Search
Generic filters

: Philips 40PFL8664

Lekker LED-modell

Philips har hittil sverget til skjermer med ekte LED-baklys, men nå tilbyr de også modeller med side-LED til gunstige priser. 40-tommeren i 8664-serien er et godt eksempel.

Lyd & Bilde mener

Skarpt og kontrast­rikt bilde
Bakovervendte kontakter skaper besvær
 • 40’’ LED, 1920 x 1080p
 • 100 Hz
 • 4 x HDMI
 • USB-inngang
 • Ambilight Spectra
 • Net TV/DLNA
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 15000 kr

Denne Philips-modellen har mye til felles med designutgaven Aurea hvor hele rammen lyser i harmoni med bildet på skjermen. Du får riktignok ingen lysende bilderamme på 40PFL8664, derimot har skjermen Philips sitt velkjente Ambilight-lys som lyser opp veggen bak tv-en. 100 Hz bildebehandling og kantmontert LED-lys er også på plass.

Philips-skjermen er tynn og lekker, men Philips har dessverre benyttet seg av bakovervendte kontakter i motsetning til sidevendte. Dette betyr at du har dårlig tilgang til kontaktene ved veggmontering, og at du må beregne en viss avstand til veggen om du vil benytte alle tilkoblingene. En nedovervendt HDMI-kontakt gjør det mulig å montere tv-en tett på veggen hvis du bare skal benytte denne.

Bildekvalitet
LED-skjermen har i likhet med andre Philips-skjermer en brukervennlig innstillingsassistent som gjør det lettere å sette opp tv-en første gang du tar den i bruk. Men akkurat som andre Philips-skjermer smører den også nokså tykt på når det gjelder farger og kontrast i standardmodus. Da er kinoinnstillingen et langt bedre utgangspunkt, med mer naturlige farger og en mindre overdreven bruk av bildebehandling. Mer skal det heller ikke til før Philips-skjermen får et svært så behagelig bilde. Fargebalansen er upåklagelig, og 40PFL8664 kan vise til svært god kontrast og et meget imponerende svartnivå, selv når vi skrur ned lyset i rommet for å få ordentlig filmstemning. Ambilight-lyset skaper en spesiell fargeeffekt på bakveggen som mange vil finne tiltalende, og samtidig hjelper det litt på den opplevde kontrasten. Bildet blir dessuten mer behagelig å se på når rommet er mørklagt. Philips sin 100 Hz-teknikk med Natural Motion er helt klart blant de mest effektive bildeutjevningsteknikkene på markedet. 40PFL8664 kan vise til et meget glatt bilde selv under de hurtigste kamerapanoreringene. Det kan likevel virke som bevegelseskompenseringen sliter med å henge med på HD-signaler. Når vi titter på Blu-ray og tv-sendinger i HD-kvalitet kan vi se et visst ”etterheng” bak skikkelser og objekter på skjermen. Dette kan man løse ved å redusere effekten av bildeutjevningen, eller rett og slett slå den av når man ser film.

Lydkvalitet
Philips har tatt i bruk bakovervendte høyttalere i håp om å gi litt fyldigere lyd ut av den tynne tv-en, og det hjelper delvis. Setter du tv-en helt inntil veggen får lyden god fylde og klarhet. Den maksimale lydstyrken er imidlertid begrenset og gjør at Philips-skjermen egner seg best for mindre rom eller oppsett der man benytter seg av separate høyttalere.

Konklusjon
Hvis du drømmer om en Aurea-tv, men budsjettet ikke helt strekker til, kan 40PFL8664 være et prisgunstig alternativ. Her får du en tynn og lekker LED-tv med bra bilde til en behagelig pris. 40PFL8664 er ikke like ekstrem og spesiell som Aurea, men prisen er også langt mer hyggelig.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 3 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Også i denne testen:

  Sharp LC-52LE705S

  Beste LED-kjøpet?

  Sharp-skjermen er utstyrt med ekte LED-baklys som gir den stålkontroll på baklyset, og dermed et formidabelt kontrastomfang!

  Philips 52PFL7404H/12

  Slank og rimelig storskjerm

  7000-serien fra Philips har alt av eksklusiv bildebehandling som finnes fra tv-giganten, men er det nok i disse LED-tider da denne tv-en fortsatt bruker CCFL-baklys?

  Toshiba REGZA 46SV685

  Fet tv – fett bilde!

  I likhet med Sharp har denne skjermen fra Toshiba ekte bak-LED-lys, og dermed et tykt kabinett. Men når de bildemessige prestasjonene er på topp, ser vi lett bort fra de forhistoriske formene!

  LG 47LH4000

  Champagnebilder til bruspris

  Denne storskjermen kan du kjøpe for under 10 000 kroner. Med 100 Hz-teknologi og gode bildeprestasjoner er LG 47LH4000 en skikkelig god allrounder for pengene!

  Grundig Fine Arts 40 LED

  Nyskapende design

  Grundig er også på markedet med sin LED-tv, men har valgt å gå sine egne veier når det gjelder design. Resultatet er overraskende smakfullt!

  Les også

  Det er sjelden at så små høyttalere spiller så svært. Men denne kan det.
  Citation Tower beviser at convenience-lyd ikke trenger å være små diskré bordhøyttalere med mange kompromisser.
  Electrocompaniet har oppgradert sin beste integrerte forsterker. ECI 6DX MKII har knallbra streamer og alt du trenger av digital innmat.
  Samsung Galaxy Z Fold 2 er den brettbare mobilen du alltid har ønsket deg.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Skal du drepe støyen? Her er de beste hodetelefonene til formålet akkurat nå, til tykke og tynne lommebøker.
  Vi har lurt på når high-end-klassen skulle få sine første støydempende hodetelefoner. Det er selvsagt Bang & Olufsen som er først, og Beoplay H95 gir mersmak!
  Den nyeste iMac-en er den beste stasjonære Mac-en for mange, tross en ikke uvesentlig ulempe.
  TAG Heuer Connected er mer enn en smart treningsklokke, den er også et pent armbåndsur.
  JBL melder seg inn i ANC-hodetelefonenes toppklasse med en hodetelefon som er artig å lytte til og fjerner støyen effektivt.
  Panasonics toppmodell er en godbit for de virkelig kresne TV-entusiastene: HZ2000 gir superlekre bilder i vaskeekte studiokvalitet!
  HP Sprocket Select har absolutt ingen nytteverdi. Og den mobile fotoprinteren leverer faktisk halvdårlige bilder. Likevel er den ganske fantastisk.
  Etter en tur i Honda e virker det meste annet gammeldags.
  Asus ZenBook 14 UMA425 er en lekker og stilfull maskin som vil være perfekt til studier eller som arbeidslaptop på farten.
  Shure Aonic 50 har kanskje den beste lyden vi har hørt blant støydempende hodetelefoner.
  Nikons rimeligste fullformat Z-kamera er best i klassen på ett område, men har noen mangler og koster for mye.
  Samsungs toppmodell Q950TS byr på rålekker design, knivskarp bildekvalitet og imponerende lyd – men det koster!