Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Annonsørinnhold: PHILIPS 346P1CRH & 498P9

En stor skjerm er bedre enn to små

Philips har lansert to skjermer til hjemmekontoret som gjør det lettere å få plass på skrivebordet uten å gå på kompromiss med skjermarealet.

Skrevet av - Publisert 18.12.19 - 11:47
PHILIPS 346P1CRH & 498P9

Hjemmekontor stiller store krav til organiseringen av både arbeidsdag og arbeidsplass. Og det er stor forskjell på å ha en enkelt hjemmearbeidsdag eller to en gang imellom, og å flytte kontoret hjem til privaten på fulltid. Det er ikke noe problem å sitte ved den bærbare hjemme ved kjøkkenbordet en dag eller to, men hvis man skal sitte åtte timer om dagen i flere uker, er situasjonen en annen.

Mye mer enn widescreen

Det er her de to nye skjermene fra Philips – en “liten” 34-tommers modell (346P1CRH) og en 49-tommers utgave (498P9) som har plass til alt – kommer inn i bildet. De nye Philips-skjermene er ikke bare widescreen. Philips 346P1CRH benytter det nye Ultra Wide-formatet, hvor forholdet mellom bredde og høyde er 21:9. Det widescreen-formatet de fleste TV-skjermene bruker, er i forholdet 16:9, så en UltraWide-skjerm er over 25 % bredere enn de fleste hjemmekinoer. Den største av de to nye skjermene – Philips 498P9 – er kort og god dobbelt opp på breddeformatet i forholdet 32:9. Med et så bredt skjermformat vil en alminnelig flatskjerm i mange tilfeller være bredere enn synsfeltet – avhengig av avstanden til skjermen, og derfor er de nye Philips-skjermene også buede, som man kjenner fra for eksempel et kinolerret. 

Philips 346P1CRH benytter det nye Ultra Wide-formatet, hvor forholdet mellom bredde og høyde er 21:9.

Du kan kjøpe Philips 346P1CRH her

Bedre plass på skrivebordet

På kontoret har mange av oss to skjermer: en til for eksempel Outlook, Excel og/eller Word og en til browseren, online-møtet eller bilde-, lyd- eller videoredigering. Det høyner både produktivitet og effektivitet, da man uten opphold kan skifte mellom de forskjellige programmene og vinduene. På en 13- eller 15-tommers bærbar er det ikke fullt så greit å holde alle ballene i luften på en gang.

På hjemmearbeidsplassen er det typisk noe mindre plass på skrivebordet, enn det er på kontoret, og stikkontaktene er som regel fordelt litt mindre rundhåndet der hjemme. Det gjør det raskt til en utfordring å finne bordplass til to skjermer som står på hver sin fot. Legg til ormegården av skjerm- og nettkabler som det også skal være plass til.

Plassproblemene løses ved å skifte de to skjermene ut med en stor. Og eksempelvis Philips 498P9 tilsvarer med sin imponerende 49-tommers (124 centimeter) diagonal to vanlige 27-tommer skjermer ved siden av hverandre. Det stiller noen krav til hjemmekontorets innredning, og til mer beskjedne hjemmekontorer er “lillebror” – Philips 346P1CRH det beste alternativet.

De nye Philips-skjermene har begge innebygd USB-C-dokking med strømforsyning.

Du kan kjøpe Philips 346P1CRH her

Innebygd USB-C dokkingstasjon og PowerSensor

De nye Philips-skjermene har begge innebygd USB-C-dokking med strømforsyning. Det betyr at alle eksterne enheter som mus, tastatur, etc. kan kobles direkte til skjermen. Skjermens dokkingstasjon er også forsynt med en RJ-45-kontakt til Ethernet-tilkobling. På den måten blir det ryddet opp i kabelrotet på skrivebordet – og man kan nøye seg med en enkelt stikkontakt. Skjermene er også utstyrt med en innebygd KVM-switch som gjør det mulig å koble til flere maskiner eller andre enheter, og uten vanskeligheter skifte mellom dem uten å endre innstillinger for eksempelvis mus, tastatur og skjerm.

Webkameraet på de nye Philips-skjermene er bygget inn som et pop-up-kamera øverst i skjermen. Det gir ekstra sikkerhet fordi kameraet kun dukker opp når det skal brukes, og forsvinner ned i skjermen igjen ved inaktivitet. Webkameraet har også sensorer til Windows Hello-ansiktsgjenkjennelse, så login til Windows er gjort på under to sekunder.

Det er ikke bare plassen på skrivebordet det spares på. Energiforbruket er også helt i bunn. Ikke minst takket være den banebrytende PowerSensor som ved hjelp av infrarøde sensorer kan merke om det sitter et menneske foran skjermen. Og hvis det ikke gjør det, skrur skjermen automatisk ned lysstyrken.

Den største av de to nye skjermene – Philips 498P9 – er kort og god dobbelt opp på breddeformatet i forholdet 32:9.

Knivskarpe Quad HD-bilder

Det viktigste ved en skjerm er naturligvis bildegjengivelsen. Philipsnye skjermer leverer Quad HD (1440p, red.)-oppløsning, og er basert på Philips CrystalClear teknologi som gir knivskarpe bilder i en innsynsvinkel på 178 grader. Philips 346P1CRH viser 3440 x 1440 piksler, mens den store Philips 498P9 kan levere 5120 x 1440 piksler. Skjermene benytter high dynamic range video (HDR 400), som gir markant bedre lysstyrke, kontrast og farger, enn tradisjonell standard dynamic range (SDR). Det er med andre ord lagt opp til knivskarp grafikk, enten det er snakk om bildebehandling, gaming eller vanlig kontorbruk.

Du kan kjøpe Philips 498P9 her

Det er ikke kun grafikken på de nye Philips-skjermene som er bra for øynene. FlickerFree-teknologien sørger for knivskarpe skjermbilder uten flimmer, så øynene blir mindre irriterte. Det samme gjelder LowBlue-teknologien som reduserer det blå kortbølgelyset fra LED-skjermer, som kan gi øyeskader.

Lyd & Bilde Marketing

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ekte kino med high-end lydplanke

En liten lydrevolusjon

Den beste budsjettstrømmeren

Scroll to Top