: Denon AH-D5000

Denon AH-D5000

Denon AH-D5000 har ingen vesentlige mangler. De er svært komfortable, ser praktfulle ut og spiller aldeles guddommelig. Kanskje er de ikke like egnet til heavy metal som enkelte andre hodetelefoner, men klangen og formidlingsevnen er av en annen verden. Skal man ha høyttalere som overgår det D5000 klarer å frambringe av spilleglede, vi det koste mange ganger prisen av hodetelefonene.

Lyd & Bilde mener

Flott lydkvalitet Sammenhengende klang, Praktfull opp­løsning, Nydelig bærekomfort
Ingenting
 • Lukket klokke
 • 25 ohm, 106 dB
 • 370 gram
 • Pris: 5 998 kroner
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 5998 kr

Helt siden testen av de kostbare D7000-hodetelefonene til 10 000 kroner fra Denon, har vi lurt på hvor mye dårligere D5000 til nesten halve prisen er. De er bygget nesten helt likt, ser like ut og skal i teorien ha veldig like lydegenskaper. Men D5000 koster 6000 kroner og tegner for mange til å være et bedre kjøp, dersom forskjellen i lydkvalitet til den dyrere D7000-modellen ikke er stor.

High-end
For mange er 6000 kroner definitivt i high-end-klassen hva hodetelefoner angår. Og D5000 skuffer ikke med store klokker i treverk, tykk stoffkledd kabel og gir brukeren en kvalitetsfølelse som går utenpå det meste av hodetelefoner. De deler teknologi med de dyrere D7000, og har de samme 50 mm store membranene med små og kraftige neodymiummagneter i et akustisk trekammer.

Hodetelefonene veier 350 gram, og klokkenes øreputer er kledd i ekte skinn og er store nok til at de legger seg pent og behagelig rundt øret, noe som øker bærekomforten betraktelig. Da lar seg faktisk drive greit av en iPod, for motstanden er lave 25 ohm og følsomheten relativt høye 106 dB. Det følger med en adapterplugg fra hodetelefonenes 3,5 mm minijack, til 6,3 mm som de fleste forsterkere er utstyrt med.

Lydkvalitet
Denon AH-D5000 er nesten like bra som de dyrere D7000. Vel å merke har D7000 enda mer finmasket oppløsning og litt bedre gjennomsiktighet, men forskjellen er langt mindre enn prisforskjellen antyder. For de fleste vil D5000 være et mye smartere valg. Man får nemlig den samme herlig nøytrale og krystallklare lydkvaliteten, rikt på detaljer og klangfarger. Med nøytral mellomtone og superoppløst diskant. De hentet fram smådetaljer på klassiske opptak som man går glipp av selv fra dyre høyttalere, ga messingblåsere varme og luft slik at klangen ikke ble spiss eller ubehagelig, og behersket den komplekse over- og undertonestrukturen til en dyp skarptromme med bravur. Vokale framførelser ga meg gåsehud, og små akustiske jazztrioer fikk en tredimensjonalitet man bare forbinder med påkostede høyttalere.

Konklusjon
Denon AH-D5000 har ingen vesentlige mangler. De er svært komfortable, ser praktfulle ut og spiller – som de dyrere D7000 – aldeles guddommelig. Kanskje er de ikke like egnet til heavy metal som enkelte andre hodetelefoner. For dynamisk sett kan de betraktes som litt i snilleste laget, men klangen og formidlingsevnen er av en annen verden. Skal man ha høyttalere som overgår det D5000 klarer å frambringe av spilleglede, vi det koste mange ganger prisen av hodetelefonene.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Lyd & Bilde,
se våre abonnementstilbud her .
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Les også

  Annen utgave av den minste Citation-smarthøyttaleren.
  For prisen av et par støykansellerende hodetelefoner gir Philips Fidelio X3 uendelig mye bedre lyd.
  Xperia 5 II er ikke bare like bra som Xperia 1 II, den er i flere tilfeller bedre!
  Sony A85 er en jevnt over glimrende OLED-TV med flott bilde og usynlig, men tydelig lyd!

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Denons jubileums-spiller kan ta seg kjærlig av CD-ene dine i mange år fremover. Men strømmingen får en kald skulder.
  Vi spurte, leserne svarte. Med nesten 4500 stemmer er iPhone 11 kåret som vinner av kamerablindtesten.
  Sonus faber Lumina III er det opplagte valg av høyttalere til mindre rom
  Samsung HW-Q950T er den nyeste toppmodellen, og den skuffer ikke. Denne lydplanken er det krutt i!
  Med sin saftige kontrast og fargestrålende Ambilight-lys, gir Philips OLED805 en virkelig heftig bildeopplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromiss. Derfor må man holde tungen rett i munnen hvis man vurderer et kjøp. For de fleste er OnePlus 8T blant de beste mobiltelefonene på markedet, mens forbrukere med spesielle behov bør se etter noe annet.
  Endelig et Wi-Fi 6 meshnettverk som folk flest har råd til. Er det bare å spenne sikkerhetsbeltet og gjøre klar for superhastigheter?
  Dyson Lightcycle Morph er noe helt for seg selv. Den kan det meste, men samarbeider dårlig.
  Hvis du er villig til å gi avkall på Dolby Atmos og DTS:X, finnes det neppe noen bedre lydplanke til prisen, enn Samsung HW-Q66T.
  Det er få lydplanker som klarer å simulere surroundlyd som Sony HT-G700.
  TCL C815 byr på flott bildekvalitet og flust med smarte finesser til en fornuftig pris. Her får du til og med glimrende lyd!
  Endelig en interiørvennlig subwoofer som gir skikkelig fysisk bass! Ja, det koster, men betaler tilbake i form av nydelige basstoner på musikk og heftige basseffekter på film. Fra et slankt format som du kan henge på veggen.