SUPERTILBUD PÅ LYD & BILDE. 30% RABATT DENNE UKEN! SE TILBUDET HER!

: Sony Ericsson X10 Mini

Ikke størrelsen som teller

X10 Mini er lillebroren til Sony Ericssons flaggskip X10. Telefonen er krympet til under det halve uten at det har gått vesentlig utover funksjonaliteten.

Lyd & Bilde mener

God musikkspiller Liten Vettug pris Funksjonsrik
Dårlig lesbarhet i sollys Skjermen er liten!
 • Kompakt
 • Wi-fi, GPS
 • FM-radio
 • Android OS
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 2500 kr

Selv om det også foreligger en Pro-variant med tastatur, skal vi konsentrere oss om den rene Mini-varianten. Vi skal også fortelle hva som skiller de to.

Innledning
Selv om denne telefonen er liten, faktisk ikke større enn et kredittkort i flate, er det en ordentlig liten kraftplugg vi har med å gjøre. Skjermen har en oppløsning på 240 x 320 piksler og er 2,5 tommer stor. Det er mulig dette virker svært lite og puslete, men det fungerer faktisk langt over forventningene. Når vi legger til at den i tillegg til å være en Android-telefon også kan skilte med saker som kapasitiv pekeskjerm, radio, wi-fi, turbo-3G og mediaspiller, er det bare å ta av seg hatten.

Utseende
Dette er ved første øyekast en svært enkel telefon. Det eneste du ser er tre knapper i fronten og noen få knapper på siden og toppen. Med andre ord svært rent og pent. Vårt testeksemplar var sort, men det fulgte også med noen ekstra deksler hvis man skulle ønske å variere farger. Disse kan også kjøpes separat.

Bruk
Man skulle tro at en så liten telefon som er basert på pekeskjerm ville fungere dårlig. Dette er ikke tilfellet. Denne telefonen er faktisk svært behagelig å bruke. Den har ikke et skjermbasert QWERTY-tastatur, men baserer seg på standard mobillayout med T9-støtte. Dette er også det eneste som vil fungere. Du kan finne fulle virtuelle tastaturer på Android Market, men vi vil ikke anbefale dette. Er du avhengig av tastatur bør du heller satse på Mini Pro-modellen som har et fast tastatur. Selv om skjermbildet skifter mellom portrett og landskap etter som du dreier mobilen, er du nødt til å bruke portrett når du skal sende tekstmeldinger.

Foto
Kameraet er på 5 megapiksler og tar etter vår mening overraskende gode bilder. Den har blits, men denne er ikke noe å skrive hjem om. Med støtte for autofokus er det ganske enkelt i bruk. Selv om kameraet er bra, kan vi ikke si det samme for videobruk. Vi liker rett og slett ikke resultatet, og er video veldig viktig for deg bør du kanskje velge noe annet.

Underholdning
Vi liker musikkspilleren i denne telefonen. Den er direkte god og du har i tillegg ganske gode justeringsmuligheter som hjelper deg å tilpasse lydbildet. Hodetelefoner plugges inn ved hjelp av en 3,5 mm-plugg. Det er positivt, men vil du ha full funksjonalitet bruker du øreproppene som følger med. Disse har nemlig en liten plate på pluggen i tillegg, og bruker du disse kan du bruke den lille fjernstyringsenheten som sitter på ledningen. Fjernkontrolldelen fungerer også på programmer som Spotify. Etter sigende skal det også fungere med Wimp, men det fikk vi ikke testet. For dem som er kjent med storebroren X10, kan vi nevne at denne telefonen ikke har Mediascape, det er det rett og slett ikke plass til.
Det følger noe programvare med telefonen – du får med det viktigste og litt til. Viktig for bruk av sosiale nettverk er tilstedeværelsen av Timescape.

Pro
Det finnes også en Pro-modell av denne telefonen. Den eneste forskjellen, så vidt vi kan se, er at denne har et fremtrekkbart tastatur. Etter å ha sett litt på det må vi si at det fungerer tilfredsstillende, men det er lite. Men helt sikkert praktisk derom du skriver lange tekstmeldinger eller e-poster på telefonen.

Konklusjon
Denne telefonen er beregnet for de som vil ha noe meget lite kombinert med Android og touchteknologi. Kombinasjonen fungerer overraskende godt, og vi er generelt meget godt fornøyd med telefonen i bruk. Du skal imidlertid være oppmerksom på at telefonen er liten. Ta en tur innom butikken og test før du kjøper.

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Les også

  iPhone 12 Pro Max feier gulvet med konkurrentene, og har det beste kameraet vi har sett hittil.
  De kompakte JBL L82 Classic, gir så mye moro for pengene, at vi utroper dem til best i klassen.
  BMWs første helelektriske SUV har alt man trenger, bortsett fra én ting.
  Sonys toppspekkede spillkonsoll leverer lynrask ytelse og sylskarp grafikk – skreddersydd for neste generasjons avanserte spill.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Apple iPad Air og Samsung Galaxy Tab S7+ 5G i heftig tvekamp.
  Denon har aldri laget en bedre surroundforsterker, enn jubileumsmodellen AVC-A110.
  Bytter du ut den gamle strømforsyningen med en ny, kan det hende du blir like overrasket som vi ble.
  En digital notatbok er en mye bedre idé enn det høres ut som. Særlig når den er så bra som reMarkable 2.
  For den som har råd, skal det godt gjøres å få bedre lyd fra digitalsamlingen eller strømmetjenester. De rike har det godt!
  Jabras største ørepropp-modell fyller ikke stort. Men den er fylt med gode løsninger.
  iPhone 12 er kanskje det beste kjøpet blant Apples fire nye iPhone-modeller.
  LG og Sonys nye toppmodeller er er propp fulle av finesser og ny teknologi. Men hvilken av disse 8K-TV-ene har den aller beste bildekvaliteten? La oss teste!
  Sony a7s III er mer videokamera enn stillbildekamera, og passer derfor ikke for alle fotografer.
  Om Hyundai Kona er litt traust i sporet, så er lyden fra musikkanlegget det stikk motsatte. Elbilen har også alt man kan forvente av moderne fasiliteter.
  De koster nesten det samme, og de henvender seg til samme målgruppe, nemlig de forbrukerne som gjerne vil ha en premium mobil uten å måtte robbe banken.
  Med en Huawei Watch GT2 Pro på armen, trenger du ikke bytte klokke etter trening. Den passer nemlig til de fleste antrekk.