Game of Thrones: The Exhibiton

Suksesserien til HBO, om maktkampen, intrigene og villskapen i Westeros, inntar i helgen «Posthallen» i Oslo.
forfatter

Et stort internasjonalt presseoppbud (130 journalister) var i dag tilstede i «Posthallen» i Oslo sentrum for pressekonferansen i anledning «Game of Thrones: The Exhibiton».

Alle fans av den episke HBO TV-serien «Game of Thrones» (basert på George R. R. Martins maraton-fantasy-serie «A Song of Ice and Fire»), og dem er det mange av, kan glede seg til denne vårhelgen i Oslo. Da kommer den storslagne “Game of Thrones: The Exhibition” til Oslo. Og Oslo er virkelig i eksklusivt selskap, i Europa er det kun Belfast, Nord-Irland (der store deler av innspillingen finner sted) som får besøk.

Årets utstilling skal også innom byene Mexico City, Rio de Janiero, Toronto, Austin (Texas) og Vancouver.

I fjor fant den første internasjonale Game of Thrones-utstillingen sted i fem byer, og ble en massiv publikumssuksess. Nå får det norske publikum mulighet til å oppleve Westeros. Utstillingen er skapt med det formål å gjenskape den populære TV-seriens eventyrlige verden, og å tilgjengeliggjøre den for publikum og fans over hele verden.

Hvor?
«Posthallen», Prinsens gate 6, Oslo.

Posthallen, Oslo

Når:
Lørdag 26.-onsdag 30. april
Kl. 10:00-20:00 hver dag

NB!
Det er gratis inngang, så det er bare å møte opp – men, vær forberedt på lange køer!

Annonse

Isabell L. Goren fra HBO Nordic sier at de også forventer et stort innslag fra et tilreisende, internasjonalt publikum. Det har vært massiv pågang fra utlandet på Facebook-sidene; og (selvsagt) en del sutring fra våre svensk og danske brødre om at utstillingen ikke finner sted i Stockholm og/eller København.

Det vil være fri inngang for publikum til utstillingen, som fokuserer på sentrale locations, karakterer og relasjoner i serien. I tillegg til over 100 originale objekter fra sentrale scener i foregående sesonger av serien, vil det være noen helt nye installasjoner som ikke var med i fjorårets utstilling. Spesielt utvalgte objekter fra sesong 4 vil også være utstilt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Elana Loewenthal (Director International Marketing, HBO Inc.) er primus motor bak utstilling og introduserte den for et samlet pressekorps i Oslo.

Av spesifikke nyheter på årets utstilling kan vi nevne:
Kostymet til Tormund Giantsbane (vår egen Kristofer Hivju)
Margaery Tyrells (Natalie Dormer) fantastiske brudekjole
Sansa Starks giftige halskjede

P4250420

John Bradley (Samwell Tarly) og Kristofer Hivju (Tormund Giantsbane) stilte opp for et europeisk pressekorps.

Utstillingen inneholder blant annet:
Kostymer, rekvisitter, rustninger og våpen. Kreative og enestående håndverkere har bidratt til å skape autensitet i serien fra dag en, og her kan du oppleve dem på nært hold. Samtlige av de utstilte objektene er benyttet i serien!

Annonse

P4250445
Få med deg den avkappede hånden til Jaime Lannister (Nikolaj Coster-Waldau).

Den omfattende kolleksjonen inkluderer et imponerende antall kostymer og rustninger, ikoniske gjenstander som modeller av drager og drageegg, våpenutstyr som armbrøster, dolker, spyd, hakker og sverd, kroner og hårpynt, smykker, bøker, brev, kart, våpenskjold, storyboards og mye mer.

P4250454

Fans vil få muligheten til å delta i en ny medrivende og interaktiv opplevelse (med Oculus Rift-briller) som vil frakte dem til toppen av «Muren» i Westeros. Lyd & Bildes utsendte har selv prøvd den i dag, og den er VIRKELIG (!) imponerende (styr unna om du har høydeskrekk!).

P4250470
Lyd & Bildes utskremte, på vei opp Muren.

 


Se Maisie Williams (Arya Stark) prøve Oculus Rift opp Muren!

 

Annonse

I tillegg vil besøkende (selvsagt!) få muligheten til å la MasterCardet gå varmt med kjøp av offisielle Game of Thrones merchandise; dog ved å koble seg inn på nettet (!) på utstillingen.

Til stede på dagens pressekonferanse var norske Kristofer Hivju som spiller villmannen Tormund Giantsbane, samt den sindige John Bradley (Samwell Tarly).

Bradley skryter av den fantastiske (og kalde) opplevelsen ved å filme i ødemarken på Island, og sier han ser mange likhetstrekk med norsk og islandsk natur.

Han er sikker på at fansen som besøker utstillingen vil få et innblikk i det enorme apparatet som står bak og det unike håndverket som skal til for å få en så stor serie som «Game of Thrones» opp å stå. Og tror at mye av seriens enorme popularitet skyldes at når publikum ser en TV-serie, så ønsker de å «flykte» litt fra hverdagen, men også få en historie om ekte mennesker som de kan identifisere seg med, og få drama, menneskelighet, eskapisme og begjær – en kombinasjon den spektakulære serien byr på i monn. I tillegg byr serien på en passe dose fantasy.

På spørsmål om seriens sterke fokus på sex kommer Bradley med en interessant bemerkning, i det at folk flest kommenterer og kritiserer mengden med sex i serien, men sjelden nevner den eksessive voldsbruken serien igjennom. Her siterer han selveste John Lennon i at verden virkelig er på ville veier med et slikt (manglende) fokus.

Kristofer Hivju er i sitt sedvanlig ekstatiske humør angående opplevelsen med filming av «Game of Thrones»; som han sier «Om de trenger et slott, så bygger de det», og nevner den utrolig mengden med penger og detaljer som er lagt ned i produksjonen og de utrolige kostymene; som han sier «serien kunne vært produsert mye rimeligere».

Hivju tror at seriens enorme suksess skyldes den universelle tematikken rundt krig, kjærlighet, hat og mellommenneskelige forbindelser – som har eksistert gjennom hele menneskeheten i alle tider.

P4250489

Annonse

En (som alltid) engasjert Kristofer Hivju.

På spørsmål om hvilke filmroller han kan tenke seg fire år frem i tid, sier han kjekt at «om fire år vil man ikke lenger lage filmer, alle vil lage TV-serier».
Samtidig er han svært glad for at serien går på reklamefrie HBO, fordi den ville blitt adskillig tammere om den skulle finansieres ved hjelp av reklameinntekter. Svært få annonsører ønsker i så stor grad å assosieres med så eksplisitte vold- og sexscener.

Når de filmer serien er det i adskilte leire, der gjengen i «Nord» stort sett omgår sine folk; det er en stor produksjon med svært menge team som filmer simultant på forskjellige locations, men de møtes til en kald øl på hotellet om kvelden; der man kan dele historier om dagens strabaser og skryte av eventuelle skader.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hivju, med et ikke helt ukjent magasin.

På tomannshånd forteller Hivju om at han absolutt ikke var noen fantasy-fan før han kom inn i Game of Thrones-universet, men at han var stor fan av vikingtiden og har være med på flere spel i Norge, der han også lærte seg sverdfektingens edle kunst. Med seg inn i «Game of Thrones» har han brakt med seg «berserk»-slåssingen fra vikingtiden, kampkunnskaper som måtte forbedres før han tredde inn i rollen som Tormund Giantsbane; også engelsken trengte et lite oppfriskningskurs. Men selv om engelsken sitter som et skudd er det lite rom for improvisasjon i dialogen, den blir (stort sett) eksakt som den er skrevet av de tre manusforfatterne.

Tormund2-665x385

Hivju som villmannen Tormund Giantsbane.

Og riktignok ser Hivju ut som en innfødt viking, men også vikinger kan fryse og føle smerte. Han forteller om tøffe og harde innspillinger på Island, med mye vind og kulde og lange dager med en del skader. Heldigvis ble fjerdesesongen filmet under sommeren på Island, så han fikk sommerferie med familien på sagaøya.

Annonse

Under innspillingen er det så visst ingen fancy skuespiller-trailer, og lunch er det kun tid til mellom tagninger; og det flotte hotellrommet og luksusbilen ser han knapt nok noe til. Han forteller at en sesong spilles inn i løpet av ca. 5-6 måneder, men at det er mye dødtid mellom tagningene.

Om fremtiden er Hivju særdeles hemmelighetsfull. Han hverken kan eller får lov til å bekrefte om han er med i kommende sesonger, men han antyder at innspillingen av fjerde sesong tar til i løpet av høsten (med eller uten ham). Serien har så langt holdt seg svært tett opp mot romanene til R.R. Martin, men i og med at bok 4 og 5 er skrevet med parallelle handlinger vil det bli tatt noen grep når disse skal adapteres til TV-serien – uten at han vil utdype hvilke grep.

Angående hvilke fremtidige skuespillerroller han har på plakaten er han nærmest like hemmelighetsfull, men kan bekrefte at han er i førproduksjon på danske Exodus (med Brigitte (eks Stallone) Nielsen som medskuespiller) og at han måtte takke nei til en større rolle i kommende Ben Stiller-film, samt at han dukker opp i sesong 3 av «Lilyhammer». Med såpass lite konkret på agendaen er det vel mye som tyder på at han også vil overleve fjerde sesong av «Game of Thrones»…

Til tross for stjernestatus og svært «engasjerte» fans, så hevder han hardnakket at hans privatliv ikke har forandret seg etter at han fikk rolle som Giantsbane. Fortsatt er det de hverdagslige ting som opptar han når han er hjemme på «perm» fra innspilling. Som hvordan barna hans har de i barnehagen og lignende. Apropos barn, Hivju har to barn (sammen med samboer Gry Molvær) på 5 og 6 år, og de har ikke fått lov til å se pappa drepe for fote, men han har vist dem den utrolig tøffe scenen der han klatrer opp Muren.

Sesong 4 (hvor Hivju har en stor rolle) hadde premiere på HBO Nordic den 7. april, og Lyd & Bildes anmeldelse kan du lese her! Så langt er tre episoder (av ti) fra sesong 4 vist.
Serien vises samme dager (mandag kveld) på C More Series/HD og på strømmetjenestene C More Play og Filmnet.

GameOfThrones_Exhibition_03

Kongekronen.

 

Annonse

Les anmeldelsen av sesong 1 her!

Les anmeldelsen av sesong 2 her!

Les anmeldelsen av sesong 3 her!

Les anmeldelsen av sesong 4 her!

 

Game of Thrones
I en fiktiv del av verden som kalles Westeros befinner det seg syv (!) riker, som hver og en av dem oppigjennom tidene har ligget i bitter og blodig konflikt med hverandre. I det vi ankommer hersker det en slags unntakstilstand ved at kong Robert har samlet flere av rikene og søkt allianse med andre – men vinteren er på vei…

«Game of Thrones» baserer seg på bestselgerromanen til George R.R. Martin, en roman som oser av tidsriktig fantasy; en genre vi kan styre vår begeistring for, men serien har kraftig nedtonet fantasybiten og så til de gangs fokusert på personene og alle intrigene som oppstår. Her er det reneste Dynastiet møter Ringenes Herre!

Hovedpersonen (i sesong 1!) er den karismatiske, høyst moralske og standhaftige Eddard Stark (en glimrende Sean Bean) som hersker, etter kong Roberts velsignelse, over Winterfell. En gudsforlatt del langt nord i landet som har gjennomgått 30 år med kontinuerlig vinter og som grenser mot landet bortom den store muren. I det kongen ber Stark bekle rollen som hans høyre hånd, tar han med seg deler av familien og flytter til intrigenes mekka – hovedstaden.

Annonse

For mer informasjon om utstillingen, klikk her. Og se flere bilder her!

2012-07-14-game_of_thrones-e1385083961895

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også: