: Denon AH-D5000

Denon AH-D5000

Denon AH-D5000 har ingen vesentlige mangler. De er svært komfortable, ser praktfulle ut og spiller aldeles guddommelig. Kanskje er de ikke like egnet til heavy metal som enkelte andre hodetelefoner, men klangen og formidlingsevnen er av en annen verden. Skal man ha høyttalere som overgår det D5000 klarer å frambringe av spilleglede, vi det koste mange ganger prisen av hodetelefonene.
Lyd & Bilde mener
Flott lydkvalitet Sammenhengende klang, Praktfull opp­løsning, Nydelig bærekomfort
Ingenting
Spesifikasjoner
  • Lukket klokke
  • 25 ohm, 106 dB
  • 370 gram
  • Pris: 5 998 kroner
Annonse
Annonse

Helt siden testen av de kostbare D7000-hodetelefonene til 10 000 kroner fra Denon, har vi lurt på hvor mye dårligere D5000 til nesten halve prisen er. De er bygget nesten helt likt, ser like ut og skal i teorien ha veldig like lydegenskaper. Men D5000 koster 6000 kroner og tegner for mange til å være et bedre kjøp, dersom forskjellen i lydkvalitet til den dyrere D7000-modellen ikke er stor.

High-end
For mange er 6000 kroner definitivt i high-end-klassen hva hodetelefoner angår. Og D5000 skuffer ikke med store klokker i treverk, tykk stoffkledd kabel og gir brukeren en kvalitetsfølelse som går utenpå det meste av hodetelefoner. De deler teknologi med de dyrere D7000, og har de samme 50 mm store membranene med små og kraftige neodymiummagneter i et akustisk trekammer.

Hodetelefonene veier 350 gram, og klokkenes øreputer er kledd i ekte skinn og er store nok til at de legger seg pent og behagelig rundt øret, noe som øker bærekomforten betraktelig. Da lar seg faktisk drive greit av en iPod, for motstanden er lave 25 ohm og følsomheten relativt høye 106 dB. Det følger med en adapterplugg fra hodetelefonenes 3,5 mm minijack, til 6,3 mm som de fleste forsterkere er utstyrt med.

Lydkvalitet
Denon AH-D5000 er nesten like bra som de dyrere D7000. Vel å merke har D7000 enda mer finmasket oppløsning og litt bedre gjennomsiktighet, men forskjellen er langt mindre enn prisforskjellen antyder. For de fleste vil D5000 være et mye smartere valg. Man får nemlig den samme herlig nøytrale og krystallklare lydkvaliteten, rikt på detaljer og klangfarger. Med nøytral mellomtone og superoppløst diskant. De hentet fram smådetaljer på klassiske opptak som man går glipp av selv fra dyre høyttalere, ga messingblåsere varme og luft slik at klangen ikke ble spiss eller ubehagelig, og behersket den komplekse over- og undertonestrukturen til en dyp skarptromme med bravur. Vokale framførelser ga meg gåsehud, og små akustiske jazztrioer fikk en tredimensjonalitet man bare forbinder med påkostede høyttalere.

Konklusjon
Denon AH-D5000 har ingen vesentlige mangler. De er svært komfortable, ser praktfulle ut og spiller – som de dyrere D7000 – aldeles guddommelig. Kanskje er de ikke like egnet til heavy metal som enkelte andre hodetelefoner. For dynamisk sett kan de betraktes som litt i snilleste laget, men klangen og formidlingsevnen er av en annen verden. Skal man ha høyttalere som overgår det D5000 klarer å frambringe av spilleglede, vi det koste mange ganger prisen av hodetelefonene.

Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Annonse
Annonse

Les også

Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Suksessforfatteren bak "Bosch" kommer med ny serie på Netflix.
HBO puster nytt liv i en av tidenes mest populære TV-serier.
Ettar at HBO avsluttet sin flaggskipserie, Game of Thrones, har seertallene virkelig fått seg et skudd for baugen.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!
Robotstøvsugerne er selvkjørende computere som kan fjerne støvet, vaske gulvet – og holde vakt.
Slanke høyttalere med voksen bass er ikke lett å finne, med mindre de heter PMC.
Er du sugen på ekte 8K-oppløsning uten å betale en formue? Da kan Samsung Q700T være rett medisin.