Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Slutt for Panasonic plasma?

Skal vi tro ryktene fra Japan, kutter Panasonic ut plasma-TV-er allerede neste år.

Skrevet av / 21.03.13 - 11:14
Slutt for Panasonic plasma?

Er det noe flat-TV-krigen har vist oss, så er det at det er dårlig virksomhet. Det fikk Pioneer smertelig erfare da de i 2009 stengte TV-sjappa for godt. I 2011 så Philips seg nødt til å sette ut TV-produksjonen til TPV, hvor TPV sitter med 70 prosent av aksjene.

Alle TV-produsentene har sett røde tall i lang tid. Unntakene er de som klarer å tjene så gode penger på andre virksomheter i tillegg, at de har råd til å opprettholde TV-produksjonen som en del av merkevarebygging.

Nå ryktes det fra Japan at Panasonic er neste selskap ut til å nedskalere TV-produksjonen kraftig. Heller ikke Panasonic tjener penger på TV-er, med forventet omsetning i 2015 på under halvparten av det selskapet fikk inn i 2009. Det forventes at selskapet neste uke annonserer starten på en treårsplan for å trappe ned TV-virksomheten, som formelig har sugd penger ut av selskapet.

Plasma forsvinner neste år?
Det er da naturlig å starte med å kutte ut produksjonen av plasma-paneler, kanskje allerede neste år. Utvikling av nye plasmamodeller er satt på vent, og tidligere i år ble Panasonics plasmafabrikk i Shanghai lagt ned. Plasma er det som på markedet selger desidert dårligst, til tross for at flere av oss i redaksjonen mener teknologien pr. dags dato gir den beste bildekvaliteten på film.

Nedskalering av LCD-paneler
Panasonic kan også komme til å kraftig skalere ned produksjonen av LCD-paneler. I løpet av året ventes det at selskapet har kjøpt inn 70 prosent av LCD-panelene til sin TV-produksjon fra andre, som for eksempel LG Display. Neste år kommer andelen av innkjøpte paneler til å øke ytterligere.

OLED
Den gode nyheten er at Panasonic og Sony for tiden samarbeider om å utvikle OLED-teknologien. Så får vi se om den nye teknologien viser seg å være fruktbar for selskapene.

Vi holder kommer tilbake med mer informasjon!

Kilde: Reuters

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

En smartklokke kan være både elegant og intelligent

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top