: Pinell iConnect

Slipp løs musikken

Hvordan får man trådløs musikk til stereoen? iConnect er det enkle og billige svaret.

Lyd & Bilde mener

Enkel, trådløs løsning Bra funksjoner Diskré utseende
Støtter ikke WPA2 Klarer ikke ukomprimert musikk Fjernkontrollen mangler knapper
 • Trådløst nettverk 802.11b/g
 • FM/DAB/internettradio
 • Mediaspiller
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 1500 kr

Norske Pinell har tidligere hatt stor suksess med billige og bra internettradioapparater. Supersound iRadio fikk for eksempel utmerkelsen beste kjøp i fjor. Slike apparater passer bra på kjøkkenet, men i stua vil de fleste heller bruke det vanlige stereoanlegget når de skal høre på musikk. Så hvordan får man samme funksjoner i stereoen uten å kjøpe en ny, moderne mottaker som koster en liten formue?

Svaret er ganske enkelt iConnect, som lettest kan beskrives som en internettradio uten høyttalere. I stedet har den RCA- og optisk utgang på baksiden slik at man kan koble den til en forsterker. Apparatet er derfor ganske nett i størrelse, og bare så stor som den må være for skjermen på fremsiden. Den er litt plastaktig, men på litt avstand kan man ikke klage på utseendet der den står blant elektronikken i stereohylla.

Radio fra hele verden
Vil man høre på FM- eller DAB-radio, er det bare å kjøre i gang når man har plugget den i forsterkeren. Man kan lagre favorittstasjoner og får opp tekstbeskjeder på skjermen. Mottakelsen er bra så lenge den har gode mottaksforhold. For de som bor litt vanskelig til, hadde det ikke skadet om man hadde kunnet stappe inn en bedre antenne i stedet for den lille antennestumpen.

Alternativet er å koble den til det trådløse nettverket for internettradio. Det er verdt å notere seg at den bare støtter WEP- eller WPA-kryptering, så dersom man har økt sikkerheten til WPA2, må man pent senke den igjen. Selv om testeksemplaret vårt manglet ethernetport, sies det at det vil være standard på de apparatene som selges når du leser denne testen.

Via nettet kan man velge mellom over 13 000 radiostasjoner fra hele verden. Det krever selvsagt at du må trykke på en del knapper for å bla rundt i stasjonene på den lille skjermen. Da er det et bedre alternativ å bruke nettjenesten der man i ro og mak kan sitte ved datamaskinen og prøvelytte på stasjonene og legge dem til som favoritter. Da holder det å velge stasjon i favorittlisten ved stereoen.

Musikk i nettverk
Da er det mer interessant for mange av oss å kunne spille av musikkfilene vi har lagret på datamaskinen eller på en medieserver. iConnect klarer både å spille direkte fra delte mapper i nettverket og fra uPnP-medieservere. Det kan enten være en nettverksdisk med innebygget støtte, eller så kan man kjøre programmet på datamaskinen, som for eksempel Windows Media Player 11. Det fungerer bra, men som vanlig er det litt pes å bla gjennom tusenvis av filer på en så liten skjerm. Om vi skulle ønske oss noe av neste modell, er det en tv-utgang slik at man får en stor skjerm å se innholdet på.

Da vi testet apparatet fikk vi et tips om at man faktisk også kan spille av musikk fra Spotify og iTunes på iConnect. Det krever imidlertid at man kjører Windows, er vant med datamaskiner og ikke er redd for å installere filer og åpne porter i brannmuren. Helt plutselig ble apparatet om mulig enda mer interessant å bruke. Å kunne sitte ved datamaskinen og lage spillelister til festen eller til og med å la gjesten påvirke musikkvalget er betydelig enklere og morsommere enn standardløsningen.

Fjernkontrollen er nemlig ikke den aller beste. Fremfor alt mangler den knapper vi er vant til fra musikkspillere, altså for å starte, pause, stoppe musikken eller bytte låt. I stedet må man gå tilbake i menyen og velge neste låt, noe som innebærer at man må gå frem til apparatet og se på skjermen. Har man valgt en spilleliste og bare vil hoppe over en låt, føles det irriterende kronglete.

Lydkvalitet
Til en så lav prislapp og med så mange funksjoner, har de riktignok ikke lagt mye penger i lydkretsene. Men med forventningene på et rimelig nivå, blir man ikke skuffet. Man begrenses også noe av at det bare går an å spille av musikkfiler i MP3-, WMA- og RA-format. Ukomprimerte filer klarer den altså ikke, men på den annen side er dette ikke noe audiofilprodukt. Spørsmålet er om det hadde utgjort noen større forskjell med tanke på apparatets enkle konstruksjon.

Konklusjon
iConnect er en enkel måte å få internettradio og å streame musikk til det eksisterende stereoanlegget. For den som lytter aktivt og bytter låter eller stasjoner hele tiden, kan den lille skjermen og fjernkontrollen føles kronglete. Men har man valgt en stasjon eller en spilleliste, kan man nyte det enorme musikkutvalget man plutselig har fått tilgang til. Til denne rimelige prislappen får man riktignok ikke hi-fi-lyd, men kvaliteten holder utmerket for de aller fleste.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 3 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Les også

  Det var en gang at Apples MacBook Air var det helt naturlige valget hvis man skulle ha en rimelig og ultraslank bærbar maskin. Er det fortsatt tilfellet?
  Marantz Model 30 er en praktfull forsterker for både øyne og ører, og kvaliteten går utenpå det meste.
  En nettverksspesialist og et high-end-lydselskap har sammen laget en smart-høyttaler i hi-fi-kvalitet.
  Lyden fra den enorme V8-eren klarer ikke å overdøve anlegget, som er et selvsagt valg på en BMW.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Annen utgave av den minste Citation-smarthøyttaleren.
  For prisen av et par støykansellerende hodetelefoner gir Philips Fidelio X3 uendelig mye bedre lyd.
  Xperia 5 II er ikke bare like bra som Xperia 1 II, den er i flere tilfeller bedre!
  Sony A85 er en jevnt over glimrende OLED-TV med flott bilde og usynlig, men tydelig lyd!
  Denons jubileums-spiller kan ta seg kjærlig av CD-ene dine i mange år fremover. Men strømmingen får en kald skulder.
  Vi spurte, leserne svarte. Med nesten 4500 stemmer er iPhone 11 kåret som vinner av kamerablindtesten.
  Sonus faber Lumina III er det opplagte valg av høyttalere til mindre rom
  Samsung HW-Q950T er den nyeste toppmodellen, og den skuffer ikke. Denne lydplanken er det krutt i!
  Med sin saftige kontrast og fargestrålende Ambilight-lys, gir Philips OLED805 en virkelig heftig bildeopplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromiss. Derfor må man holde tungen rett i munnen hvis man vurderer et kjøp. For de fleste er OnePlus 8T blant de beste mobiltelefonene på markedet, mens forbrukere med spesielle behov bør se etter noe annet.
  Endelig et Wi-Fi 6 meshnettverk som folk flest har råd til. Er det bare å spenne sikkerhetsbeltet og gjøre klar for superhastigheter?
  Dyson Lightcycle Morph er noe helt for seg selv. Den kan det meste, men samarbeider dårlig.