Sennheiser RS180

Trådløs langdistanse

Hodetelefoner uten ledning kan være et fristende alternativ hvis rekkevidden er stor nok.
Lyd & Bilde mener
Fyldig og behagelig lyd Lang batteritid Lang rekkevidde
Begrenset lydtrykk
Spesifikasjoner
  • 2,4 GHz trådløs overføring
  • 110 dB følsomhet
  • 32 ohm motstand
forfatter

Når tre meter ledning ikke er nok, eller hvis man til stadighet snubler i ledningen, kan trådløse hodetelefoner løse problemene. Ulempene er begrenset batteritid, ofte for kort rekkevidde og dårligere lyd enn vanlige hodetelefoner. Dessuten koster de mer. Man må nemlig kjøpe en sender, som skal kobles til en strømforsyning sammen med hodetelefonene. De aller billigste trådløse hodetelefonene bruker i tillegg vanlige batterier, som må byttes med jevne mellomrom, og lydsignalet overføres med IR akkurat på samme måte som signalet fra en fjernkontroll.

Sennheisers RS-serie løser langt på vei alle problemene. Toppmodellen RS180 til drøyt 2000 kroner har oppladbare batterier som spiller i et døgn, og radiosenderen i 2,4 GHz-båndet som forsyner hodetelefonene med lydsignalet, fungerer også som ladestasjon for hodetelefonene. Rekkevidden fra senderen til hodetelefonene er opptil 100 m i friluft, men man kan ikke stikke utendørs og klippe plenen eller måke snø med dem på. Innendørs kan man derimot bevege seg mye rundt før man mister signalet, så lenge avstanden ikke blir for stor til senderen.

Lydkvalitet
Hvis man mister signalet kommer det automatisk tilbake når man er innenfor rekkevidden til senderen. Selv om det nok finnes bedre lydkvalitet til prisen dersom man velger vanlige hodetelefoner med ledning, er RS180 soleklart det beste vi har testet av trådløse hodetelefoner, så langt. Med unntak for begrenset lydtrykk, er det lite som mangler her. Klangbildet er stort, fyldig og flott. Med potent bass og et åpent lydbilde passer de til det meste av musikk. Detaljer kommer godt frem i lydbildet og de er både behagelige på hodet og i øret. Skal man ha trådløse hodetelefoner, bør Sennheiser RS180 være førstevalget, dersom man er villig til å betale litt ekstra for bedre lydkvalitet.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Marius


Siste artikler:

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.