SUPERTILBUD PÅ LYD & BILDE. 30% RABATT DENNE UKEN! SE TILBUDET HER!

: Panasonic DMP-BD60

Test av Panasonic DMP-BD60 Blu-ray-spiller

Her er det beste argumentet vi har sett for Blu-ray på en stund. Panasonics nye BD60 har alt man trenger og vel så det.

Lyd & Bilde mener

Strålende Blu-ray-bilde Velutstyrt God brukervennlighet Gunstig pris
Flat lyddynamikk Svak DVD-skalering
 • HDMI 1.3a, 1080p/24
 • Blu-ray-profil 2.0
 • USB-inngang
 • Minnekortleser

 

Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 2995 kr

Skal man være helt sikker på å få ekte HD på flatskjermen, er en Blu-ray-spiller det sikreste kortet. Morsomt er det også, for ikke bare får man 1080p HD-kvalitet på skjermen, men oppskalering av vanlig DVD (med 576-oppløsning) til HD-oppløsning. Har spilleren i tillegg minnekortleser, kan man plugge inn minnekortet fra digitalkameraet eller videokameraet og se bildene i HD-video i full HD på tv-en.

Panasonics nye DMP-BD60 har alle disse mulighetene. Den slanke spilleren koster under 3000 kroner og er svært godt utstyrt. Faktisk bedre utstyrt enn mange dyrere spillere. Her får man full støtte for intern dekoding av HD-lydformatene Dolby TrueHD og DTS-HD, og den kan sende DTS-HD Master Audio lyd til en receiver for ekstern dekoding. Alt dette betyr at BD60 kan utnytte potensialet i langt bedre surroundlyd fra Blu-ray enn vi har vært vant til fra vanlig DVD. Spilleren mangler analoge 7.1 multikanalsutganger, som man trenger dersom man ikke har HDMI-inngang på receiveren. Da må man legge en tusenlapp til på disken for den mer påkostede BD80, som også har en mer avansert analog lydkrets for enda bedre lyd.

Men den har selvsagt BD-Live med Blu-ray-profil 2.0, og kan brukes sammen med Panasonic-skjermer med Viera Cast. En teknologi som gjør det mulig å få internettilgang på tv-en, vel å merke bare til en Viera Cast-portal, hvor man får tilgang til YouTube, Picasa bildeserver, værmeldinger og aksjekurser.

Bildekvalitet
Spilleren er ikke lynkjapp. Den trengte nesten halvminuttet på oppstart, og drøyt det for å starte avspilling. Men navigering og scenevalg er relativt kjapt, om enn ikke raskest i klassen. I oppsettmenyen kan man velge lydmiks på utgangen bak slik at man kan sende for eksempel lyden via den optiske digitalutgangen til en receiver som ikke har HDMI-inngang. På BD60 kan man praktisk nok tilpasse bildekvaliteten og endre kontrast, fargemetning og lysstyrke blant annet, eller velge en av fire forhåndsinnstillinger.

Bildekvaliteten fra BD60 på James Bond Casino Royale på Blu-ray var strålende. Riktignok var skarpheten og detaljgjengivelsen hakket hvassere på Pioneer BDP-51FD koblet til vår referanseskjerm, Pioneer Kuro LX-5090. Men moskitostøyen var eminent godt kontrollert, og bildet var aldri skjemmet av sjenerende hakking på Blu-ray-avspilling. Fremragende kontrast og sortnivå ga filmene skikkelig – nesten tredimensjonal – dybde. Dessverre var oppskaleringen av DVD ikke like vellykket, for meg så det ut som bildeprosessoren ikke klarte å sette sammen oppskalert data fort nok, for bildet ble mer grumsete uten at det var direkte uklart, med synlige sagtenner i vertikale linjer, sammenlignet med Pioneer-spilleren.

Lydkvalitet
Lydkvaliteten i surround avhenger mye av receiveren når spilleren er koblet til med digitalutgangen eller HDMI. Som CD-spiller via analogutgangene når ikke BD60 opp til nivået verken fra Pioneer-spilleren eller Denon DVD-1800BD. Som begge har fyldigere klang, med tydeligere detaljgjengivelse. Mens Panasonic-spilleren gjengir dialoger og lydeffekter med overbevisning, lyder musikk flatt og lite dynamisk. Bassen mangler ikke potensial, den har rikelig med pondus og smeller skikkelig til når det er nødvendig, men instrumenters klangfarger og klangbunn kommer aldri skikkelig godt fram i lydbildet.

Konklusjon
Panasonic-spilleren er gunstig priset og leverer bildekvalitet i toppklasse på Blu-ray. Den er relativt kjapp og enkel å betjene, mangler bare analog surroundlyd, men har BD-Live med full støtte for interaktivitet på skjermen når den er koblet til et nettverk. Lydkvaliteten er god, men ikke gnistrende god på CD-avspilling, og DVD-avspilling er ikke noe bedre her enn de fleste er vant til fra en moderne DVD-spiller med oppskalering til 1080p via HDMI-utgangen. De samlede kvalitetene til DB60 er likevel mer enn gode nok til at den får vår klare anbefaling.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Lyd & Bilde,
se våre abonnementstilbud her .
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Les også

  iPhone 12 Pro Max feier gulvet med konkurrentene, og har det beste kameraet vi har sett hittil.
  De kompakte JBL L82 Classic, gir så mye moro for pengene, at vi utroper dem til best i klassen.
  BMWs første helelektriske SUV har alt man trenger, bortsett fra én ting.
  Sonys toppspekkede spillkonsoll leverer lynrask ytelse og sylskarp grafikk – skreddersydd for neste generasjons avanserte spill.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Apple iPad Air og Samsung Galaxy Tab S7+ 5G i heftig tvekamp.
  Denon har aldri laget en bedre surroundforsterker, enn jubileumsmodellen AVC-A110.
  Bytter du ut den gamle strømforsyningen med en ny, kan det hende du blir like overrasket som vi ble.
  En digital notatbok er en mye bedre idé enn det høres ut som. Særlig når den er så bra som reMarkable 2.
  For den som har råd, skal det godt gjøres å få bedre lyd fra digitalsamlingen eller strømmetjenester. De rike har det godt!
  Jabras største ørepropp-modell fyller ikke stort. Men den er fylt med gode løsninger.
  iPhone 12 er kanskje det beste kjøpet blant Apples fire nye iPhone-modeller.
  LG og Sonys nye toppmodeller er er propp fulle av finesser og ny teknologi. Men hvilken av disse 8K-TV-ene har den aller beste bildekvaliteten? La oss teste!
  Sony a7s III er mer videokamera enn stillbildekamera, og passer derfor ikke for alle fotografer.
  Om Hyundai Kona er litt traust i sporet, så er lyden fra musikkanlegget det stikk motsatte. Elbilen har også alt man kan forvente av moderne fasiliteter.
  De koster nesten det samme, og de henvender seg til samme målgruppe, nemlig de forbrukerne som gjerne vil ha en premium mobil uten å måtte robbe banken.
  Med en Huawei Watch GT2 Pro på armen, trenger du ikke bytte klokke etter trening. Den passer nemlig til de fleste antrekk.