Denon AH-D5000

Denon AH-D5000

Denon AH-D5000 har ingen vesentlige mangler. De er svært komfortable, ser praktfulle ut og spiller aldeles guddommelig. Kanskje er de ikke like egnet til heavy metal som enkelte andre hodetelefoner, men klangen og formidlingsevnen er av en annen verden. Skal man ha høyttalere som overgår det D5000 klarer å frambringe av spilleglede, vi det koste mange ganger prisen av hodetelefonene.
Lyd & Bilde mener
Flott lydkvalitet Sammenhengende klang, Praktfull opp­løsning, Nydelig bærekomfort
Ingenting
Spesifikasjoner
  • Lukket klokke
  • 25 ohm, 106 dB
  • 370 gram
  • Pris: 5 998 kroner
forfatter

Helt siden testen av de kostbare D7000-hodetelefonene til 10 000 kroner fra Denon, har vi lurt på hvor mye dårligere D5000 til nesten halve prisen er. De er bygget nesten helt likt, ser like ut og skal i teorien ha veldig like lydegenskaper. Men D5000 koster 6000 kroner og tegner for mange til å være et bedre kjøp, dersom forskjellen i lydkvalitet til den dyrere D7000-modellen ikke er stor.

High-end
For mange er 6000 kroner definitivt i high-end-klassen hva hodetelefoner angår. Og D5000 skuffer ikke med store klokker i treverk, tykk stoffkledd kabel og gir brukeren en kvalitetsfølelse som går utenpå det meste av hodetelefoner. De deler teknologi med de dyrere D7000, og har de samme 50 mm store membranene med små og kraftige neodymiummagneter i et akustisk trekammer.

Hodetelefonene veier 350 gram, og klokkenes øreputer er kledd i ekte skinn og er store nok til at de legger seg pent og behagelig rundt øret, noe som øker bærekomforten betraktelig. Da lar seg faktisk drive greit av en iPod, for motstanden er lave 25 ohm og følsomheten relativt høye 106 dB. Det følger med en adapterplugg fra hodetelefonenes 3,5 mm minijack, til 6,3 mm som de fleste forsterkere er utstyrt med.

Lydkvalitet
Denon AH-D5000 er nesten like bra som de dyrere D7000. Vel å merke har D7000 enda mer finmasket oppløsning og litt bedre gjennomsiktighet, men forskjellen er langt mindre enn prisforskjellen antyder. For de fleste vil D5000 være et mye smartere valg. Man får nemlig den samme herlig nøytrale og krystallklare lydkvaliteten, rikt på detaljer og klangfarger. Med nøytral mellomtone og superoppløst diskant. De hentet fram smådetaljer på klassiske opptak som man går glipp av selv fra dyre høyttalere, ga messingblåsere varme og luft slik at klangen ikke ble spiss eller ubehagelig, og behersket den komplekse over- og undertonestrukturen til en dyp skarptromme med bravur. Vokale framførelser ga meg gåsehud, og små akustiske jazztrioer fikk en tredimensjonalitet man bare forbinder med påkostede høyttalere.

Konklusjon
Denon AH-D5000 har ingen vesentlige mangler. De er svært komfortable, ser praktfulle ut og spiller – som de dyrere D7000 – aldeles guddommelig. Kanskje er de ikke like egnet til heavy metal som enkelte andre hodetelefoner. For dynamisk sett kan de betraktes som litt i snilleste laget, men klangen og formidlingsevnen er av en annen verden. Skal man ha høyttalere som overgår det D5000 klarer å frambringe av spilleglede, vi det koste mange ganger prisen av hodetelefonene.

Les alle artikler i en uke for 19 kr.

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Allerede abonnent?
Har du dette produktet?
Gi din karakter.
Ant: 0

Samlet score:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også: