Search
Generic filters

: Lightpanels LP-Micro

Og det ble lys...

Videofotografer bruker ikke blits. Permanent lys er det eneste som gjelder, og det kan ha sine fordeler for fotografer også.

Store lamper gir mye lys, men de blir varme og bruker mye strøm. Med lysdioder kan lampene krympes, strømforbruket synker og man har konstant fargetemperatur uansett lysstyrke. Halogenlampene er fremdeles best for maksimal rekkevidde, men små LED-lamper er langt mer praktisk.

Dagslys
Litepanels lager videolamper og studiobelysning for kringkasting og fotostudioer, med små LED-lamper tett i tett på selv de minste lampene. LP-Micro er deres aller minste LED-lampe, og har 48 små lysdioder med daglystemperatur på 5600 kelvin, og kan bruke fargefilter (3200K) for å kompensere for fargestikk fra lysrør eller legge fargeeffekter på motivet. Det følger med et diffusjonsfilter, et oransje og et 3200K-filter, som passer i den vippbare filterholderen. Den lille LP-Micro kan brukes både på et HD-videokamera, speilreflekser og kompakter med blitssko.

Lang levetid
Lysdiodene drives av fire alkaliske AA-batterier som gir cirka halvannen times driftstid, men med lithium-batterier kan driftstiden økes til opptil 8 timer. Oppladbare batterier kan også brukes, og den kan kobles til en 5–12 V strømforsyning hvis man trenger enda lengre driftstid. Lampen blir ikke varm, lyset flimrer ikke og den sprer lyset svært jevnt fra sentrum til kantene. Siden det er lysdioder og ikke lyspærer, tåler den mye mer juling uten at pærer ryker, og levetiden på lysdioder er mange ganger lengre enn lyspærer. Hele 40 000 timer.

Bløtt lys
En LP-Micro er kraftig nok til å lyse opp små rom med letthet, og den trinnløse dimmeren er praktisk for å justere lysmengden for eksempel ved makrofotografering. Lyset fra LED-ene er mye bløtere enn fra en blits, og svært godt egnet til portretter, men rekkevidden er ikke på langt nær så lang som fra en blits. Fra 60 cm til 2 meters avstand faller lysutbyttet fra 970 til 92 lux, i praksis betyr det at man må holde et øye med lukkertiden på kameraet, men man venner seg fort til begrensningene. Fordelene er imidlertid langt flere, og mange vil knapt blunke over prisen når de ser hvor herlig bløtt lys LP-Microen gir både på stillbilder og videoopptak.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 3 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Les også

  Det er sjelden at så små høyttalere spiller så svært. Men denne kan det.
  Citation Tower beviser at convenience-lyd ikke trenger å være små diskré bordhøyttalere med mange kompromisser.
  Electrocompaniet har oppgradert sin beste integrerte forsterker. ECI 6DX MKII har knallbra streamer og alt du trenger av digital innmat.
  Samsung Galaxy Z Fold 2 er den brettbare mobilen du alltid har ønsket deg.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Skal du drepe støyen? Her er de beste hodetelefonene til formålet akkurat nå, til tykke og tynne lommebøker.
  Vi har lurt på når high-end-klassen skulle få sine første støydempende hodetelefoner. Det er selvsagt Bang & Olufsen som er først, og Beoplay H95 gir mersmak!
  Den nyeste iMac-en er den beste stasjonære Mac-en for mange, tross en ikke uvesentlig ulempe.
  TAG Heuer Connected er mer enn en smart treningsklokke, den er også et pent armbåndsur.
  JBL melder seg inn i ANC-hodetelefonenes toppklasse med en hodetelefon som er artig å lytte til og fjerner støyen effektivt.
  Panasonics toppmodell er en godbit for de virkelig kresne TV-entusiastene: HZ2000 gir superlekre bilder i vaskeekte studiokvalitet!
  HP Sprocket Select har absolutt ingen nytteverdi. Og den mobile fotoprinteren leverer faktisk halvdårlige bilder. Likevel er den ganske fantastisk.
  Etter en tur i Honda e virker det meste annet gammeldags.
  Asus ZenBook 14 UMA425 er en lekker og stilfull maskin som vil være perfekt til studier eller som arbeidslaptop på farten.
  Shure Aonic 50 har kanskje den beste lyden vi har hørt blant støydempende hodetelefoner.
  Nikons rimeligste fullformat Z-kamera er best i klassen på ett område, men har noen mangler og koster for mye.
  Samsungs toppmodell Q950TS byr på rålekker design, knivskarp bildekvalitet og imponerende lyd – men det koster!