Ny TV fra Bang & Olufsen

BeoVision Avant er B&Os visjon om hvordan en 4K-TV skal lages. Men det er mer enn bare en 4K-TV!
Annonse
Annonse

”Vi bygger ikke et fjernsyn, men et lydanlegg med en usedvanlig stor skjerm.”

Slik betrakter B&O internt sine TV-apparater, og det er noe i det de sier. Den nye Avant (navnet har blitt brukt på firmaets toppmodeller i snart 20 år) har en 4K-skjerm, en forbedret prosessor og bildebehandling, men det er andre detaljer som fanger øyet. Apparatet på 55 tommer er ualminnelig diskret. Når det er slukket, ser man bare skjermen, ingenting annet. Det er så uanselig som det kan gjøres. Og hvor er høyttalerne – B&Os spesialitet?

BViAV-14BH-Lo08

Bevegelse
Lyd & Bilde var med på førpremieren på den nye TV-en hos B&O i Struer. De ansvarlige for lyd, bilde, mekanikk og konstruksjon var alle til stede og fortalte om tankene bak modellen, og svarte på spørsmål.

Avant er som sagt diskré. Men kun når apparatet er slukket. Det skjuler seg et par spesialiteter som vi ikke har sett tidligere. Den første er at Avant kan kjøpes med et motorisert stativ, som er vesentlig mer intelligent enn vi har sett til nå. Apparatet beveger seg lydløst og velkoreografert ut fra hvilestilling langs veggen, og plasserer seg i den vinkelen du på forhånd har valgt. Det er virkelig fikst gjort. Du kan lagre tre innstillinger, og når TV-en flytter seg et stykke ut fra veggen, er det plass til å vinkle den ganske mye.

Annonse

Det interessante er at det smarte gulvstativet faktisk har eksistert som prototype i mange år, men bare har ventet på den rette anledningen. Man kan også kjøpe et bordstativ eller en veggbrakett, begge er motoriserte.

BViAV-14SK-Lo21

Skjult høyttalersystem

Det neste man legger merke til, er at når Avant begynner å røre på seg, så glir et høyttalersystem ned under skjermen og ut til sidene. B&O-tradisjonen fornekter seg således ikke. Det sitter et solid trekanals-høyttalersystem på Avant. Pluss en helt skjult subwoofer på baksiden, som på snedig vis spiller skrått nedover gjennom baksidens aluminiumpaneler. Det fungerer, og lyden er utmerket.

Totalt er det sju høyttalerenheter i Avant, hver av dem med sin egen 60 watts forsterker. Det sitter også en meget kompetent surroundprosessor innebygd i TV-en, kapabel til å levere surroundlyd til opptil 21 høyttalere (inkludert TV-ens innebygde). Det betyr at du kan bruke selve Avant-apparatet som hjertet i et surroundsystem, hvor du kun trenger å tilsette ønsket antall høyttalere. Du kan koble til både trådløse og kablede B&O-høyttalere, for eksempel den nye trådløse Beolab-serien. Om du vil bruke høyttalere av andre merker, er det heller ikke noe problem. Det finnes det overganger til.

BViAV-14SK-ALo12

Annonse

B&O tar temperaturen

Men det er selvfølgelig også en bildeside på Avant. Apparatet er utstyrt med et 4K Ultra HD-panel, som har fire ganger oppløsningen til vanlig 1080p HD, og man har forfinet teknologien i bakgrunnen på flere punkter. Bildet er imponerende godt, og det ordet som ligger nærmest er “naturlig”. Ekstra interessant er Chromatic Room Adaptation, som består av to sensorer, som analyserer lyset og fargetemperaturen i rommet og tilpasser bildets temperatur og lys deretter. Vi fikk en meget avslørende demonstrasjon av dette i B&Os videolaboratorium, hvor man kan simulere en rekke lys- og fargeforhold.

BeoRemote one front and rear

Ny fjernkontroll
En TV har bruk for en fjernkontroll. Derfor lanserer B&O nå også sin nye BeoRemote One, en liten aluminiumstav som er avrundet for å passe godt i hånden og utstyrt med et smart knappelayout og en liten OLED-skjerm. Den lille fjernkontrollen er faktisk usedvanlig lekker. Den kan fjernstyre TV-en og alle tilkoblede apparater, og har dessuten tre personlige innstillinger, som med ett enkelt trykk utfører alle nødvendige kommandoer.

Smart-TV
Beovision Avant har også Smart-TV-funksjoner som Spotify innebygd. I tillegg har den en integrert oppbevaringsplass for en Apple TV (eller lignende), som kan bli en del av Avant. Og med hele 6 HDMI-innganger er det er lett å koble til hva man måtte ha bruk for.

Prisen på BeoVision Avant er 62.995 kroner. Da kommer veggfeste eller sokkel i tillegg.

Annonse

bang-olufsen.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Sven Bilen


Siste artikler:

Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

JBL Bar 5.0 er en enkel og snerten lydplanke, som ikke trenger subwoofer for å gi nok bass.
De første aktive trådløse fra engelske Q Acoustics er enkle å finne plass til i det smarte hjemmet. Lydmessig er de ikke helt i mål.
Fra Polk Audio kommer Magnifi Mini; en knøttliten lydplanke som låter som den var mye større.
Jern har gitt konseptet en ansiktsløfting, og det har resultert i en enda bedre høyttaler.
Eltax trykker til med 15-tommere.
Bang & Olufsens nye trådløse høyttaler tilpasser seg omgivelsene. Og i fremtiden kan den oppgraderes i stedet for å bli kastet.
Ny generasjon kompakthøyttaler med avansert teknologi.
De kompakte men kruttsterke Phantom med forbedret innmat heter nå Phantom I.
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
ID.5 blir en kupéversjon av den elektriske familie-SUV-en ID.4.
Den kinesiske elektronikkgiganten har meddelt til sine leverandører, at de må regne med et markant fall i bestillinger av komponenter til smarttelefoner i år.
Avanserte treningsfunksjoner og bedre kontroll på prestasjonene.