Overflodshorn

Høstens andre store Apple-begivenhet finner sted i kveld klokka 19 norsk tid. I følge ryktene blir det snakk om et større antall nye produkter.
forfatter

California Theater i San Jose står denne gang for lokalene til Apples ”Special Event”, som kommer kun få uker etter lanseringen av iPhone 5 samt nye iPods i september. Men hvor pressemøtet den 12. september altså konsentrerte seg om relativt få nye produkter, blir dagens lansering en ren overflod av nye Apple-dingser.

Først og fremst regner vi med å se den nye iPad mini. Den blir naturligvis mindre enn den eksisterende modell og vil få en LCD-skjerm på 7,85 tommer og en oppløsning på 1024 x 768 piksler. Baksiden vil være laget i sort, eloksert aluminium, og i bunnen finner man Apples nye Lightning-kontakt, som ble introdusert med iPhone 5. I følge Macrumors vil den minste iPad mini-modellen med Wi-Fi og 16 GB lagringsplass koste 329 amerikanske dollar.

Et mer løst rykte er for øvrig at Apple også kommer med en ny iPad i full størrelse, men det skulle i så fall bare være en oppdatert versjon av den eksisterende ”nye iPad” – nå med Lightning-kontakt og 4G/LTE-teknologi, som virker i hele verden og ikke bare i USA. Hvis ryktet stemmer skulle priser og øvrige spesifikasjoner forbli uforandret.

Dette bildet forestiller angivelig den nye iPad i oppdatert utgave med Lightning-kontakt.

Det skal også være nye datamaskiner på vei fra Apple. Det mest standhaftige ryktet i den forbindelsen er at Apple i morgen lanserer en 13-tommers utgave av MacBook Pro med retina-skjerm. Det kommer til å bety en meget høy skjermoppløsning på 2560 x 1600 piksler, hvilket er det dobbelte i hver retning av skjermoppløsningen på den eksisterende 13-tommers MacBook Pro. I følge 9to5mac.com kommer den nye 13-tommers Retina Macbook Pro til å ha Thubderpolt-porterr samt en HDMI-utgang og vil i USA som utgangspunkt koste 1.699 dollar.

13,3” MacBook Pro med retina-skjerm. Merk: Ingen høyttaler som 15-tommersutgaven, men HDMI-utgang.

Også nye iMac- og Mac Mini-datamaskiner sies å være på trappene ved morgendagens lansering. Den nye iMac blir tynnere enn dagens modeller og får også en mer avrundet design. Kjernen blir Intels nye Ivy Bridge-plattform, og det skal også bli støtte for USB 3.0. Til gjengjeld kommer vi til å måtte vente til en senere lansering med å få en iMac med høyoppløst retina-skjerm. Minst vet vi om den kommende Mac Mini, som ikke har blitt oppdatert siden juni 2011. Den skal få mer minne, Ivy Bridge og USB 3.0-støtte.

Du kan lese alle nyhetene om de nye Apple-produktene straks etter lanseringen i kveld her på lydogbilde.no.

Annonse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også