Search
Generic filters

Panasonics 2014 TV-er lansert

Japanske Panasonic forbindes mest med utsøkte plasmaskjermer, men i 2014 satser de utelukkende på LED-LCD fra budsjett til high-end klassen.

Lyd & Bilde er på plass i Amsterdam, hvor den årlige Panasonic Convention går av stabelen. Her drar japanske produsenten sløret av vårens nyheter på elektronikkfronten: Deriblant en flere hotte TV-nyheter!

2013 ble et litt annerledes TV-år for Panasonic. Etter å ha produsert noen av markedets beste og mest kritikerroste plasmaskjermer gjennom flere år, besluttet de å stoppe produksjonen mot slutten av året(Ingeniørene klarte imidlertid først å lage referanseskjermen TX-P60ZT60, som går ned i historien som Panasonics siste og beste plasma).
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Studio Master Color
Fra og med 2014 satses det utelukkende på LCD/LED fra Panasonic sin side, og de virker fast bestemt på å videreføre sine kjerneverdier med naturlig og god bildekvalitet. Flere av ingeniørene fra plasma-avdelingen til Panasonic er nå satt til å utvikle LCD-LED-teknikken videre, med fokus på mer nyansert og naturlig fargegjengivelse.

Nøyaktig kalibrerte farger blir derfor viktig for Panasonic fremover. Under dagens presentasjon i Amsterdam inviterte de bildeguru Joel Silver fra Image Science Foundation (ISF) opp på scenen for å diskutere hvordan øynene våre oppfatter de ulike parametrene for bildekvalitet. Kontrast er den viktigste egenskapen til en skjerm, etterfulgt av fargenyanser og presisjon, mens skarpheten faktisk kommer i sist i rekken. Joel Silver var imidlertid raskt ute med å påpeke at den nye 4K-60p videostandarden bringer med seg forbedringer på alle disse punktene.

Se hva du vil, når du vil
Flere av modellseriene fra Panasonic kommer utstyrt med doble TV-mottakere og programkortplasser, som åpner for direkte mottak av bakkenett, kabel og parabol uten separat boks. Panasonics Smart Viera portal gir selvsagt tilgang til populære apps som Netflix. 4K-skjermene fra Panasonic får dessuten en ”4K Online player” med tilgang til videosnutter i Ultra-HD oppløsning.

Panasonic har også forbedret sitt «My Home Screen» menysystem med nye funksjoner og finesser. Årets versjon kalles Life+ Screen hvor det skal bli enda lettere å skreddersy innhold og utseende til ulike brukere. Programmer kan prioriteres ved hjelp av en «Like» knapp, og så vil det komme anbefalinger på startskjermen basert på dine preferanser.

TV anywhere
Med Panasonics nye Smart TV system vil det også bli mulig å se se TV der du er. Funksjonen ”TV Anywhere” deler TV-innholdet via en nettskytjeneste, som gjør at du kan se programmene som du ellers ville sett hjemme, i prinsippet hvor som helst. Du kan også fjernstyre programmering av opptak. Dermed skal man i prinsippet kunne få med seg kveldsnytt hjemme, selv når man befinner seg på andre siden av kloden.

Modellserier
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

AX900
panasonicax900-1s
Panasonic utvider sortimentet fra en til to modellserier med 4K i 2014. Øverst på tronen sitter den flunkende nye high-end serien AX900. Utstyrt med et spesielt utvalgt ”Studio Master Color” bildepanel som skal være i stand til å matche fargegjengivelsen til plasma, og i tillegg gi et ”uovertruffent” svartnivå takket være bruken av ekte LED-baklys. Vi fikk se den nye 65AX900 demonstrert i et mørklagt rom rett ved siden av en amerikansk 65ZT60 plasma modell, og den så meget lovende ut, med imponerende svartnivå og god betraktningsvinkel. Serien vil bestå av tre modeller på henholdsvis 55, 65 og 85 tommer.

AX800
panasonicax800-2s
Dette blir arvtageren til dagens WT600-serie, og utvides til tre størrelser (50”, 58” og 65”) med 4K oppløsning. AX800 har mye til felles med AX900-serien, deriblant Studio Master bildepanel med ekstra god fargegjengivelse, men her er LED-baklyset skiftet ut med mer ordinær LED kantbelysning, som likevel skal kunne gi en viss grad av lokal dimming.

AS800
panasonicas800-1s
Dette blir Panasonics beste TV-serie med vanlig Full HD-oppløsning, og arvtageren til fjorårets WT60-serie. Kanskje mest interessant er det at serien nå utvides med en ny 60” modell i tillegg til 47” og 55”. AS800 serien bruker LCD bildepaneler av typen IPS for best mulig betraktningsvinkel. Skjermene har dessuten 1800Hz bildebehandling med interpolering, og LED kantbelysning med inntil 32 soner som tillater en viss grad av lokal lysstyring.

AS750
panasonicas740-1s
Panasonics DT60-serie var en populær modell i de litt rimeligere prisklassene. Årets arvtagere bærer navnet AS750 og er fullspekket med mange interessante finesser. Dette blir den rimeligste serien med Twin TV-tuner og doble CAM-kortplasser, inkludert innebygd mottaker for parabol (DVB-S). Bildekvaliteten ivaretas av et IPS LCD/Edge LED bildepanel med 1200Hz Backlight scanning.

Pris og tilgjengelighet
Panasonic AS750, AS800 og AX800 er tilgjengelig fra månedsskiftet april/mai. High-end serien AX900 lanseres sensommeren 2014.

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.