Search
Generic filters

: Pioneer LX01BD

Smakfull designkino

Pioneer stiller til start med et lekkert, pianolakkert anlegg som lindrer den interiørbevisste kløen. Og med til dels glimrende lyd- og bildekvalitet er konkurrentene få.

Lyd & Bilde mener

Varm lyd og bilde Flott dynamikk Autooppsett
Litt forsiktig i overtoneområdet
 • 5 x 50 W (8 ohm, 10 % THD)
 • Blu-ray-profil 1.1 (Ikke BD Live)
 • 1080p/24
 • Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio
 • 1 x HDMI ut, 2 x HDMI inn
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 24995 kr

Pioneer LX01BD er i prinsippet det samme som LX01 som vi testet i fjor, bare at BD-versjonen har Blu-ray-avspilling. Blank, svart overflate preger både elektronikk, subwoofer og de små høyttalerne. I stedet for en dedikert senterhøyttaler er denne kanalen integrert i fronthøyttalerne. Det er derfor fire og ikke fem høyttalere i pakka.

Elektronikken består av den lekre Blu-ray-spilleren BDP-LX08 og en liten utenbords prosessor som også fungerer som anleggets tegnrute. All forsterkerkraft og prosessering befinner seg i subwooferen. Fjernkontrollen har berøringspanel som fungerer i flere lag, og byggekvaliteten er solid. Hver av de bitte små satellitthøyttalerne har to elementer som peker i hver sin retning, for å gi et størst mulig lydbilde.

Anlegget i bruk
Bruksanvisningen er ikke på norsk, og det er heller ikke mulig å sette språket på skjermmenyen til skandinavisk. Likevel synes vi systemet er nokså oversiktlig og greit. Fjernkontrollen er ikke alltid like intuitiv, så bruk litt tid på å bli kjent med den. For eksempel: Hvis du skal slå av og på toneinnstillingene gjort av romkorreksjonssystemet (MCACC), er det en egen knapp for dette på fjernkontrollen. Du får ikke gjort dette i systemets hovedmeny. Hvis autokalibreringen er lynkjapp hos Sony, er den stikk motsatt hos Pioneer. Det tar over fire minutter, hvilket føles som en evighet. Men der hvor Sony kun korrigerer for avstand og lydnivå, justerer Pioneer i tillegg klangkarakteren individuelt for hver høyttaler.

Lydkvaliteten
Med CD i stereo og med tonekorreksjon (MCACC) aktivert, serverer Pioneer en god gjengivelse av sangstemmer. S-ene hos kvinnevokalene er mindre skarpe enn hos Sony, selv om de også her er litt overfokusert. Instrumenter som gitar og sangstemmer ligger ganske lyst og svever, mens bassgitaren ligger og ruver i bunnen av toneområdet. Det er også litt lite dybde i lydbildet. Når det gjelder bredden i lydbildet, er det lite å utsette på. Lyden strekker seg godt utover på sidene. Med toneinnstillingene fra MCACC deaktivert, blir diskanten mer dempet, noe som gjør s-er og lyse instrumenter rundere. Det blir kanskje litt i overkant dempet, men samtidig henger lydbildet bedre sammen enn med tonejusteringen aktivert. Litt endimensjonalt blir det, lydbildet folder seg ikke utover som det gjorde i stad. Skal du spille lavt, lønner det seg kanskje å aktivere MCACC. Med krevende klassisk musikk låter det best med tonekorreksjon. Fiolinene låter glatt og fint. Triangelet på venstre side klinger fint i toppen, samtidig som man sanser dets undertoner. Lydbildet er ganske tredimensjonalt og veloppløst. Det er ikke veldig mye futt i dypbassen. Slår man an en vaskeekte cello, vil den nok ha mer futt i undertonene enn en kontrabass som gjengis av denne suben. Alt i alt er dette likevel meget bra saker, tatt i betraktning at det er et komplett designanlegg til 25 000 kroner. Musikk og film med HD-lyd i surround låter litt mindre luftig hos Pioneer enn hos Sony. Det gjør at lydbildet blir noe mer kompakt i utstrekning. Men Pioneer tåler mer juling i bassen. De verste basspartiene i lydsporet gjengis med mer kontroll fra Pioneer enn fra Sony. Subwooferen er vesentlig kraftigere. Bassen er slankere hos Pioneer, men også mer naturlig. Et lydspor med mye dynamikk gjengis vesentlig bedre av Pioneer.

Bildekvalitet
Der hvor Sony har skikkelig smell og trøkk i bildene, er Pioneer mer moderat. Bildene kan først se mer duse ut hos Pioneer. Men går man tett innpå, ser man at bildene er jevnere og glattere enn hos Sony, som er litt grov og taggete. Pioneer har mer detaljer i skygger, og det er jevnere sjatteringer i skyer og sjø. Det er også mindre støy i bildene hos Pioneer. Fargegjengivelsen er varmere og litt mer tilbakeholden, hvor Sony er nesten ekstrem i sin fargelevering. Det er smak og behag, for de leverer begge meget bra HD-bilder. Men vi foretrekker Pioneers mer nyanserte gjengivelse.

På vanlig DVD er ansikter mer tredimensjonale hos Pioneer enn hos Sony. Hudfargene har flere nyanser av rødt/rosa, og det er en mykere og jevnere gjengivelse av skygger. Går man tett innpå bildet, ser man at imidlertid at oppskaleringen fra PAL til HD-bilder (1080p) er litt grovere hos Pioneer, slik at skarpe kanter blir litt sagtannet.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 3 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev.
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Også i denne testen:

  Sony BDV-IT1000

  Spikertynne høyttalere

  Det blir ikke stort lekrere enn dette. Syltynne høyttalere av aluminium og en lekker Blu-ray-receiver utgjør et forsvinnende lite anlegg som låter større enn det ser ut.

  Les også

  TAG Heuer Connected er mer enn en smart treningsklokke, den er også et pent armbåndsur.
  JBL melder seg inn i ANC-hodetelefonenes toppklasse med en hodetelefon som er artig å lytte til og fjerner støyen effektivt.
  Panasonics toppmodell er en godbit for de virkelig kresne TV-entusiastene: HZ2000 gir superlekre bilder i vaskeekte studiokvalitet!
  HP Sprocket Select har absolutt ingen nytteverdi. Og den mobile fotoprinteren leverer faktisk halvdårlige bilder. Likevel er den ganske fantastisk.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Etter en tur i Honda e virker det meste annet gammeldags.
  Asus ZenBook 14 UMA425 er en lekker og stilfull maskin som vil være perfekt til studier eller som arbeidslaptop på farten.
  Shure Aonic 50 har kanskje den beste lyden vi har hørt blant støydempende hodetelefoner.
  Nikons rimeligste fullformat Z-kamera er best i klassen på ett område, men har noen mangler og koster for mye.
  Samsungs toppmodell Q950TS byr på rålekker design, knivskarp bildekvalitet og imponerende lyd – men det koster!
  Asus har rykket helt opp i high-end-klassen med en tungvektsmobil som kan konkurrere på lik linje med de beste på markedet. Er dette Asus sitt øyeblikk?
  Her er testen av Canon EOS R5, det første kameraet med 8K-video. Et tveegget sverd, viser det seg.
  Acer ConceptD CP7 er en fantastisk skjerm på alle måter. Men det er ikke alle funksjoner du trenger.
  Elipsons Legacy-høyttalere både ser ut og låter dyrere enn de er. Hvis du bryr deg mer om nobel eksklusivitet enn tung rock.
  Mercedes EQC byr på en støysvak, silkemyk og ultra-komfortabel kjøreopplevelse. Det eneste som bryter stillheten, er det saftige lydanlegget fra Burmester!
  Den velspillende Pro-Ject X2 er platespilleren man skal velge i denne prisklassen.
  Vera Audio smeller sannheten i hodet på deg med en murstein – eller to.