: AudioPro Addon One

Aktiv tilleggshøyttaler

Her er en enkel og rimelig måte å skaffe seg lyd på. Nesten uansett hvor man er, og til en rimelig penge.

Lyd & Bilde mener

Balansert klang Plasseringsvennlig Subutgang USB-inngang
Lite bass Begrenset lydtrykk Mangler hode­telefonutgang
 • 2 x 36 W
 • 55–20 000 Hz
 • 10,4 x 16,3 x 13,7 cm
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 1995 kr

Så lenge man har et strømuttak i nærheten, kan man koble hva man vil til de små AudioPro-høyttalerne. Addon One kalles de, og beskjedne mål og lav pris gjør dem godt egnet som erstatning for pc-høyttalerne i plast på skrivebordet, til eksterne høyttalere for flatskjermen. Eller rett og slett når man trenger lyd et sted hvor det ikke er praktisk med store høyttalere. AudioPro er bitte små høyttalere med innebygget forsterker – såkalt aktive høyttalere – og trenger dermed ikke stort mer enn en iPod for å spille. Plugg den ene høyttaleren til et strømuttak, og strekk en høyttalerkabel (medfølger) mellom dem, så er det bare å koble til en lydkilde.

Man kan koble en lydkilde enten til høyttalerens USB-inngang – rett fra pc-en – eller til en 3,5 mm minijackinngang. Den ene høyttaleren, den som har 2 x 36 W forsterker innebygget, har også en volumkontroll på baksiden. Et praktisk alternativ kan være å koble høyttalerne til det trådløse hjemmenettverket. Da trenger man AudioPros trådløse mottaker og sender som koster 2000 kroner i tillegg. De pengene bør man kanskje legge i en subwoofer siden de har en subutgang også, og bedre høyttaler- og signalkabler til Addon One.

For potensialet i de knøttsmå sorte eller hvite høyttalerne er utvilsomt til stede. Selv med en 9 cm stor/liten basshøyttaler og den obligatoriske 25 mm diskanten, lyder de små høyttalerne levende og klangrikt. Klangbalansen er strålende for en så liten høyttaler, selv om det ikke er mye bass og særlig ikke dypbass her. Leonard Cohens røst (Live in London) får likevel den klangfylde den fortjener, og vokalharmoniene til de to kordamene lyder klokkeklart. Det skapes ikke like mye dybde i lydbildet som på de 2,5 ganger dyrere Genelec 6010A, og det er heller ikke samme grad av detaljrikdom i de små AudioPro-høyttalerne.

Men som en erstatning for flatskjermens manglende lydmessige kvaliteter, eller en pc-høyttalers, er de glimrende til prisen. De passer inn overalt, og for de som ønsker det finnes det alltids en kompakt subwoofer, som AudioPros B1.9 til 3000 kroner, som kan løfte lydopplevelsen ytterligere og tilføre skikkelig bass.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 3 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Les også

  En nettverksspesialist og et high-end-lydselskap har sammen laget en smart-høyttaler i hi-fi-kvalitet.
  Lyden fra den enorme V8-eren klarer ikke å overdøve anlegget, som er et selvsagt valg på en BMW.
  Annen utgave av den minste Citation-smarthøyttaleren.
  For prisen av et par støykansellerende hodetelefoner gir Philips Fidelio X3 uendelig mye bedre lyd.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Xperia 5 II er ikke bare like bra som Xperia 1 II, den er i flere tilfeller bedre!
  Sony A85 er en jevnt over glimrende OLED-TV med flott bilde og usynlig, men tydelig lyd!
  Denons jubileums-spiller kan ta seg kjærlig av CD-ene dine i mange år fremover. Men strømmingen får en kald skulder.
  Vi spurte, leserne svarte. Med nesten 4500 stemmer er iPhone 11 kåret som vinner av kamerablindtesten.
  Sonus faber Lumina III er det opplagte valg av høyttalere til mindre rom
  Samsung HW-Q950T er den nyeste toppmodellen, og den skuffer ikke. Denne lydplanken er det krutt i!
  Med sin saftige kontrast og fargestrålende Ambilight-lys, gir Philips OLED805 en virkelig heftig bildeopplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromiss. Derfor må man holde tungen rett i munnen hvis man vurderer et kjøp. For de fleste er OnePlus 8T blant de beste mobiltelefonene på markedet, mens forbrukere med spesielle behov bør se etter noe annet.
  Endelig et Wi-Fi 6 meshnettverk som folk flest har råd til. Er det bare å spenne sikkerhetsbeltet og gjøre klar for superhastigheter?
  Dyson Lightcycle Morph er noe helt for seg selv. Den kan det meste, men samarbeider dårlig.
  Hvis du er villig til å gi avkall på Dolby Atmos og DTS:X, finnes det neppe noen bedre lydplanke til prisen, enn Samsung HW-Q66T.
  Det er få lydplanker som klarer å simulere surroundlyd som Sony HT-G700.