Pioneer TV vender tilbake

Pioneers TV-er har lenge vært savnet fra TV-markedet. Nå er de tilbake med tre splitter nye LCD-modeller.
forfatter

Japanske Pioneer regjerte i mange år som selveste kongen på TV-haugen. Plasmaskjermene i Kuro-serien ble regnet som de beste TV-ene som kunne kjøpes for penger, og var en favoritt blant kresne bildeentusiaster. Pioneer var produsenten som satte betydningen av svartnivå på dagsorden, og en ivrig forkjemper for plasmaskjermenes fortreffelighet over datidens LCD-skjermer.

Pioneers PDP-5090 Kuro leverte en overlegen bildekvalitet som mange har forsøkt å kopiere, men få har lykkes med.
Pioneers PDP-5090 Kuro: En TV med overlegen bildekvalite som mange har forsøkt å kopiere, men få har lykkes med.

Til tross høy popularitet her hjemme, klarte Pioneer aldri å få TV-produksjonen lønnsom på verdensbasis. Sent i 2009 ble produksjonen stanset, mens deler av staben (med teknisk know-how) ble overført til konkurrenten Panasonic, (som nylig så seg tvunget til å stoppe produksjonen for godt).

Produseres på lisens

Pioneer L55S3D13N LED-TV.
Pioneer L55S3D13N LED-TV.

Nå står det gamle TV-merket Pioneer opp igjen fra asken, men ikke direkte fra Japan: Den engelske varehusgiganten Dixons (som eier blant andre Elkjøp, Lefdal og Elgiganten) har nemlig sikret seg rettighetene til å produsere Pioneer TV. Modellene som slippes på det norske markedet er LCD-baserte med LED kantlys og kommer i 40/46/55 tommers størrelse.  De har innebygd Smart TV funksjonalitet med bl.a Netflix ombord, 3 HDMI-innganger samt støtte for 3d med 2 par medfølgende aktive 3D-briller. Innebygd MPEG4 TV-mottaker med kortleser for CI+ CAM er også på plass.

Så gjenstår det å se om disse nye TV-modellene lever opp til navnet!

De nye modellene er tilgjengelig i Elkjøps butikker fra og med fredag 13. desember.

Priser:

Pioneer L40S3D13N (40″ LED): 6.995 kr

L46S3D13N  (46″ LED): 8.995 kr

L55S3D13N  (55″ LED): 11.995 kr

www.elkjop.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.