Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Den nye Skjønnheten!

Disney har castet Emma Watson til hovedrollen i "Skjønnheten og Udyret".

Walt Disney Pictures har de senere årene satset stort på spillefilmversjoner av sine mest berømte klassikere, som “Alice in Wonderland” (2010), “Maleficent” (2014), “Cinderella” (2015) og “The Jungle Book” (2016).

Neste år kommer spillefilmversjonen av den eneste Disney-filmen som er nominert til Oscar for “Årets beste film”, selveste “Beauty and the Beast” (1991). Spillefilmversjonen skal regisseres av Bill Condon (som er mest kjent for “Dreamgirls” og “The Twilight Saga: Breaking Dawn”) og får selveste Emma Watson i hovedrollen som skjønnheten Belle.

Emma Watson, Harry Potter

Den gang da. En 11 år gammel Emma Watson som Hermione Granger i “Harry Potter and the Philospher’s Stone” (2001).

 

Annonse

Watson er definitivt den av skuespillerne som har gjort det best etter at den åttende Harry Potter-filmen ble avsluttet i 2011. Med store roller i filmer som “My Week With Marilyn”, “The Perks of Being a Wallflower” og Aronofskys gigantfilm “Noah” har hun etablert seg som en ung karakterskuespiller.

 

Annonse

“Beauty and the Beast” er basert på det franske eventyret “La Belle et la Bête” av Jeanne-Marie Leprince de Beaumont, fra 1756; og forteller historien om den overfladiske og bortskjemte prinsen som ikke evner å se den indre skjønnhet, og som straff blir forvandlet til en moster. Forbannelsen kan ikke brytes før han opplever ekte kjærlighet – inn i bildet kommer bondejenta Belle. Om ikke kjærligheten blomster innen det siste rosebladet faller fra rosen heksen gav ham, vil han til evig tid vandre rundt på Jorden som et uhyre.

Disney-versjonen fra 1991 ble en gedigen suksess for selskapet, og brakte hyggelige 3,3 milliarder inn i kassen.

Spillefilmen har foreløpig kun 2016 som lanseringsdato, og utover at denne versjonen også blir en musikal, er lite kjent. Ingen andre skuespillere er foreløpig offisielt castet.

Emma Watson, Beauty

Er det slik vi får se Emma Watson som Belle neste år?

 

Om ventetiden på Belle blir vel lang, kan du allerede i år se en “live” Disney-klassiker på kino: “Cinderella” (“Eventyret om Askepott”) har kinopremiere den 13. mars, og det med selveste Kenneth Branagh i registolen, Lily James som Askepott og fantastiske Cate Blanchett som den onde stemoren.

Cinderella 2015

Annonse

 

Se den offisielle traileren til “Cinderella”:

forfatter

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.