TEST: TAG Heuer Connected

Smartklokke i luksusklassen

TAG Heuer Connected er mer enn en smart treningsklokke, den er også et pent armbåndsur.

Karakter
TAG Heuer Connected

Lyd & Bilde mener

Kvaliteten er i en klasse for seg. Komfortabel tross størrelsen, gjennomført betjening og god app- og treningstøtte.
Batteritiden er beskjeden når den brukes aktivt, mange vil ha vanskelig for å forsvare prisen.
Operativsystem: Google Wear OS
Tilpasset: Android og iOS
Skjerm: 1,39’’ AMOLED 454 x 454, 326 ppt
Prosessor: Qualcomm Snapdragon Wear 3100
Minne/lagring: 1 GB RAM GB/8 GB
Trådløst: Bluetooth 4.1, Wifi
Mål/vekt: Ø 45 mm, 13,5 mm tykk / 108 gram
Vanntett: 50 m
Batteri: 430 mAh, 24 t brukstid
Sensorer: Akselerometer, gyroskop, NFC, kompass, puls, mikrofon
Annet: GPS, Glonass, BeiDuo, QZSS
Web: tagheuer.com

Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 19990 kr

De fleste vil trolig steile over prisen, riste på hodet og tenke at jeg kjøper heller en Fitbit, Apple Watch eller en Garmin. For de fleste av dem, vil det sikkert være det smarte valget, men det finnes åpenbart en gruppe mennesker som ikke lar seg begeistre av en klokke som ser ut som en computer.

De vil ha noe mer eksklusivt, noe som ser ut og føles mer som et dyrere armbåndsur. En klokke som både kan brukes til dress eller blazer, og til shorts eller trikot.

Det er den gruppen TAG Heuer henvender seg til med årets utgave av Connected. En smartklokke som ser ut som selskapets ikoniske Carrera armbåndsur, men som er full av avansert teknologi, og de fleste smartfunksjonene man kan tenke seg.

Men la oss ta et lite tilbakeblikk, for dette er ikke TAG Heuers første smartklokke. Den første Connected Modular 45, kom allerede i 2017, fulgt av Connected 41 to år senere, og nå er tredje generasjon her. Og den er mye bedre enn forgjengerne.

Ikke bare ser den mye bedre ut. Kvaliteten er opp et par hakk, den har fått mye bedre funksjonalitet med to trykknapper i tillegg til den trykk- og vribare kronen, og den er smartere og langt mer anvendelig enn før.

Denne går faktisk like godt til skjorte og slips, som til løpesko og shorts.

Solid kvalitetsinntrykk

Urkassen er med sine 45 mm i diameter, langt større enn en Apple Watch eller Huawei GT2e, og den bygger mer på håndleddet enn selv en Samsung Galaxy Watch 3, som også er 45 mm.

Men igjen, kvaliteten er i en klasse for seg på TAG Heuer Connected.

Den børstede urkassen i rustfritt stål, safirglasset som dekker pekeskjermen på 1,39 tommer, følelsen på trykknappene, og klapplåsen på de avtakbare gummiremmene, oser kvalitet sammenlignet med de fleste smartklokker.

Børstet stål, keramikk, og trykk- og roterbar krone, og to trykknapper.

Klokken finnes i fire utførelser. Vårt testeksemplar hadde urkasse i børstet stål, sort keramisk krans (bezel) med minuttmarkeringer og en sort gummirem med foldelås. De andre utførelsene er sort (PVD) titan med samme sorte keramiske krans, børstet stål med blå keramisk krans, eller urkasse i titan med PVD-krans. Den kan også leveres med stållenke, mot et tillegg i prisen, og det finnes gummiremmer i flere farger til klokken.

Man kan laste ned flere urskiver via appen på mobilen.

Den er vanntett til 50 meter, og kan svømmes, men ikke dykkes med. Den er også utstyrt med GPS (samt Glonass, BeiDuo og QZSS), og har puls- og hjertefrekvensmåling, akselerometer, gyroskop og kompass.

TAG Heuer Connected leveres med en magnetisk ladedock, lader, USB-C ladekabel, og et pent utført reiseetui, med plass til dock og kabler.

Smartfunksjoner

Den kan altså kartlegge bevegelser, følge med på pulsen, og brukes som treningsklokke til sykling, løping, fitness og andre morsjonsaktige aktiviteter, og den har en egen golfmodus. Dog ikke like detaljert med banekart og lignende, som en TAG Heuer Connected Golf, eller Garmings golfklokker.

Jepp, den har også en egen golf-funksjon.

Man kan også synkronisere treningsdata fra klokken med Apple Health eller Strava, og den støtter selvsagt apper både på Apple iOS og Android-mobiler. Det finnes også en egen TAG Heuer app til mobilen, hvor man enkelt kan endre innstillingsvalg på klokken, og bytte urskiver på skjermen.

Det er også mulig å velge blant flere urskiver, fra heldigital visning av tid og treningsdata, til klassiske trehånds analoge urskiver (Classic), eller avanserte kronograf-skiver med valgbare bakgrunnsfarger (Helios, Heuer 01C og Heuer 02), og man kan få tilgang til enda flere i TAG Heuer-appen på mobilen.

Man kan hente flere klokkebakgrunner med mobil-appen.

Dermed kan man tilpasse urskiven på klokken til aktivitet og anledning, sport, trening, cocktail-aften eller business-middag, for eksempel.

I appen kan man også se treningslogger, som kan vise for eksempel ruten på kart, tilbakelagte km, tidsbruk, snittpuls, hjerterytme, fart og mye mer.


Brukervennlighet og tracking

Den støtter også Google Pay med NFC-sensoren, og har Google Assistant innebygget. og man kan også styre musikken fra pekeskjermen, og vise push-varsler fra mobilen. Som SMS-er, e-post og andre varsler.

Det meste kan styres fra pekeskjermen, kronen på siden og de to knappene på sidene. Som også fungerer som start-stopp-knapper akkurat som på en Carrera Chronograph. Den keramiske kransen er ikke roterbar, hvilket jeg heller ikke savnet, fordi den gummierte kronen og pekeskjermen holder i massevis til daglig bruk.

App-sporing av aktivitet.

Connected-klokken fungerte stort sett upåklagelig den måneden jeg brukte den. Den kartla sykkel- og fjellturer med god presisjon og pulsmålingen var generelt veldig pålitelig, selv om den ikke var like presis som et pulsbelte kan være. Det hendte ved et par anledninger at GPS-sporingen bommet på tilbakelagte km og tid, men det var unntaksvis.

Det merkes at den nye Connected har en raskere Snapdragon prosessor enn forgjengerne. Det er knapt merkbar nølig her nå man trykker på knapper eller skjermen, og tilkoblingen til en iPhone viste seg å være stabil og robust.

Batteritid

Den nye prosessoren bruker åpenbart mye av kapasiteten til det 430 mA/time batteriet på innsiden – som forresten er utbyttbart. Hvis man bruker Connected-klokken som en vanlig smartklokke, med tidsvisning og push-varsler, varer batteriet i et drøyt døgn etter min erfaring. Men fra fulladet til tomt kan det gå fort når man bruker både GPS og pulsmåling, og jeg opplevde at klokken døde før det var gått to timer når alt var i bruk.

Puls, og måling av hjertefrekvens.

Hvis man er triatlon-utøver eller maraton-løper, er man bedre tjent med en treningsklokke fra Garmin eller Polar, men for kortere treningsøkter, sykkel- og joggeturer eller turer i skog og mark, dekker TAG Heuer behovet for en treningsklokke like bra som de fleste andre treningsklokker.

Konklusjon

Det er ingen tvil om at TAG Heuers nye Connected smartklokke tilbyr noe mer enn de fleste smartklokker gjør. Ikke når det kommer til funksjoner, for de fleste smartklokker kan det samme eller enda mer, og det finnes bedre treningsklokker enn dette, men det er ingen av dem som er i nærheten av den samme kvaliteten, luksusfølelsen og anvendeligheten som den tredje generasjonen Connected-klokke. Som stiller i en annen liga enn de andre. Også prismessig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
<
>
Stoppeklokke-visningen er hentet fra en klassisk mekanisk Heuer stoppeklokke.
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 3 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Les også

  For prisen av et par støykansellerende hodetelefoner gir Philips Fidelio X3 uendelig mye bedre lyd.
  Xperia 5 II er ikke bare like bra som Xperia 1 II, den er i flere tilfeller bedre!
  Sony A85 er en jevnt over glimrende OLED-TV med flott bilde og usynlig, men tydelig lyd!
  Denons jubileums-spiller kan ta seg kjærlig av CD-ene dine i mange år fremover. Men strømmingen får en kald skulder.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Vi spurte, leserne svarte. Med nesten 4500 stemmer er iPhone 11 kåret som vinner av kamerablindtesten.
  Sonus faber Lumina III er det opplagte valg av høyttalere til mindre rom
  Samsung HW-Q950T er den nyeste toppmodellen, og den skuffer ikke. Denne lydplanken er det krutt i!
  Med sin saftige kontrast og fargestrålende Ambilight-lys, gir Philips OLED805 en virkelig heftig bildeopplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromiss. Derfor må man holde tungen rett i munnen hvis man vurderer et kjøp. For de fleste er OnePlus 8T blant de beste mobiltelefonene på markedet, mens forbrukere med spesielle behov bør se etter noe annet.
  Endelig et Wi-Fi 6 meshnettverk som folk flest har råd til. Er det bare å spenne sikkerhetsbeltet og gjøre klar for superhastigheter?
  Dyson Lightcycle Morph er noe helt for seg selv. Den kan det meste, men samarbeider dårlig.
  Hvis du er villig til å gi avkall på Dolby Atmos og DTS:X, finnes det neppe noen bedre lydplanke til prisen, enn Samsung HW-Q66T.
  Det er få lydplanker som klarer å simulere surroundlyd som Sony HT-G700.
  TCL C815 byr på flott bildekvalitet og flust med smarte finesser til en fornuftig pris. Her får du til og med glimrende lyd!
  Endelig en interiørvennlig subwoofer som gir skikkelig fysisk bass! Ja, det koster, men betaler tilbake i form av nydelige basstoner på musikk og heftige basseffekter på film. Fra et slankt format som du kan henge på veggen.
  Denon feirer sin egen 110-års fødselsdag med en forsterker der det er jobbet ekstra med den gode lyden.