Overflodshorn

Høstens andre store Apple-begivenhet finner sted i kveld klokka 19 norsk tid. I følge ryktene blir det snakk om et større antall nye produkter.
Annonse
Annonse
forfatter

California Theater i San Jose står denne gang for lokalene til Apples ”Special Event”, som kommer kun få uker etter lanseringen av iPhone 5 samt nye iPods i september. Men hvor pressemøtet den 12. september altså konsentrerte seg om relativt få nye produkter, blir dagens lansering en ren overflod av nye Apple-dingser.

Først og fremst regner vi med å se den nye iPad mini. Den blir naturligvis mindre enn den eksisterende modell og vil få en LCD-skjerm på 7,85 tommer og en oppløsning på 1024 x 768 piksler. Baksiden vil være laget i sort, eloksert aluminium, og i bunnen finner man Apples nye Lightning-kontakt, som ble introdusert med iPhone 5. I følge Macrumors vil den minste iPad mini-modellen med Wi-Fi og 16 GB lagringsplass koste 329 amerikanske dollar.

Et mer løst rykte er for øvrig at Apple også kommer med en ny iPad i full størrelse, men det skulle i så fall bare være en oppdatert versjon av den eksisterende ”nye iPad” – nå med Lightning-kontakt og 4G/LTE-teknologi, som virker i hele verden og ikke bare i USA. Hvis ryktet stemmer skulle priser og øvrige spesifikasjoner forbli uforandret.

Dette bildet forestiller angivelig den nye iPad i oppdatert utgave med Lightning-kontakt.

Det skal også være nye datamaskiner på vei fra Apple. Det mest standhaftige ryktet i den forbindelsen er at Apple i morgen lanserer en 13-tommers utgave av MacBook Pro med retina-skjerm. Det kommer til å bety en meget høy skjermoppløsning på 2560 x 1600 piksler, hvilket er det dobbelte i hver retning av skjermoppløsningen på den eksisterende 13-tommers MacBook Pro. I følge 9to5mac.com kommer den nye 13-tommers Retina Macbook Pro til å ha Thubderpolt-porterr samt en HDMI-utgang og vil i USA som utgangspunkt koste 1.699 dollar.

13,3” MacBook Pro med retina-skjerm. Merk: Ingen høyttaler som 15-tommersutgaven, men HDMI-utgang.

Også nye iMac- og Mac Mini-datamaskiner sies å være på trappene ved morgendagens lansering. Den nye iMac blir tynnere enn dagens modeller og får også en mer avrundet design. Kjernen blir Intels nye Ivy Bridge-plattform, og det skal også bli støtte for USB 3.0. Til gjengjeld kommer vi til å måtte vente til en senere lansering med å få en iMac med høyoppløst retina-skjerm. Minst vet vi om den kommende Mac Mini, som ikke har blitt oppdatert siden juni 2011. Den skal få mer minne, Ivy Bridge og USB 3.0-støtte.

Du kan lese alle nyhetene om de nye Apple-produktene straks etter lanseringen i kveld her på lydogbilde.no.