LG 55EC930V mottatt

Vi har mottatt LGs nye prisgunstige OLED-TV for test!

For noen uker siden kunne vi avsløre at LGs første nye OLED-TV for 2014, 55EC930V, snart var klar for det norske markedet. Den nye modellen lander i butikkhyllene om kort tid, men det første eksemplaret står nå på testbenken hos Lyd & Bilde!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

55EC930 er egentlig mer en evolusjon enn noen «revolusjon» i forhold til den første modellen 55EA980W som vi testet i 2013. Det 55 tommer store bildepanelet er i bunn og grunn det samme, med Full HD oppløsning (1920 x 1080 piksler) og organiske lysdioder basert på LGs hvite OLED-teknikk. Spesifikasjonene ser ut til å være like som før, men vi kan ikke utelukke at LG har luket ut noen av «barnesykdommene» fra fjorårsmodellen.

De største forandringene ligger i utseendet, og brukervennligheten. 55EC930V har fått en ny, buet og sølvfarget fot med innprentet OLED-logo, som etter vår mening ser mye penere ut enn forgjengerens gjennomsiktige plastsokkel. Høyttalerne er også flyttet til undersiden av kabinettet.

Skjermen er fortsatt buet, men virker kanskje mindre fremtredende enn før, på grunn av den mer nedtonede sokkelen. Nytt av året er du også kan veggmontere 55EC930V, ved hjelp av et vaierfeste som festes med to skruer på baksiden.

WebOS
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Siste og kanskje viktigste del av «faceliften» kommer i form av LGs nye operativsystem WebOS. 55EC930V er oppgradert med ytterligere datakraft for å takle det nye brukergrensesnittet, som byr på lekker grafikk og intelligent utformede menyer. Denne, samt ytterligere funksjonalitet vil vi komme tilbake til i en mer grundig og fullstendig test.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Noe spesielt du lurer på ved LG 55EC930V, som du ønsker vi skal fokusere på i testen? Skrik ut i kommentarfeltet under!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
25 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Les også

I dag slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Både Marantz, Denon og Yamaha receivere med HDMI 2.1 får svart skjerm med den nye Xbox gjennom HDMI.
Serial 1-elsykkelen er "Powered by Harley-Davidson" og er samtidig en hyllest til selskapets første motorsykkel fra 1903.
Den bærbare Beolit 20 har trådløs lading og lang batteritid.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Den svenske nettbutikken åpnet i natt.
Harman Kardon gir deg et trådløst anlegg med mange tilkoblinger.
Kan revolusjonere bildeopplevelsen fra VR-briller.
For å redusere kjøretrøtthet tar Jaguar Land Rover i bruk høyteknologisk støykansellering fra Silentium.
Vi holder på å teste Hyundai Kona med lydanlegg fra selveste KRELL.
Støtte for opptil 11.2 kanaler i kompakte kabinetter.
Hey, Google, nå kjører vi!
Den søteste elbilen blir mer praktisk.
Vi fikk se en rekke nye kraftige smarttelefoner, da Huawei i dag holdt virtuell pressekonferanse.
Prisgunstig fotoskriver for entusiaster.
De helt trådløse øreproppene Oppo Enco X har aktiv støyreduksjon. Lyden er det Dynaudio som står for.
Suksessforfatter Jo Nesbø slår pjaltene sammen med HBO for et kommende serieprosjekt.