Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Pioneer bilstereo får Apple CarPlay

Oppdatering for flere eksisterende bilstereomodeller kommer i sommer.

Skrevet av / 22.04.14 - 12:17
Pioneer bilstereo får Apple CarPlay

Neida, du trenger ikke kjøpe ny, fancy bil for å få CarPlay. Pioneer er en av de første produsentene av ettermarkeds bilstereoenheter til å integrere Apple CarPlay direkte i hovedenheten.

CarPlay er et system som integrerer brukerens iPhone og dens funksjoner med bilens instrumentpanel. Eller altså hovedenheten i bilstereoanlegget – forutsatt at den har berøringspanel, og kan oppgraderes med CarPlay-funksjon.

Pioneers bilstereoenheter med store berøringsskjermer er et godt utgangspunkt for CarPlay, som da også har innebygd Siri stemmestyring. Bruk henne til å utføre og motta telefonsamtaler, komponere tekstmeldinger, bruke Apple Maps for navigasjon og høre på musikk, podkaster og iTunes Radio.

For øyeblikket snakker ikke Siri norsk, dermed er heller ikke CarPlay brukbart i praksis for oss nordmenn ennå. Men vi vet at Apple i desember 2012 utlyste en halvtårsstilling for å gjøre de nødvendige oversettelsene som skulle gjøre Siri norskspråklig. Så, hvem vet, kanskje vi har en norsk Siri i bilen når iOS 8 slippes til høsten?

Følgende modeller får CarPlay-oppdatering:
AVIC-F60DAB
AVIC-F960DAB
AVIC-F960BT
AVIC-F860BT
AVH-X8600BT

Mer info: pioneer.eu/carplay

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

Magnetisk lagringsdisk til mobile filmskapere

Polestar-mobiltelefonen er på vei

Apple tillater likevel webapper

Budsjettmobil fra Nothing

Ringenes Herre?

OnePlus Watch 2 presentert i Barcelona

Come on, Barbie, let's go party

Her er Xiaomi 14 og Xiaomi 14 Ultra

0
Scroll to Top