: AKG K701

Østerriksk klassiker!

Skal man koste på seg dyre hodetelefoner, bør AKGs toppmodell definitivt være med på ønskelisten.
Lyd & Bilde mener
Livlig og dynamisk Gjennomsiktig lydbilde Komfortable puter
Lite polstring på hodebåndet Høyt priset
Spesifikasjoner
  • Åpen klokke
  • 62 ohm, 105 dB
  • 235 gram
Annonse
Annonse
forfatter

Fred og ro er alltid kjekt når man skal lytte til musikk, og med gode hodetelefoner kommer man nærmere musikkens kjerne. Selv om akustikken og den fysiske opplevelsen ikke er like fremtredende som med gode høyttalere, har hodetelefoner andre fordeler. Som at elementenes plassering er konstant, og at man med riktig gode hodetelefoner hører flere detaljer og nyanser. AKG K701 er ikke helt ny, de har eksistert i tre år allerede og har fått en lojal krets av entusiaster som forguder sine K701.

Hvilket er lett å forstå. For toppmodellen fra AKG spiller virkelig engasjerende og livlig. Siden den legendariske K1000 gikk ut av produksjon, er K701 nemlig den mest påkostede modellen AKG lager for tiden. Arven fra K1000 lever bare delvis i K701, som riktignok er en åpen konstruksjon, hvor støydempingen er beskjeden, men hvor man slipper den lyttetrettheten som kan oppstå når man har hatt en lukket hodetelefon på hodet lenge.

AKG-ene bruker det reneste kobber i viklingene til spolen som driver Varimotion-elementet, som AKG selv kaller det. Spoletråden er flat, fordi AKG mener at det gir bedre konsentrasjon og mer effektiv distribusjon av magnetfeltet som driver spolen. Elementets membran er dessuten tykkere i midten, for å gi en mer uniform bevegelse. Og bedre bassrespons og dynamikk kombinert med lavere forvrengning ved høye lydtrykk.

Hodetelefonene er meget komfortable. De stoffkledde putene legger seg rundt øret, og med bedre polstring av hodebåndet hadde K701 vært perfekte å ha på hodet over lang tid. For lyden av K701 er virkelig avhengighetsskapende. Dersom man liker varm og fyldig klang er kanskje Denon AH-D5000 et bedre valg, men alle som setter pris på stor detaljrikdom hvor en spretten og dynamisk presentasjon er i høysetet, vil elske K701.

Klangbalansen opplever jeg som veldig korrekt, nøytral og uten farginger eller betoninger. Dypbassen er slank uten at det preger opplevelsen i negativ retning, og ståbassen på Take Five med Dave Brubeck Quartet, klinger flott, men får ikke samme groove som på lukkede konstruksjoner som AH-D5000. Holly Coles vokal på Train Song er praktfullt gjengitt med luft, dybde og strålende fyldig vokalklang. Likeledes er Bob Dylans The Man in The Long Black Coat fantastisk å lytte til. For de åpne hodetelefonenes gjennomsiktighet og detaljrikdom skaper et kjempestort lydbilde rundt hodet. Som overgår de fleste surroundopplevelser jeg har hatt.

Annonse

Man føler at alt slipper igjennom. At man ikke går glipp av en eneste klangnyanse med AKG K701. Den fremtredende måten å presentere musikken på, går neppe hjem hos alle. De som har og liker sine Denon-hodetelefoner behøver ikke engang tenke på K701, mens de som kanskje tenker å bytte fra Sennheiser HD595, HD600 eller Beyer DT770 eller 880, kan ta en tur i butikken å lytte til K701. Det kan være verdt det, spesielt om man får en hyggeligere pris. Da blir de virkelig prisverdige.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.
Stemmer: 0

Samlet score:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

I dag er det 10 år siden verdens største TV-serie hadde premiere.
Den danske toppskuespilleren har landet nok en internasjonal megarolle.
Strømmegiganten har gjort en større innholdsavtale med Sony Pictures.
Nok en gang utsettes kinopremierer på store filmtitler.
Designkongen gjør det igjen. Beolit 20 er en nydelig bærbar høyttaler, som også låter bra.
Bang & Olufsen Beosound Emerge er et modig brudd med hvordan en multiroms-smarthøyttaler kan se ut – og låte.
Det er ikke tilfeldig at McIntosh C22 ser ut som den er 50 år, det er heller ikke tilfeldig at den spiller så bra som den gjør.
Old school-teknologi har aldri vært bedre enn i vår tid, McIntosh MC1502 er beviset for de som tviler.
Technics SU-R1000 er noe av det mest unike vi har sett - og hørt - i high-end-klassen.
Sonos’ første bærbare høyttaler imponerer på integrasjon og bekvemmelighet.
Klipschorn er 70 år i år. Det feires med å forvandle vårt lydrom til et inferno.
Asus ROG Flow X13 kan fint puttes i vesken, og den kan også brukes som nettbrett. Men den har grafikkrefter i tungvektsklassen.
Tangents lille trådløse forsterker er perfekt til det vesle begynneranlegget på hobbyrommet eller barnerommet.
Det beste kameraet vi har testet, har kommet i en mer kompakt utgave til lavere pris.
Nye 2021 Mercedes S-klasse er fylt med innovative og kresne løsninger for både øyne og ører. Vi har tilbrakt noen dager bak rattet for å se og høre hva nykommeren har å by på!
Vil du ha hi-fi på pauserommet eller et par fine høyttalere til skrivebordet, kommer du langt for du langt for en rimelig penge her.