s.084

Ekte HD ser ikke bare skarpere ut enn DVD, med Blu-ray får du også bedre lyd og nye funksjoner ingen DVD-spiller har.

Vi tester:

Tecsonic BHD 8866
kr 1.995

Sony BDP-S350
kr 2.995

Sharp BD-HP21S
kr 2.995

Philips  BDP-7200
kr 3.995

Samsung BD-P2500
kr 2.995

Panasonic DMP-BD55
kr 4.295

Pioneer BDP-LX71
kr 7.495

Denon DVD-2500BT
kr 7.498

Den sikreste måten å få sett ekte HD på den nye flatskjermen, er å kjøpe seg en Blu-ray-spiller. Mens vi venter på at HD-sendinger skal bli vanlig, kan man få skarpere bilde med mye bedre farger med Blu-ray. Og best av alt, en ny Blu-ray-spiller gir DVD-ene dine nytt liv og viser dem alle sammen med høyoppløst bildekvalitet.

Men det stopper ikke der. For med Blu-ray får man også mye bedre lydkvalitet. Ekte  HD-lyd, hvor man slipper MP3-kvaliteten surroundlyd på vanlig DVD har hatt til nå. Fremdeles ikke overbevist? Nye interaktive funksjoner gjør Blu-ray enda mer attraktivt, og alt dette får man nå til historisk lave priser.

I denne testen koster den billigste spilleren under 2.000 kroner, og den dyreste 7.500 kroner.Med en flatskjerm som er merket Full 1080p HD, er man garantert en bildekvalitet de færreste har sett maken til. Blu-ray har fem ganger så høy oppløsning og mange ganger større fargespekter enn DVD, og med filmer som er innspilt  med HD-lyd, er lydkvaliteten glassklar og fantastisk dynamisk.

Alt man trenger i tillegg, er en av de nyere surroundreceiverne, med støtte for HD-lyd i de nye surroundformatene som finnes på Blu-ray. Se for øvrig testen av fire HD-receivere i denne utgaven. Tester av flere HD-receivere finner du på lydogbilde.no/tester.

Mange av de nye Blu-ray-spillerne, har også nye tllleggsfunksjoner, som internettilkobling, og Blu-ray Profile 2.0. Interaktiviteten i Blu-ray Profile 2.0 gir brukeren tilgang på ekstramateriale, som man kan laste ned fra en nettverkstilkobling, såkalt BD-Live.

I denne testen sammenligner vi åtte nye Blu-ray-spillere, for å finne det beste kjøpet. Mens de fleste i testen leverer strålende bildekvalitet fra Blu-ray, er det store forskjeller i avspillingskvaliteten fra vanlig DVD, og det skiller mye mellom de beste og dårligste på lydkvalitet.
Les mer i Lyd & Bilde nr. 12. 2008

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Marius


Siste artikler:

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.