Search
Generic filters

: AKG K701

Østerriksk klassiker!

Skal man koste på seg dyre hodetelefoner, bør AKGs toppmodell definitivt være med på ønskelisten.

Lyd & Bilde mener

Livlig og dynamisk Gjennomsiktig lydbilde Komfortable puter
Lite polstring på hodebåndet Høyt priset
 • Åpen klokke
 • 62 ohm, 105 dB
 • 235 gram
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 4495 kr

Fred og ro er alltid kjekt når man skal lytte til musikk, og med gode hodetelefoner kommer man nærmere musikkens kjerne. Selv om akustikken og den fysiske opplevelsen ikke er like fremtredende som med gode høyttalere, har hodetelefoner andre fordeler. Som at elementenes plassering er konstant, og at man med riktig gode hodetelefoner hører flere detaljer og nyanser. AKG K701 er ikke helt ny, de har eksistert i tre år allerede og har fått en lojal krets av entusiaster som forguder sine K701.

Hvilket er lett å forstå. For toppmodellen fra AKG spiller virkelig engasjerende og livlig. Siden den legendariske K1000 gikk ut av produksjon, er K701 nemlig den mest påkostede modellen AKG lager for tiden. Arven fra K1000 lever bare delvis i K701, som riktignok er en åpen konstruksjon, hvor støydempingen er beskjeden, men hvor man slipper den lyttetrettheten som kan oppstå når man har hatt en lukket hodetelefon på hodet lenge.

AKG-ene bruker det reneste kobber i viklingene til spolen som driver Varimotion-elementet, som AKG selv kaller det. Spoletråden er flat, fordi AKG mener at det gir bedre konsentrasjon og mer effektiv distribusjon av magnetfeltet som driver spolen. Elementets membran er dessuten tykkere i midten, for å gi en mer uniform bevegelse. Og bedre bassrespons og dynamikk kombinert med lavere forvrengning ved høye lydtrykk.

Hodetelefonene er meget komfortable. De stoffkledde putene legger seg rundt øret, og med bedre polstring av hodebåndet hadde K701 vært perfekte å ha på hodet over lang tid. For lyden av K701 er virkelig avhengighetsskapende. Dersom man liker varm og fyldig klang er kanskje Denon AH-D5000 et bedre valg, men alle som setter pris på stor detaljrikdom hvor en spretten og dynamisk presentasjon er i høysetet, vil elske K701.

Klangbalansen opplever jeg som veldig korrekt, nøytral og uten farginger eller betoninger. Dypbassen er slank uten at det preger opplevelsen i negativ retning, og ståbassen på Take Five med Dave Brubeck Quartet, klinger flott, men får ikke samme groove som på lukkede konstruksjoner som AH-D5000. Holly Coles vokal på Train Song er praktfullt gjengitt med luft, dybde og strålende fyldig vokalklang. Likeledes er Bob Dylans The Man in The Long Black Coat fantastisk å lytte til. For de åpne hodetelefonenes gjennomsiktighet og detaljrikdom skaper et kjempestort lydbilde rundt hodet. Som overgår de fleste surroundopplevelser jeg har hatt.

Man føler at alt slipper igjennom. At man ikke går glipp av en eneste klangnyanse med AKG K701. Den fremtredende måten å presentere musikken på, går neppe hjem hos alle. De som har og liker sine Denon-hodetelefoner behøver ikke engang tenke på K701, mens de som kanskje tenker å bytte fra Sennheiser HD595, HD600 eller Beyer DT770 eller 880, kan ta en tur i butikken å lytte til K701. Det kan være verdt det, spesielt om man får en hyggeligere pris. Da blir de virkelig prisverdige.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 3 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Marius


Siste artikler:

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

  Les også

  Vi spurte, leserne svarte. Med nesten 4500 stemmer er iPhone 11 kåret som vinner av kamerablindtesten.
  Sonus faber Lumina III er det opplagte valg av høyttalere til mindre rom
  Samsung HW-Q950T er den nyeste toppmodellen, og den skuffer ikke. Denne lydplanken er det krutt i!
  Med sin saftige kontrast og fargestrålende Ambilight-lys, gir Philips OLED805 en virkelig heftig bildeopplevelse.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  OnePlus 8T er et kompromiss. Derfor må man holde tungen rett i munnen hvis man vurderer et kjøp. For de fleste er OnePlus 8T blant de beste mobiltelefonene på markedet, mens forbrukere med spesielle behov bør se etter noe annet.
  Endelig et Wi-Fi 6 meshnettverk som folk flest har råd til. Er det bare å spenne sikkerhetsbeltet og gjøre klar for superhastigheter?
  Dyson Lightcycle Morph er noe helt for seg selv. Den kan det meste, men samarbeider dårlig.
  Hvis du er villig til å gi avkall på Dolby Atmos og DTS:X, finnes det neppe noen bedre lydplanke til prisen, enn Samsung HW-Q66T.
  Det er få lydplanker som klarer å simulere surroundlyd som Sony HT-G700.
  TCL C815 byr på flott bildekvalitet og flust med smarte finesser til en fornuftig pris. Her får du til og med glimrende lyd!
  Endelig en interiørvennlig subwoofer som gir skikkelig fysisk bass! Ja, det koster, men betaler tilbake i form av nydelige basstoner på musikk og heftige basseffekter på film. Fra et slankt format som du kan henge på veggen.
  Denon feirer sin egen 110-års fødselsdag med en forsterker der det er jobbet ekstra med den gode lyden.
  Det er sjelden jeg har blitt forbanna over et produkt. Spesielt et så brukervennlig et som Google Nest Audio.
  TCL Ray-Danz TS9030 benytter smarte akustiske løsninger fremfor avansert DSP, for å simulere surroundlyd.
  De ser nydelige ut, men det er ikke bare det kosmetiske som er tiltalende med B&W 702 S2 Signature.
  Hvilken mobiltelefon har det beste kameraet? Dette vanskelige spørsmålet vil vi gjerne ha din hjelp til å besvare. Delta i avstemningen nedenfor.
  Do NOT follow this link or you will be banned from the site!