Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

B&O samarbeider med LG

Bang & Olufsen vil hente teknologisk TV-kompetanse fra LG.

Skrevet av / 18.03.16 - 14:51
B&O samarbeider med LG

Danske B&O lager noe av det flotteste og mest ettertraktede innen hjemmeelektronikk på markedet, og kvaliteten pleier å være i toppen, men som dansk nisjevirksomet er det vanskelig å konkurrere på teknologi med globale produsenter, som selger tusen ganger så mange eksemplarer av hver modell.

Derfor inngår det danske selskapet nå et samarbeid med koreanske LG om utvikling av TV-apparater. Det skjer i følge toppsjef Tue Mantoni for å sikre,at B&O kan fortsette med å være i front på den meget raske TV-utviklingen.

Les også: Flatt og fantastisk – Test av LG 4K-OLED-TV

Det vil koste 15 millioner for B&O å etablere partnerskapet. Til gjengjeld får selskapet adgang til LGs utviklings- og produksjonsapparat. Det er meningen at B&O’s TV-er i fremtiden skal utvikles i Struer, mens den teknologiske utviklingen og selve produksjonen skal skje hos LG. Tue Mantoni forventer at B&O kan spare 150-200 millioner kroner på samarbeidet, når det er fullt etablert om tre år.

Samarbeidet med LG betyr imidlertid ikke at den et år gamle planen om å selge virksomheten er skrinlagt. Selskapet er fortsatt i forhandlinger med en eller flere potensielle kjøpere, men det foreligger ikke noe konkret bud på en overtakelse.

Kilde: Finans

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

TCL 115X955: Gigant-TV klar for Norge

Se hva vi fant hos LG i Tyskland

Sniktitt på LGs nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer, noen større?

Nå i butikk: TCL X955-serien

Sniktitt på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Våre OLED TV-er er de beste til film

Lanserer TV med 10 års garanti

Marimekko-mønster på The Frame

Her er Philips 2024 TV-modeller

Her er de beste (og villeste!) TV-ene vi fikk se i Las Vegas

Blendende og sylskarp!

0
Scroll to Top