Search
Generic filters

: Sennheiser RS180

Trådløs langdistanse

Hodetelefoner uten ledning kan være et fristende alternativ hvis rekkevidden er stor nok.

Lyd & Bilde mener

Fyldig og behagelig lyd Lang batteritid Lang rekkevidde
Begrenset lydtrykk
 • 2,4 GHz trådløs overføring
 • 110 dB følsomhet
 • 32 ohm motstand
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 2360 kr

Når tre meter ledning ikke er nok, eller hvis man til stadighet snubler i ledningen, kan trådløse hodetelefoner løse problemene. Ulempene er begrenset batteritid, ofte for kort rekkevidde og dårligere lyd enn vanlige hodetelefoner. Dessuten koster de mer. Man må nemlig kjøpe en sender, som skal kobles til en strømforsyning sammen med hodetelefonene. De aller billigste trådløse hodetelefonene bruker i tillegg vanlige batterier, som må byttes med jevne mellomrom, og lydsignalet overføres med IR akkurat på samme måte som signalet fra en fjernkontroll.

Sennheisers RS-serie løser langt på vei alle problemene. Toppmodellen RS180 til drøyt 2000 kroner har oppladbare batterier som spiller i et døgn, og radiosenderen i 2,4 GHz-båndet som forsyner hodetelefonene med lydsignalet, fungerer også som ladestasjon for hodetelefonene. Rekkevidden fra senderen til hodetelefonene er opptil 100 m i friluft, men man kan ikke stikke utendørs og klippe plenen eller måke snø med dem på. Innendørs kan man derimot bevege seg mye rundt før man mister signalet, så lenge avstanden ikke blir for stor til senderen.

Lydkvalitet
Hvis man mister signalet kommer det automatisk tilbake når man er innenfor rekkevidden til senderen. Selv om det nok finnes bedre lydkvalitet til prisen dersom man velger vanlige hodetelefoner med ledning, er RS180 soleklart det beste vi har testet av trådløse hodetelefoner, så langt. Med unntak for begrenset lydtrykk, er det lite som mangler her. Klangbildet er stort, fyldig og flott. Med potent bass og et åpent lydbilde passer de til det meste av musikk. Detaljer kommer godt frem i lydbildet og de er både behagelige på hodet og i øret. Skal man ha trådløse hodetelefoner, bør Sennheiser RS180 være førstevalget, dersom man er villig til å betale litt ekstra for bedre lydkvalitet.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 3 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev.
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Les også

  HP Sprocket Select har absolutt ingen nytteverdi. Og den mobile fotoprinteren leverer faktisk halvdårlige bilder. Likevel er den ganske fantastisk.
  Etter en tur i Honda e virker det meste annet gammeldags.
  Asus ZenBook 14 UMA425 er en lekker og stilfull maskin som vil være perfekt til studier eller som arbeidslaptop på farten.
  Shure Aonic 50 har kanskje den beste lyden vi har hørt blant støydempende hodetelefoner.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Nikons rimeligste fullformat Z-kamera er best i klassen på ett område, men har noen mangler og koster for mye.
  Samsungs toppmodell Q950TS byr på rålekker design, knivskarp bildekvalitet og imponerende lyd – men det koster!
  Asus har rykket helt opp i high-end-klassen med en tungvektsmobil som kan konkurrere på lik linje med de beste på markedet. Er dette Asus sitt øyeblikk?
  Her er testen av Canon EOS R5, det første kameraet med 8K-video. Et tveegget sverd, viser det seg.
  Acer ConceptD CP7 er en fantastisk skjerm på alle måter. Men det er ikke alle funksjoner du trenger.
  Elipsons Legacy-høyttalere både ser ut og låter dyrere enn de er. Hvis du bryr deg mer om nobel eksklusivitet enn tung rock.
  Mercedes EQC byr på en støysvak, silkemyk og ultra-komfortabel kjøreopplevelse. Det eneste som bryter stillheten, er det saftige lydanlegget fra Burmester!
  Den velspillende Pro-Ject X2 er platespilleren man skal velge i denne prisklassen.
  Vera Audio smeller sannheten i hodet på deg med en murstein – eller to.
  Electrocompaniet har fått ned prisen, uten å gå på kompromiss med sin egen filosofi. Sånt blir det musikk av!
  Fremtidssikker surround-forsterker for morgendagens formater. Men er Denon AVC-X6700H best, og overbeviser den på musikk?
  Samsung og LGs nye tungvekts-modeller lover begge nydelig og hardtslående bildekvalitet. Men hvilken av disse QLED- og OLED-skjermene er den aller beste? Det er duket for en durabelig TV-FIGHT!