Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Netflix klar for 4K HDR i 2016

4K-video med High Dynamic Range innebærer et stort løft i bildekvalitet, og Netflix vil være med helt fra start når den nye videostandarden introduseres.

Skrevet av / 08.01.16 - 02:23
Netflix klar for 4K HDR i 2016

(Foto: Produsenten)

Netflix kunngjorde onsdag at de nå utvider streamingtjenesten til 130 nye land. Dermed er den amerikanske streamingtjenesten, som startet opp i et lite knippe land (inkludert Norden) for bare få år siden, raskt i ferd med å bli en verdensomspennende TV-tjeneste, med hele kloden som nedslagsfelt.

Netflix presserom på Venetian, Las Vegas. (Foto: Audun Hage)
Netflix presserom på Venetian, Las Vegas. (Foto: Audun Hage)

Hvilke følger får dette for norske Netflix-brukere? Bare fordeler, i følge Netflix sin  produktinnovasjonssjef, Chris Jaffe. På sikt kan vi forvente enda bedre og mer variert utvalg av filmer og serier fra hele verden. Netflix sin misjon er å kvitte seg med de tradisjonelle forretningsmodellene for film og TV, som er fulle av regionale begrensninger og byråkrati. Et eksempel vi så allerede med debutserien House of Cards, var at hele sesongen ble gjort tilgjengelig samtidig i alle land. Det virker som Netflix er innstilt på å følge denne filosofien også i fremtiden, både på egenprodusert såvel som lisensiert innhold. Dermed vil det (kanskje) etter hvert bli mindre behov for ivrige seriefølgere å bruke såkalte VPN løsninger for å få tilgang til serier og nye sesonger fra USA, for eksempel.

HDR-innhold i 2016
Netflix er et av medlemsselskapene i UHD Alliance, som har spesifisert den nye Ultra HD Premium standarden for 4K-innhold med HDR-kvalitet. De har også etter det Lyd & Bilde erfarer, spilt en nøkkelrolle i å få partene enige om en felles standard, med spesifikasjoner som er innenfor hva både OLED og LCD LED TV-er kan levere (kontrast, lysstyrke, svartnivå og fargespekter).

Marco Polo sesong 2 blir en av de første seriene som streames i 4K HDR-kvalitet til kompatible TV-er. Her vist på en LG 2016 OLED TV.  (Foto: Audun Hage)
Marco Polo sesong 2 blir en av de første seriene som streames i 4K HDR-kvalitet til kompatible TV-er. Her vist på en LG 2016 OLED TV. (Foto: Audun Hage)
Produktsjef hos Netflix, Neil Hunt. (Foto: Audun Hage)

Netflix produktsjef og «teknologiguru» Neil Hunt forteller til Lyd & Bilde at de i prinsipp er klare for HDR nå fra deres side, noe han også demonstrerte med å vise scener fra kommende serier i HDR-kvalitet på en 2016 LG OLED TV. Den offisielle «premieren» vil komme i forbindelse med årets nye sesonger av Marco Polo og Daredevil, hvis slippdato ennå ikke er bekreftet. Dette betyr trolig at det vil være HDR-innhold tilgjengelig i det de første 2016 TV-modellene slippes på markedet. Hvis inntrykkene fra messegulvet på CES er noe å gå etter, innebærer det et markant løft i bildeopplevelsen!

Vi jobber med en ny/oppdatert infoartikkel om fordeler og tekniske utfordringer rundt den nye HDR-standarden. Er du ikke kjent med HDR fra før? Sjekk ut vår HDR infoartikkel fra fjorårets CESher. (vær obs på at artikkelen ikke dekker siste tids utvikling og kunnskap om emnet)

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

TCL 115X955: Gigant-TV klar for Norge

Se hva vi fant hos LG i Tyskland

Sniktitt på LGs nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer, noen større?

Nå i butikk: TCL X955-serien

Sniktitt på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Våre OLED TV-er er de beste til film

Lanserer TV med 10 års garanti

Marimekko-mønster på The Frame

Her er Philips 2024 TV-modeller

Her er de beste (og villeste!) TV-ene vi fikk se i Las Vegas

Blendende og sylskarp!

0
Scroll to Top