Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Panasonic for proffene

Profesjonell monitor
Monitoren BT-4LH310 er en profesjonell 31-tommers LCD-skjerm med 10-bit IPS-panel. Oppløsningen er 4096 x 2160 piksler, som er ennå litt høyere enn konsumentmarkedets 4K-oppløsning (som er 3840 x 2160, nøyaktig fire ganger HD-oppløsning).

Grunnen til at skjermen har kinoenes 4K-oppløsning er nettopp fordi monitoren er tiltenkt profesjonelt bruk. Den er laget for å fungere ute i felten så vel som i et innendørs studio, og går derfor på likestrøm (24V).

Panasonic BT-4LH310 er en 31" proffmonitor med kinobransjens 4K-oppløsning.

Panasonic BT-4LH310 er en 31″ proffmonitor med kinobransjens 4K-oppløsning.

Monitoren har bred innsynsvinkel, og skal klare å gi en nøyaktig reproduksjon av opptil 1,07 millarder farger.

Fordi skjermen er tiltenkt røff bruk, er den huset i en ramme av robust aluminium. Flere ulike innganger av profesjonell type finnes, deriblant HD-SDI, 3G-SDI og HDMI. Sann fargeprosessering med et såkalt ”3D look-up table” (LUT) skal sørge for automatisk fargekorreksjon på direkten.

Baklyset er av typen LED, uten kvikksølv av miljøhensyn.

Panasonic lover at 4LH310 egner seg like godt til 2K- og HD-oppløsning som til 4K, og kan i så måte brukes i produksjon av film til alle kinoformater.

Neste år kommer Panasonics første VariCam med 4K-oppløsning (avbildet er en eldre modell med HD-oppløsning).

Neste år kommer Panasonics første VariCam med 4K-oppløsning (avbildet er en eldre modell med HD-oppløsning).

Annonse

Videokamera for faglærte
Panasonic har kommet et steg lenger mot lanseringen av et profesjonelt VariCam videokamera med 4K-oppløsning. Det er lite informasjon, annet enn at vi loves at det blir et praktisk kamera, med funksjoner og ytelse ikke bare tilpasset 4K-kino, men også dagens HDTV-format. Kameraet støtter 4K-opptak fra 24 til 100/120 bilder i sekundet. Bildesensoren er helt ny, en Super35 mm svært lyssensitiv sensor med 4K-oppløsning.

Monitoren BT-4LH310 lanseres i høst, mens VariCam-videokameaet har planlagt lansering første kvartal 2014. Priser er ikke tilgjengelig, men lave blir de garantert ikke!

Klikk her for mer info (engelsk)

forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Redaksjonen anbefaler

Les også

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.