TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Slutt for Panasonic plasma?

Skal vi tro ryktene fra Japan, kutter Panasonic ut plasma-TV-er allerede neste år.

forfatter
Publisert 21.03.13 - 11:14

Er det noe flat-TV-krigen har vist oss, så er det at det er dårlig virksomhet. Det fikk Pioneer smertelig erfare da de i 2009 stengte TV-sjappa for godt. I 2011 så Philips seg nødt til å sette ut TV-produksjonen til TPV, hvor TPV sitter med 70 prosent av aksjene.

Alle TV-produsentene har sett røde tall i lang tid. Unntakene er de som klarer å tjene så gode penger på andre virksomheter i tillegg, at de har råd til å opprettholde TV-produksjonen som en del av merkevarebygging.

Nå ryktes det fra Japan at Panasonic er neste selskap ut til å nedskalere TV-produksjonen kraftig. Heller ikke Panasonic tjener penger på TV-er, med forventet omsetning i 2015 på under halvparten av det selskapet fikk inn i 2009. Det forventes at selskapet neste uke annonserer starten på en treårsplan for å trappe ned TV-virksomheten, som formelig har sugd penger ut av selskapet.

Plasma forsvinner neste år?
Det er da naturlig å starte med å kutte ut produksjonen av plasma-paneler, kanskje allerede neste år. Utvikling av nye plasmamodeller er satt på vent, og tidligere i år ble Panasonics plasmafabrikk i Shanghai lagt ned. Plasma er det som på markedet selger desidert dårligst, til tross for at flere av oss i redaksjonen mener teknologien pr. dags dato gir den beste bildekvaliteten på film.

Nedskalering av LCD-paneler
Panasonic kan også komme til å kraftig skalere ned produksjonen av LCD-paneler. I løpet av året ventes det at selskapet har kjøpt inn 70 prosent av LCD-panelene til sin TV-produksjon fra andre, som for eksempel LG Display. Neste år kommer andelen av innkjøpte paneler til å øke ytterligere.

OLED
Den gode nyheten er at Panasonic og Sony for tiden samarbeider om å utvikle OLED-teknologien. Så får vi se om den nye teknologien viser seg å være fruktbar for selskapene.

Vi holder kommer tilbake med mer informasjon!

Kilde: Reuters

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
2 Kommentarer
nyeste
eldste mest poulære
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Vi tester den nye 2022-modellen av The Frame Årets versjon av Samsung The Frame ser enda mer malerisk ut, takket være en mattere skjermoverflate. Den kan også snus på høykant!
Nye QLED TV-er fra... Sharp? Sharp er tilbake i Norden og presenterer en ny Android TV-serie med QLED-teknologi og innebygd lyd fra Harman Kardon!
TCL lanserer 98-tommer til rekordpris Drømmer du om ordentlig kino hjemme? TCL slår et slag for de virkelig store TV-skjermene med 98C735.
LG avslører ny design-TV En potensiell utfordrer til Samsung The Frame?
Her er Star Wars TV-en The force is strong with this one...
Er dette Samsungs beste TV hittil? Oppfølgeren til en av fjorårets beste TV-er har nettopp gjestet testbenken! Samsung QN95B har fått en rekke forbedringer – men et par ting ergrer oss litt.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend