Slutt for Panasonic plasma?

Skal vi tro ryktene fra Japan, kutter Panasonic ut plasma-TV-er allerede neste år.
forfatter

Er det noe flat-TV-krigen har vist oss, så er det at det er dårlig virksomhet. Det fikk Pioneer smertelig erfare da de i 2009 stengte TV-sjappa for godt. I 2011 så Philips seg nødt til å sette ut TV-produksjonen til TPV, hvor TPV sitter med 70 prosent av aksjene.

Alle TV-produsentene har sett røde tall i lang tid. Unntakene er de som klarer å tjene så gode penger på andre virksomheter i tillegg, at de har råd til å opprettholde TV-produksjonen som en del av merkevarebygging.

Nå ryktes det fra Japan at Panasonic er neste selskap ut til å nedskalere TV-produksjonen kraftig. Heller ikke Panasonic tjener penger på TV-er, med forventet omsetning i 2015 på under halvparten av det selskapet fikk inn i 2009. Det forventes at selskapet neste uke annonserer starten på en treårsplan for å trappe ned TV-virksomheten, som formelig har sugd penger ut av selskapet.

Plasma forsvinner neste år?
Det er da naturlig å starte med å kutte ut produksjonen av plasma-paneler, kanskje allerede neste år. Utvikling av nye plasmamodeller er satt på vent, og tidligere i år ble Panasonics plasmafabrikk i Shanghai lagt ned. Plasma er det som på markedet selger desidert dårligst, til tross for at flere av oss i redaksjonen mener teknologien pr. dags dato gir den beste bildekvaliteten på film.

Nedskalering av LCD-paneler
Panasonic kan også komme til å kraftig skalere ned produksjonen av LCD-paneler. I løpet av året ventes det at selskapet har kjøpt inn 70 prosent av LCD-panelene til sin TV-produksjon fra andre, som for eksempel LG Display. Neste år kommer andelen av innkjøpte paneler til å øke ytterligere.

OLED
Den gode nyheten er at Panasonic og Sony for tiden samarbeider om å utvikle OLED-teknologien. Så får vi se om den nye teknologien viser seg å være fruktbar for selskapene.

Vi holder kommer tilbake med mer informasjon!

Kilde: Reuters

Annonse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også