Nå er hoverboardet her!

Det svevende skateboardet som vi har ventet på siden "Tilbake til fremtiden"-filmene er nå en (slags) realitet.

Skrevet av / 07.08.15 - 14:47
Nå er hoverboardet her!

Siden vi så Marty McFly gjøre triks på et flyvende skateboard i «Tilbake til fremtiden II,» har vi sagt et sånt et må vi ha!

I takt med at vi har nærmet oss tidspunktet for filmens fremtidsscenarie, nemlig 15. oktober 2015, har ønsket blitt enda sterkere. Også selv om vi innerst inne vet at det ikke kan la seg gjøre utenfor filmens verden.

Og likevel. Forrige måned ble vi av bilprodusenten Lexus presentert for noe som i høy grad ligner et flyvende skateboard.

hoverboard1

Nå har Lexus presentert sitt Hoverboard, og det er faktisk sant: På videoen ser man skateboarderen Ross McGouran gjøre triks på et skateboardanlegg, svevende i tomme luften. Og i motsetning til filmenes svevebrett kan man også skate på vann.

hoverboard_vand

Og så de dårlige nyhetene: Lexus Hoverboard kommer ikke til salg i butikkene i noen overskuelig fremtid!

Brettet baserer seg på magnetisk frastøtning. Under metalloverflaten på skateanlegget er det kraftige magneter. Og selve brettet inneholder elektromagneter, konstruert med superledende spoler, som er nedkjølet med flytende nitrogen. Det er derfra de hvite dampskyene kommer. Men mulig er det altså.

Kilde: Wired

Les også: Nå er hoverboardet her… ikke!

 

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Comeback?

Mer norske Troll fra Netflix

Renner returnerer!

Mer serienytt fra Yellowstone-skaperen.

Denne får du ikke plass til i stua

Siste dans med gjengen

Scroll to Top