Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Netflix klar for 4K HDR i 2016

4K-video med High Dynamic Range innebærer et stort løft i bildekvalitet, og Netflix vil være med helt fra start når den nye videostandarden introduseres.

(Foto: Produsenten)

Netflix kunngjorde onsdag at de nå utvider streamingtjenesten til 130 nye land. Dermed er den amerikanske streamingtjenesten, som startet opp i et lite knippe land (inkludert Norden) for bare få år siden, raskt i ferd med å bli en verdensomspennende TV-tjeneste, med hele kloden som nedslagsfelt.

Netflix presserom på Venetian, Las Vegas. (Foto: Audun Hage)

Netflix presserom på Venetian, Las Vegas. (Foto: Audun Hage)

Hvilke følger får dette for norske Netflix-brukere? Bare fordeler, i følge Netflix sin  produktinnovasjonssjef, Chris Jaffe. På sikt kan vi forvente enda bedre og mer variert utvalg av filmer og serier fra hele verden. Netflix sin misjon er å kvitte seg med de tradisjonelle forretningsmodellene for film og TV, som er fulle av regionale begrensninger og byråkrati. Et eksempel vi så allerede med debutserien House of Cards, var at hele sesongen ble gjort tilgjengelig samtidig i alle land. Det virker som Netflix er innstilt på å følge denne filosofien også i fremtiden, både på egenprodusert såvel som lisensiert innhold. Dermed vil det (kanskje) etter hvert bli mindre behov for ivrige seriefølgere å bruke såkalte VPN løsninger for å få tilgang til serier og nye sesonger fra USA, for eksempel.

HDR-innhold i 2016
Netflix er et av medlemsselskapene i UHD Alliance, som har spesifisert den nye Ultra HD Premium standarden for 4K-innhold med HDR-kvalitet. De har også etter det Lyd & Bilde erfarer, spilt en nøkkelrolle i å få partene enige om en felles standard, med spesifikasjoner som er innenfor hva både OLED og LCD LED TV-er kan levere (kontrast, lysstyrke, svartnivå og fargespekter).

Annonse
Marco Polo sesong 2 blir en av de første seriene som streames i 4K HDR-kvalitet til kompatible TV-er. Her vist på en LG 2016 OLED TV.  (Foto: Audun Hage)

Marco Polo sesong 2 blir en av de første seriene som streames i 4K HDR-kvalitet til kompatible TV-er. Her vist på en LG 2016 OLED TV. (Foto: Audun Hage)

Produktsjef hos Netflix, Neil Hunt. (Foto: Audun Hage)

Annonse

Netflix produktsjef og “teknologiguru” Neil Hunt forteller til Lyd & Bilde at de i prinsipp er klare for HDR nå fra deres side, noe han også demonstrerte med å vise scener fra kommende serier i HDR-kvalitet på en 2016 LG OLED TV. Den offisielle “premieren” vil komme i forbindelse med årets nye sesonger av Marco Polo og Daredevil, hvis slippdato ennå ikke er bekreftet. Dette betyr trolig at det vil være HDR-innhold tilgjengelig i det de første 2016 TV-modellene slippes på markedet. Hvis inntrykkene fra messegulvet på CES er noe å gå etter, innebærer det et markant løft i bildeopplevelsen!

Vi jobber med en ny/oppdatert infoartikkel om fordeler og tekniske utfordringer rundt den nye HDR-standarden. Er du ikke kjent med HDR fra før? Sjekk ut vår HDR infoartikkel fra fjorårets CESher. (vær obs på at artikkelen ikke dekker siste tids utvikling og kunnskap om emnet)

forfatter

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.