Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Poetry in motion

BeoVision Avant er B&Os visjon om hvordan en 4K-TV skal lages. Men det er mer enn bare en 4K-TV!

”Vi bygger ikke et fjernsyn, men et lydanlegg med en usedvanlig stor skjerm.”

Slik betrakter B&O internt sine TV-apparater, og det er noe i det de sier. Den nye Avant (navnet har blitt brukt på firmaets toppmodeller i snart 20 år) har en 4K-skjerm, en forbedret prosessor og bildebehandling, men det er andre detaljer som fanger øyet. Apparatet på 55 tommer er ualminnelig diskret. Når det er slukket, ser man bare skjermen, ingenting annet. Det er så uanselig som det kan gjøres. Og hvor er høyttalerne – B&Os spesialitet?

BViAV-14BH-Lo08

Bevegelse
Lyd & Bilde var med på førpremieren på den nye TV-en hos B&O i Struer. De ansvarlige for lyd, bilde, mekanikk og konstruksjon var alle til stede og fortalte om tankene bak modellen, og svarte på spørsmål.

Avant er som sagt diskré. Men kun når apparatet er slukket. Det skjuler seg et par spesialiteter som vi ikke har sett tidligere. Den første er at Avant kan kjøpes med et motorisert stativ, som er vesentlig mer intelligent enn vi har sett til nå. Apparatet beveger seg lydløst og velkoreografert ut fra hvilestilling langs veggen, og plasserer seg i den vinkelen du på forhånd har valgt. Det er virkelig fikst gjort. Du kan lagre tre innstillinger, og når TV-en flytter seg et stykke ut fra veggen, er det plass til å vinkle den ganske mye.

Annonse

Det interessante er at det smarte gulvstativet faktisk har eksistert som prototype i mange år, men bare har ventet på den rette anledningen. Man kan også kjøpe et bordstativ eller en veggbrakett, begge er motoriserte.

BViAV-14SK-Lo21

Annonse

Skjult høyttalersystem

Det neste man legger merke til, er at når Avant begynner å røre på seg, så glir et høyttalersystem ned under skjermen og ut til sidene. B&O-tradisjonen fornekter seg således ikke. Det sitter et solid trekanals-høyttalersystem på Avant. Pluss en helt skjult subwoofer på baksiden, som på snedig vis spiller skrått nedover gjennom baksidens aluminiumpaneler. Det fungerer, og lyden er utmerket.

Totalt er det sju høyttalerenheter i Avant, hver av dem med sin egen 60 watts forsterker. Det sitter også en meget kompetent surroundprosessor innebygd i TV-en, kapabel til å levere surroundlyd til opptil 21 høyttalere (inkludert TV-ens innebygde). Det betyr at du kan bruke selve Avant-apparatet som hjertet i et surroundsystem, hvor du kun trenger å tilsette ønsket antall høyttalere. Du kan koble til både trådløse og kablede B&O-høyttalere, for eksempel den nye trådløse Beolab-serien. Om du vil bruke høyttalere av andre merker, er det heller ikke noe problem. Det finnes det overganger til.

BViAV-14SK-ALo12

B&O tar temperaturen

Men det er selvfølgelig også en bildeside på Avant. Apparatet er utstyrt med et 4K Ultra HD-panel, som har fire ganger oppløsningen til vanlig 1080p HD, og man har forfinet teknologien i bakgrunnen på flere punkter. Bildet er imponerende godt, og det ordet som ligger nærmest er “naturlig”. Ekstra interessant er Chromatic Room Adaptation, som består av to sensorer, som analyserer lyset og fargetemperaturen i rommet og tilpasser bildets temperatur og lys deretter. Vi fikk en meget avslørende demonstrasjon av dette i B&Os videolaboratorium, hvor man kan simulere en rekke lys- og fargeforhold.

BeoRemote one front and rear

Ny fjernkontroll
En TV har bruk for en fjernkontroll. Derfor lanserer B&O nå også sin nye BeoRemote One, en liten aluminiumstav som er avrundet for å passe godt i hånden og utstyrt med et smart knappelayout og en liten OLED-skjerm. Den lille fjernkontrollen er faktisk usedvanlig lekker. Den kan fjernstyre TV-en og alle tilkoblede apparater, og har dessuten tre personlige innstillinger, som med ett enkelt trykk utfører alle nødvendige kommandoer.

Smart-TV
Beovision Avant har også Smart-TV-funksjoner som Spotify innebygd. I tillegg har den en integrert oppbevaringsplass for en Apple TV (eller lignende), som kan bli en del av Avant. Og med hele 6 HDMI-innganger er det er lett å koble til hva man måtte ha bruk for.

Prisen på BeoVision Avant er 62.995 kroner. Da kommer veggfeste eller sokkel i tillegg.

Annonse

bang-olufsen.com

1 Comment

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.