold til storebror med doble basser og 7’’ FST-mellomtone nøyer CM7 seg med 5’’ mellomtone og en enkelt bass, i et mer kompakt kabinett. Dermed får de også en mindre dominerende fremtoning.

Lydkvalitet
Lyden fra CM7 har, som man kan forvente, mye til felles med storebror CM9, men er litt rundere i kantene. Hele lydbildet er tilpasset at høyttaleren ikke har like mye kraft å rutte med. Derfor er diskanten en smule mer behersket, og bassgjengivelsen er ikke like hardtslående. Til litt mindre rom kan CM7 imidlertid gjøre en vel så god jobb som CM9.

Det aller første man legger merke til ved den mellomste broren i CM-serien er den forbløffende åpenheten de har i mellomtoneområdet. Stemmegjengivelsen er skremmende realistisk, og både manns- og kvinnestemmer klinger friskt ut, uten å verken bli for bløte eller harde. Diskanten er veldig finoppløst, men samtidig behagelig å lytte til. Den jobber på lag med mellomtonen og hjelper til med å lage et stort lydbilde med massevis av «luft» rundt instrumentene.

Bassgjengivelsen har rikelig med vekt bak seg, men føles også litt «tung» ved at den ikke er særskilt godt definert i anslagene. Den 6,5 tommer store bassdriveren må jobbe over et bredt frekvensområde, og den oppleves ikke som spesielt presis når det kommer til å gjengi ulike tonehøyder. Det duger for det meste bra til pop og rock, og synthbass går bra, men flyter litt sammen ved gjengivelse av f.eks. kontrabass.

Høyttalerens distinkte og avslørende lydkarakter gjør at den umiddelbart vil falle i smak hos tilhengere av akustisk og klassisk musikk, så vel som hiphop og elektronika. De som lytter mest til tyngre rock vil nok derimot foretrekke en høyttaler med mer sprut i de lavere oktavene, som samtidig er litt mindre avslørende. Høyttalernes fremtredende mellomtone er nemlig temmelig nådeløs mot dårlige og hardt komprimerte opptak.

Konklusjon
CM7 er en høyttaler med svært mange positive egenskaper. Den kanskje største styrken er det homogene lydbildet, som gir en følelse av å lytte til musikk snarere enn kun lyd som kommer ut av en høyttaler. De har rikelig med trøkk og engasjement, og passer utmerket til middels store stuer. CM7 er en fin allroundhøyttaler som du kan lytte til i timevis uten å gå lei!

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Lyd & Bilde,
se våre abonnementstilbud her .
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Også i denne testen:

  Audiovector KI3 Signature

  Best blant de minste

  K-serien fra Audiovector har lenge vært blant våre favoritter når det kommer til kompakte og lettplasserte høyttalere, og nå er de ute i ny og forbedret versjon.

  System Audio Mantra 60

  Musikalsk fyrverkeri

  Før testen var omme fikk testrommet vårt nok et vakkert besøk: En høy og slank høyttaler med basselementer så langt øyet kan se! System Audio Mantra 60 er en høyttaler som låter like spennende som den ser ut. Bak den slanke og høyreiste figuren skjuler det seg en kruttsterk lydgjengivelse som det er lett å bli hekta på. Stort mer kan vi ikke forlange av en høyttaler til 15 000 kroner!

  Elac FS207

  Balansekunstneren

  Tyske høyttalere duger bare til høylytt jodling og hornmusikk, sies det. Høyttalerne fra Elac bryter så avgjort med denne oppfatningen. Mer silkemyk lyd skal du lete lenge etter!

  PSB Image T6

  Kraft og kontroll

  Når kanadiske PSB lanserer en ny høyttalerserie, er det all grunn til å være lutter øre. Og den nye Image-serien må vi nok regne med å høre mye fra fremover: Du får en stor høyttaler med høy presisjon og massevis av spilleglede. Til knappe 9000 kroner er T6 et udiskutabelt røverkjøp!

  Les også

  Det er sjelden at så små høyttalere spiller så svært. Men denne kan det.
  Citation Tower beviser at convenience-lyd ikke trenger å være små diskré bordhøyttalere med mange kompromisser.
  Electrocompaniet har oppgradert sin beste integrerte forsterker. ECI 6DX MKII har knallbra streamer og alt du trenger av digital innmat.
  Samsung Galaxy Z Fold 2 er den brettbare mobilen du alltid har ønsket deg.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Skal du drepe støyen? Her er de beste hodetelefonene til formålet akkurat nå, til tykke og tynne lommebøker.
  Vi har lurt på når high-end-klassen skulle få sine første støydempende hodetelefoner. Det er selvsagt Bang & Olufsen som er først, og Beoplay H95 gir mersmak!
  Den nyeste iMac-en er den beste stasjonære Mac-en for mange, tross en ikke uvesentlig ulempe.
  TAG Heuer Connected er mer enn en smart treningsklokke, den er også et pent armbåndsur.
  JBL melder seg inn i ANC-hodetelefonenes toppklasse med en hodetelefon som er artig å lytte til og fjerner støyen effektivt.
  Panasonics toppmodell er en godbit for de virkelig kresne TV-entusiastene: HZ2000 gir superlekre bilder i vaskeekte studiokvalitet!
  HP Sprocket Select har absolutt ingen nytteverdi. Og den mobile fotoprinteren leverer faktisk halvdårlige bilder. Likevel er den ganske fantastisk.
  Etter en tur i Honda e virker det meste annet gammeldags.
  Asus ZenBook 14 UMA425 er en lekker og stilfull maskin som vil være perfekt til studier eller som arbeidslaptop på farten.
  Shure Aonic 50 har kanskje den beste lyden vi har hørt blant støydempende hodetelefoner.
  Nikons rimeligste fullformat Z-kamera er best i klassen på ett område, men har noen mangler og koster for mye.
  Samsungs toppmodell Q950TS byr på rålekker design, knivskarp bildekvalitet og imponerende lyd – men det koster!