Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Project Tango blir til virkelighet

Motorola demonstrerer Googles Augmented Reality på kommende mobil.

Google har i løpet av det siste året snakket mye om sitt prosjekt med å utvikle Augmented Reality, hvor fysiske omgivelser blandes med data-generert grafikk. På Lenovos Tech World-konferanse i San Francisco kunne den kinesiske elektronikkgiganten, som eier Motorola og også produserer de kjente ThinkPad laptopene, avsløre at de blir de første til å lansere en mobil som bruker teknologien. Men hvordan fungerer Project Tangos teknologi? Her er en demonstrasjon fra Google I/O-konferansen i mai:

Sensorene i mobiltelefonen kan spore hvordan du beveger deg i tre dimensjoner. Den kan hele tiden måle avstanden til objekter og dermed finne ut hvordan miljøet rundt deg ser ut, samt lage en visuell representasjon av det.

Foto: Lenovo

Foto: Lenovo

Et praktisk eksempel er innredning av et rom. Avstandsmåleren i telefonen kan måle deg i tre dimensjoner, som betyr at du ikke trenger klatre med stige og tommestokk i hånda.
Foto: Lenovo

Foto: Lenovo

Dette ble demonstrert live på scenen for å vise hvordan man kan se om en gjenstand ville passet inn i hjemmet.

Annonse
Foto: Lenovo

Foto: Lenovo

På pressekonferansen viste boligvarehuset Lowe fram en app som kan vise kunder hvordan møbler ville se ut i deres hjem.

Annonse
Foto: Lenovo

Foto: Lenovo

Noe man også demonstrerte ved å først legge et tregulv og deretter møblere det.

Foto: Lenovo

Foto: Lenovo

Teknologien kan også brukes til læring.

Et eksempel på dette er en app som er utviklet av American Museuem of Natural History som viser tredimensjonale dinosaurer i naturlig størrelse. Appen gjør det også mulig å plassere dem i dine omgivelser.

Foto: Google

Foto: Lenovo

Selvfølgelig kan teknologien også brukes til spill. Her demonstrerte Google hvordan man kan plassere dominobrikker i sitt eget hjem og få dem til å falle. Raskere enn i virkeligheten og uten behov for opprydning etterpå.

Foto: Lenovo

Foto: Lenovo

Annonse

Les mer på Googles sider om Tango.

Her kan du lese mer om Motorolas mobil PHAB2 Pro med Tango.

forfatter

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.