Search
Generic filters

Designsjef fra B&O jobber med Thomsons 110-tommer

Thomson vil lede designen av fremtidens Ultra HD TV.

TCL, en kinesisk TV-gigant som produserer TV-ene til Thomson, ansatte tidligere i år Bang & Olufsens tidligere sjefsdesigner Flemming Møller Pedersen. Dette som et ledd i sitt hårete mål: å ta ledelsen på design av fremtidens TV. For å lette denne prosessen, ble den anerkjente danske designsjefen Flemming Møller Pedersen ansatt som avdelingsdirektør ved Creative Center hos TCL.

For tiden er den store babyen verdens første 110-tommers 4K Ultra HD kurvet TV, som selskapet nå jobber intenst med.

TV som et møbel
Flemming har i denne oppgaven baserte seg på TV-en som et møbel. Han skal ha benyttet noen av materialene som er på moten på møbelmarkedet og kombinert dem i en harmonisk design. Designen påstås å være godt gjennomtenkt ned til minste detalj, og med våre erfaringer fra Bang & Olufsen, tviler vi ikke på det. I den spesielle designede sokkelen er det blant annet montert subwoofer, senterhøyttaler og motor. Motoren gjør det mulig å vri TV-en til riktig vinkel, slik at man alltid har den optimale seeropplevelsen. Ikke ulikt det vi kjenner fra Bang & Olufsens Beovision-TV-er. Baksiden har også fått sin del av oppmerksomheten. Pent dekket lameller i europeisk eik – ideen er at TV-en skal kunne fungere som en romdeler.

Totalt er det rundt 100 personer i designteamet av TV-en, og kan tro vi gleder oss til den blir ferdig!

thomsonstb.net

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Les også

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.