Netflix+HDR=sant

Netflix streamer nå Marco Polo i HDR-kvalitet, og mer innhold er på vei.

Skrevet av / 29.04.16 - 17:39
Netflix+HDR=sant

Netflix har tidligere uttalt at de ønsker være teknologiledende, og at deres egne serier og filmer skal tilbys i best mulig videokvalitet. Det første innholdet i Ultra-HD oppløsning ble lansert for snart et år siden, og nå foretas det et nytt løft med introduksjonen av HDR – High Dynamic Range.

Mens Ultra-HD står for høyere oppløsning, betyr HDR større kontrast og bredere fargespekter. Kombinasjonen av disse teknologiene har vi allerede sett i aksjon på det nye UHD Blu-ray formatet, og det kan være et meget imponerende skue.

Nå er også Netflix klare med HDR, og som tidligere lovet, blir Marco Polo den første serien som kan sees i det nye formatet. Sesong 2 har riktignok ikke premiere før 1. juli, men sesong 1 ligger klar i HDR-kvalitet allerede nå!

For å se Netflix i HDR-kvalitet må du ha et såkalt UltraHD-abonnement, 25mbps linje eller bedre, samt en kompatibel TV. En stor andel av årets nye TV-modeller støtter HDR.

Vi har tatt en titt på serien med en Samsung 65KS9005, som lander butikkhyllene i disse dager. Denne har den nødvendige støtten for Netflix HDR, noe som også bekreftes av den lille HDR-etiketten oppe i hjørnet på tittelmenyen. Når du ser denne, vet du at Netlix og TV-skjermen har gjort den riktige «handshake» for å sende og motta HDR.

Liten forskjell

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Som sagt så gjort, men førsteinntrykket av Marco Polo i ny versjon er litt skuffende: Vi sammenlignet med en vanlig standard UHD-TV ved siden av, og forskjellen i bildekvalitet er ikke dramatisk på noe vis. HDR-versjonen er påfallende lik standardversjonen, både når det kommer til farger og kontrast. Basert på tidligere erfaringer hadde vi forventet oss langt mer, og vi mistenker at dette dreier seg om en lettere oppjustering snarere enn en full HDR-remaster. Det er all grunn til å håpe at sesong 2 av Marco Polo drar bedre nytte av HDR enn det vi ser her!

Dolby Vision

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

I tillegg til HDR-versjonen vi nå har sett, har Netflix også kunngjort at de vil gjøre materialet tilgjengelig i Dolby Vision format. Dette er en lisensiert versjon av HDR som stiller bestemte krav gjennom produksjonsprosessen (bla må den mastres på en Dolby referansemonitor). Denne versjonen vil støttes på noen av LGs kommende 2016-modeller. Om Dolby Vision gir noen gevinst i forhold til «vanlig» HDR, gjenstår å se.

Kommende HDR-releaser

Følgende Netflix-titler blir tilgjengelig i HDR og Dolby Vision fremover:

 • A Series of Unfortunate Events
 • Bloodline
 • Chef’s Table
 • Hibana
 • Knights of Sidonia
 • Marvel’s Daredevil 
 • Marvel’s Iron Fist
 • Marvel’s Jessica Jones
 • Marvel’s Luke Cage
 • Marvel’s The Defenders
 • The Do-Over
 • The Ridiculous Six

 

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gentlemanstyven vender tilbake

Se trailer – True Detective, sesong 4

Premiere på kodenavn: Annika

Se Kåre Conradi sløye laks!

Tilbake til filmstudioene?

«IMAX-Barbie» har premiere i dag

Scroll to Top