Search
Generic filters

: Audiovector KI3 Signature

Best blant de minste

K-serien fra Audiovector har lenge vært blant våre favoritter når det kommer til kompakte og lettplasserte høyttalere, og nå er de ute i ny og forbedret versjon.

Lyd & Bilde mener

Musikalsk og plasseringsvennlig
Går ikke kjellerdypt
 • 2 ½-veis gulvhøyttaler
 • 1" diskant
 • 2 x 5" bass/mellomtone
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 13000 kr

Den nye Ki-serien (i for improved) benytter det samme slanke og plasseringsvennlige kabinettet som før, men det er også stort sett det eneste som står igjen av de opprinnelige K3-ene. Både elementer, delefilter og terminaler er nytt, og det er lagt spesiell vekt på å gjøre høyttalerne mer effektive enn forgjengerne, gjennom Audiovectors nye delefilter med Dynamic Feed Forward-teknikk. Audiovector og konstruktør Ole Klifoth tilbyr som vanlig også sine høyttalere i flere kvalitetssteg. Her tester vi den aller grommeste Signature-utgaven, som har ny vibrasjonsdempende sokkel og et annet diskantoppheng enn standard- og Super-modellene.

Lydkvalitet
Ki3 er konstruert for å være fleksibel med hensyn til plassering, men ironisk nok er også ytelsen veldig avhengig av hvordan man plasserer dem. Om du setter dem langt ute på gulvet slik det er vanlig å gjøre i hi-fi sammenheng, låter de ganske slankt og anemisk sammenlignet med de andre høyttalerne i testen. Bassen ruller av ganske tidlig og lyden får ikke det nødvendige fundamentet.

Tettere opp mot veggen blir det derimot andre boller. Tett veggplassering har nemlig en tendens til å forsterke de laveste frekvensene, og dette utnytter Ki3 Signature til sin fordel. Den på forhånd litt slanke bassgjengivelsen snudde seg til å bli adskillig fyldigere og mer utstrakt nedover i frekvens når vi satte høyttalerne ca. 30 centimeter fra veggen, som er det produsenten anbefaler. Vi opplevde også at bassen ble kjappere og bedre definert, ganske enkelt fordi høyttalerne «kobler» bedre og spiller mer på lag med lytterommet med denne plasseringen.

Mange hi-fi-entusiaster fnyser av plassering tett mot vegg fordi det pleier å drepe alt som heter dybde og presisjon i lydbildet. Men her har Audiovector åpenbart et par triks i ermet, for lydbildet er overraskende stort, med glimrende dybdeperspektiv og romfølelse, selv når høyttalerne står tett mot vegg med et stort hi-fi-rack midt imellom seg.

Lyden er som vi kjenner fra Audiovector, relativt fremadlent og energisk i spillestilen, og takler pop, rock og hiphop så vel som akustisk musikk uten å blunke. Mellomtonen er ikke fullt så fyldig og krisp som det B&W CM7 presterer, og Audiovector klarer heller ikke å by på helt den samme oppløsningen i diskanten som Elac FS207. Derimot er det bra snert i diskanten og rytmesansen er skikkelig god.

Konklusjon
Ikke la deg lure av det kompakte utseendet. Det bor nemlig langt mer lyd i disse høyttalerne enn man skulle tro ut fra størrelsen, og de gir svært bra resultater i små til middels store stuer. Mens mange av de andre høyttalerne i testen faller sammen og blir for basstunge ved plassering nær vegg, klarer K3 å bevare en bra balanse. Dette gjør dem velegnet til bruk i små rom og stuer hvor plasseringsfleksibiliteten ikke er like stor.

Oppsummering
FET LYD TIL SLANK PRIS!
Testen viser at høyttalerne i denne prisklassen har mange gode kvaliteter, men du får ikke nødvendigvis alt på en gang. Eller kanskje gjør du det? Å skulle kåre den beste høyttaleren blant så mange gode kandidater er ikke lett, men System Audio Mantra 60 har så mange gode kvaliteter at de stikker seg ut som en verdig vinner.

Om du kobler disse høyttalerne sammen med en god forsterker eller receiver i samme prisleie, vil du oppleve en lydkvalitet som er langt tøffere, mer dynamisk og mer realistisk enn man forventer i denne prisklassen. I denne testen peker det seg også ut et aldri så lite røverkjøp. Den nye toppmodellen i Image-serien, PSB Image T6, var først antatt å skulle koste rundt 12 000 kroner. Lydmessig er det heller ingen tvil om at de hører hjemme i dette selskapet – Image T6 spiller nemlig alle typer musikk på en svært overbevisende måte, med bunnsolid bass og fyldig, ufarget klang. Når det viser seg at høyttalerne ikke skal koste 12 000, men bare 9000 kroner, er det ingen tvil om at PSB er tilbake i full vigør når det gjelder å ha høyttalere som gir mye for pengene.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 3 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Marius


Siste artikler:

Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Også i denne testen:

  Bowers & Wilkins CM7

  Gammel klassiker i ny drakt

  At Bowers & Wilkins CM-serie er blant de mest populære høyttalerne i denne prisklassen er lett å forstå når man lytter til de kompakte, men kraftfulle CM7.

  System Audio Mantra 60

  Musikalsk fyrverkeri

  Før testen var omme fikk testrommet vårt nok et vakkert besøk: En høy og slank høyttaler med basselementer så langt øyet kan se! System Audio Mantra 60 er en høyttaler som låter like spennende som den ser ut. Bak den slanke og høyreiste figuren skjuler det seg en kruttsterk lydgjengivelse som det er lett å bli hekta på. Stort mer kan vi ikke forlange av en høyttaler til 15 000 kroner!

  Elac FS207

  Balansekunstneren

  Tyske høyttalere duger bare til høylytt jodling og hornmusikk, sies det. Høyttalerne fra Elac bryter så avgjort med denne oppfatningen. Mer silkemyk lyd skal du lete lenge etter!

  PSB Image T6

  Kraft og kontroll

  Når kanadiske PSB lanserer en ny høyttalerserie, er det all grunn til å være lutter øre. Og den nye Image-serien må vi nok regne med å høre mye fra fremover: Du får en stor høyttaler med høy presisjon og massevis av spilleglede. Til knappe 9000 kroner er T6 et udiskutabelt røverkjøp!

  Les også

  Vi spurte, leserne svarte. Med nesten 4500 stemmer er iPhone 11 kåret som vinner av kamerablindtesten.
  Sonus faber Lumina III er det opplagte valg av høyttalere til mindre rom
  Samsung HW-Q950T er den nyeste toppmodellen, og den skuffer ikke. Denne lydplanken er det krutt i!
  Med sin saftige kontrast og fargestrålende Ambilight-lys, gir Philips OLED805 en virkelig heftig bildeopplevelse.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  OnePlus 8T er et kompromiss. Derfor må man holde tungen rett i munnen hvis man vurderer et kjøp. For de fleste er OnePlus 8T blant de beste mobiltelefonene på markedet, mens forbrukere med spesielle behov bør se etter noe annet.
  Endelig et Wi-Fi 6 meshnettverk som folk flest har råd til. Er det bare å spenne sikkerhetsbeltet og gjøre klar for superhastigheter?
  Dyson Lightcycle Morph er noe helt for seg selv. Den kan det meste, men samarbeider dårlig.
  Hvis du er villig til å gi avkall på Dolby Atmos og DTS:X, finnes det neppe noen bedre lydplanke til prisen, enn Samsung HW-Q66T.
  Det er få lydplanker som klarer å simulere surroundlyd som Sony HT-G700.
  TCL C815 byr på flott bildekvalitet og flust med smarte finesser til en fornuftig pris. Her får du til og med glimrende lyd!
  Endelig en interiørvennlig subwoofer som gir skikkelig fysisk bass! Ja, det koster, men betaler tilbake i form av nydelige basstoner på musikk og heftige basseffekter på film. Fra et slankt format som du kan henge på veggen.
  Denon feirer sin egen 110-års fødselsdag med en forsterker der det er jobbet ekstra med den gode lyden.
  Det er sjelden jeg har blitt forbanna over et produkt. Spesielt et så brukervennlig et som Google Nest Audio.
  TCL Ray-Danz TS9030 benytter smarte akustiske løsninger fremfor avansert DSP, for å simulere surroundlyd.
  De ser nydelige ut, men det er ikke bare det kosmetiske som er tiltalende med B&W 702 S2 Signature.
  Hvilken mobiltelefon har det beste kameraet? Dette vanskelige spørsmålet vil vi gjerne ha din hjelp til å besvare. Delta i avstemningen nedenfor.
  Do NOT follow this link or you will be banned from the site!