Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

«Usynlig» PC-skjerm til hjemmekontoret

Perfekt til hjemmekontoret: Samsung Smart Monitor M8 er en TV med innebygd monitor - og vice versa.

Skrevet av / 06.02.22 - 16:00
«Usynlig» PC-skjerm til hjemmekontoret

Selv om koronaisolasjon og sosial distansering begynner å bli fortid, er hjemmekontoret kommet for å bli. Men for mange er det vanskelig å finne plass til en ergonomisk arbeidsplass i hjemmet.

Samsungs Smart Monitor ser ut til å være den perfekte kombinasjonen: Skjermen er en dataskjerm i arbeidstiden og Smart-TV på fritiden. Man får altså en «usynlig» TV på kontoret eller en «usynlig» skjerm i stua. Alt ettersom hva man velger å se på den. Vår TV-ekspert, Audun Hage, testet Samsung Smart Monitor M7 i fjor. Og han har fortsatt ikke klart å få armene ned igjen (noe som har gjort det veldig vanskelig for ham å spise).

Nå er det en etterfølger på vei. Samsung Smart Monitor M8 skal komme på markedet til april. Vi har enda ikke fått en nøyaktig pris, men vi forventer at den blir rundt 8.000 kroner.

Med en tykkelse på kun 11,4 mm fyller ikke den store Smart Monitor M8 (modellnavn: M80B) mye i dybden. Og designet er enkelt, med helt flat bakside og hvitt(!) kabinett. Panelet er selvfølgelig i UHD 4K-oppløsning (3840 x 2160 piksler), og det dekker 99 % av sRGB-fargeskalaen, som er mer enn godt nok til det meste av kontorarbeid.

Smart Monitor M8 kamera
Kameraet er magnetisk, slik at det kan flyttes rundt på kanten av skjermen. Og gjemmes bort når arbeidet er ferdig.  (Foto: Samsung)

Smart-TV og produktivitetsapper er innebygd direkte i skjermen, som gjør det enkelt å kombinere jobb og underholdning, og skjermen fungerer som en SmartThings kontrollhub, også uten behov for en PC. Skjermen leveres med et flyttbart magnetisk webkamera.

Samsung Smart Monitor M8 02
TV og dataskjerm i et. Samsung Smart Monitor M8 ser ut til å være perfekt til hjemmekontoret. (Foto: Samsung)

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

2 hendelser på “«Usynlig» PC-skjerm til hjemmekontoret”

  1. Har dere fått bekreftet dato på lansering fra Samsung? Har vurdert å kjøpe M7, men kanskje jeg burde vente på M8…?

    1. John Hvidlykke

      April er Samungs egen udmelding, så den burde være troværdig. Så hvis du venter, vil du til den tid enten kunne købe en nyere og sandsynligvis bedre M8. Eller en nedsat M7.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top