Panasonic for proffene

forfatter

Profesjonell monitor
Monitoren BT-4LH310 er en profesjonell 31-tommers LCD-skjerm med 10-bit IPS-panel. Oppløsningen er 4096 x 2160 piksler, som er ennå litt høyere enn konsumentmarkedets 4K-oppløsning (som er 3840 x 2160, nøyaktig fire ganger HD-oppløsning).

Grunnen til at skjermen har kinoenes 4K-oppløsning er nettopp fordi monitoren er tiltenkt profesjonelt bruk. Den er laget for å fungere ute i felten så vel som i et innendørs studio, og går derfor på likestrøm (24V).

Panasonic BT-4LH310 er en 31" proffmonitor med kinobransjens 4K-oppløsning.
Panasonic BT-4LH310 er en 31″ proffmonitor med kinobransjens 4K-oppløsning.

Monitoren har bred innsynsvinkel, og skal klare å gi en nøyaktig reproduksjon av opptil 1,07 millarder farger.

Fordi skjermen er tiltenkt røff bruk, er den huset i en ramme av robust aluminium. Flere ulike innganger av profesjonell type finnes, deriblant HD-SDI, 3G-SDI og HDMI. Sann fargeprosessering med et såkalt ”3D look-up table” (LUT) skal sørge for automatisk fargekorreksjon på direkten.

Baklyset er av typen LED, uten kvikksølv av miljøhensyn.

Panasonic lover at 4LH310 egner seg like godt til 2K- og HD-oppløsning som til 4K, og kan i så måte brukes i produksjon av film til alle kinoformater.

Neste år kommer Panasonics første VariCam med 4K-oppløsning (avbildet er en eldre modell med HD-oppløsning).
Neste år kommer Panasonics første VariCam med 4K-oppløsning (avbildet er en eldre modell med HD-oppløsning).

Videokamera for faglærte
Panasonic har kommet et steg lenger mot lanseringen av et profesjonelt VariCam videokamera med 4K-oppløsning. Det er lite informasjon, annet enn at vi loves at det blir et praktisk kamera, med funksjoner og ytelse ikke bare tilpasset 4K-kino, men også dagens HDTV-format. Kameraet støtter 4K-opptak fra 24 til 100/120 bilder i sekundet. Bildesensoren er helt ny, en Super35 mm svært lyssensitiv sensor med 4K-oppløsning.

Monitoren BT-4LH310 lanseres i høst, mens VariCam-videokameaet har planlagt lansering første kvartal 2014. Priser er ikke tilgjengelig, men lave blir de garantert ikke!

Klikk her for mer info (engelsk)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.