: Sennheiser RS180

Trådløs langdistanse

Hodetelefoner uten ledning kan være et fristende alternativ hvis rekkevidden er stor nok.

Lyd & Bilde mener

Fyldig og behagelig lyd Lang batteritid Lang rekkevidde
Begrenset lydtrykk
 • 2,4 GHz trådløs overføring
 • 110 dB følsomhet
 • 32 ohm motstand
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 2360 kr

Når tre meter ledning ikke er nok, eller hvis man til stadighet snubler i ledningen, kan trådløse hodetelefoner løse problemene. Ulempene er begrenset batteritid, ofte for kort rekkevidde og dårligere lyd enn vanlige hodetelefoner. Dessuten koster de mer. Man må nemlig kjøpe en sender, som skal kobles til en strømforsyning sammen med hodetelefonene. De aller billigste trådløse hodetelefonene bruker i tillegg vanlige batterier, som må byttes med jevne mellomrom, og lydsignalet overføres med IR akkurat på samme måte som signalet fra en fjernkontroll.

Sennheisers RS-serie løser langt på vei alle problemene. Toppmodellen RS180 til drøyt 2000 kroner har oppladbare batterier som spiller i et døgn, og radiosenderen i 2,4 GHz-båndet som forsyner hodetelefonene med lydsignalet, fungerer også som ladestasjon for hodetelefonene. Rekkevidden fra senderen til hodetelefonene er opptil 100 m i friluft, men man kan ikke stikke utendørs og klippe plenen eller måke snø med dem på. Innendørs kan man derimot bevege seg mye rundt før man mister signalet, så lenge avstanden ikke blir for stor til senderen.

Lydkvalitet
Hvis man mister signalet kommer det automatisk tilbake når man er innenfor rekkevidden til senderen. Selv om det nok finnes bedre lydkvalitet til prisen dersom man velger vanlige hodetelefoner med ledning, er RS180 soleklart det beste vi har testet av trådløse hodetelefoner, så langt. Med unntak for begrenset lydtrykk, er det lite som mangler her. Klangbildet er stort, fyldig og flott. Med potent bass og et åpent lydbilde passer de til det meste av musikk. Detaljer kommer godt frem i lydbildet og de er både behagelige på hodet og i øret. Skal man ha trådløse hodetelefoner, bør Sennheiser RS180 være førstevalget, dersom man er villig til å betale litt ekstra for bedre lydkvalitet.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Marius


Siste artikler:

Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Les også

  Ring Alarm Security Kit er et fremragende komplett alarmsystem til hjemmet som er enkelt å komme i gang med.
  Sennheisers støydempende PXC 550 har fått nytt liv under danske EPOS. Det fulle navnet er EPOS Sennheiser Adapt 660, hvor enda bedre talelyd er den største forskjellen.
  Apple Watch 6 er kanskje den beste smartklokken, men Apple Watch Se er det beste kjøpet.
  Apples egen prosessor har gjort MacBook Pro til den råeste bærbare 13-tommeren vi har testet.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Nettopp slått kloa i en PS5 eller Xbox Series X? Da kan det hende du vil ønske å oppgradere skjermen din også. Vi har testet de beste TV-ene til gaming!
  Det finnes mange gode små høyttalere, men ingen som denne.
  Den integrerte Linn Majik DSM spiller som en drøm med innebygget romkorreksjon, og har alt man trenger innebygget.
  iPhone 12 Pro Max feier gulvet med konkurrentene, og har det beste kameraet vi har sett hittil.
  De kompakte JBL L82 Classic, gir så mye moro for pengene, at vi utroper dem til best i klassen.
  BMWs første helelektriske SUV har alt man trenger, bortsett fra én ting.
  Sonys toppspekkede spillkonsoll leverer lynrask ytelse og sylskarp grafikk – skreddersydd for neste generasjons avanserte spill.
  Apple iPad Air og Samsung Galaxy Tab S7+ 5G i heftig tvekamp.
  Denon har aldri laget en bedre surroundforsterker, enn jubileumsmodellen AVC-A110.
  Bytter du ut den gamle strømforsyningen med en ny, kan det hende du blir like overrasket som vi ble.
  En digital notatbok er en mye bedre idé enn det høres ut som. Særlig når den er så bra som reMarkable 2.
  For den som har råd, skal det godt gjøres å få bedre lyd fra digitalsamlingen eller strømmetjenester. De rike har det godt!