LG 55EC930V mottatt

Vi har mottatt LGs nye prisgunstige OLED-TV for test!
forfatter

For noen uker siden kunne vi avsløre at LGs første nye OLED-TV for 2014, 55EC930V, snart var klar for det norske markedet. Den nye modellen lander i butikkhyllene om kort tid, men det første eksemplaret står nå på testbenken hos Lyd & Bilde!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

55EC930 er egentlig mer en evolusjon enn noen «revolusjon» i forhold til den første modellen 55EA980W som vi testet i 2013. Det 55 tommer store bildepanelet er i bunn og grunn det samme, med Full HD oppløsning (1920 x 1080 piksler) og organiske lysdioder basert på LGs hvite OLED-teknikk. Spesifikasjonene ser ut til å være like som før, men vi kan ikke utelukke at LG har luket ut noen av «barnesykdommene» fra fjorårsmodellen.

De største forandringene ligger i utseendet, og brukervennligheten. 55EC930V har fått en ny, buet og sølvfarget fot med innprentet OLED-logo, som etter vår mening ser mye penere ut enn forgjengerens gjennomsiktige plastsokkel. Høyttalerne er også flyttet til undersiden av kabinettet.

Skjermen er fortsatt buet, men virker kanskje mindre fremtredende enn før, på grunn av den mer nedtonede sokkelen. Nytt av året er du også kan veggmontere 55EC930V, ved hjelp av et vaierfeste som festes med to skruer på baksiden.

WebOS
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Siste og kanskje viktigste del av «faceliften» kommer i form av LGs nye operativsystem WebOS. 55EC930V er oppgradert med ytterligere datakraft for å takle det nye brukergrensesnittet, som byr på lekker grafikk og intelligent utformede menyer. Denne, samt ytterligere funksjonalitet vil vi komme tilbake til i en mer grundig og fullstendig test.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Noe spesielt du lurer på ved LG 55EC930V, som du ønsker vi skal fokusere på i testen? Skrik ut i kommentarfeltet under!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.