Film

Disney har castet Emma Watson til hovedrollen i "Skjønnheten og Udyret".
Annonse
Annonse
forfatter

Walt Disney Pictures har de senere årene satset stort på spillefilmversjoner av sine mest berømte klassikere, som “Alice in Wonderland” (2010), “Maleficent” (2014), “Cinderella” (2015) og “The Jungle Book” (2016).

Neste år kommer spillefilmversjonen av den eneste Disney-filmen som er nominert til Oscar for “Årets beste film”, selveste “Beauty and the Beast” (1991). Spillefilmversjonen skal regisseres av Bill Condon (som er mest kjent for “Dreamgirls” og “The Twilight Saga: Breaking Dawn”) og får selveste Emma Watson i hovedrollen som skjønnheten Belle.

Emma Watson, Harry Potter

Den gang da. En 11 år gammel Emma Watson som Hermione Granger i “Harry Potter and the Philospher’s Stone” (2001).

 

Annonse

Watson er definitivt den av skuespillerne som har gjort det best etter at den åttende Harry Potter-filmen ble avsluttet i 2011. Med store roller i filmer som “My Week With Marilyn”, “The Perks of Being a Wallflower” og Aronofskys gigantfilm “Noah” har hun etablert seg som en ung karakterskuespiller.

 

“Beauty and the Beast” er basert på det franske eventyret “La Belle et la Bête” av Jeanne-Marie Leprince de Beaumont, fra 1756; og forteller historien om den overfladiske og bortskjemte prinsen som ikke evner å se den indre skjønnhet, og som straff blir forvandlet til en moster. Forbannelsen kan ikke brytes før han opplever ekte kjærlighet – inn i bildet kommer bondejenta Belle. Om ikke kjærligheten blomster innen det siste rosebladet faller fra rosen heksen gav ham, vil han til evig tid vandre rundt på Jorden som et uhyre.

Disney-versjonen fra 1991 ble en gedigen suksess for selskapet, og brakte hyggelige 3,3 milliarder inn i kassen.

Spillefilmen har foreløpig kun 2016 som lanseringsdato, og utover at denne versjonen også blir en musikal, er lite kjent. Ingen andre skuespillere er foreløpig offisielt castet.

Annonse

Emma Watson, Beauty

Er det slik vi får se Emma Watson som Belle neste år?

 

Om ventetiden på Belle blir vel lang, kan du allerede i år se en “live” Disney-klassiker på kino: “Cinderella” (“Eventyret om Askepott”) har kinopremiere den 13. mars, og det med selveste Kenneth Branagh i registolen, Lily James som Askepott og fantastiske Cate Blanchett som den onde stemoren.

Cinderella 2015

Annonse

 

Se den offisielle traileren til “Cinderella”:

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

I dag er det 10 år siden verdens største TV-serie hadde premiere.
Den danske toppskuespilleren har landet nok en internasjonal megarolle.
Strømmegiganten har gjort en større innholdsavtale med Sony Pictures.
Nok en gang utsettes kinopremierer på store filmtitler.
Sony FE 14mm F1.8 GM
Kjenner du noen som er hekta på Lego-Mario? Nå får han selskap av broren Luigi.
Nå kan du snart bestille Volkswagen ID.4 med firehjulstrekk. Og kanskje oppgradert stereo?
Fitbit lanserer nå Luxe, et praktisk og stilig aktivitetsarmbånd som skal hjelpe deg med å ta godt være på helse og velvære.
Samsungs nye TV-tjeneste byr på direktesendte TV-kanaler helt gratis.
Velkommen til Utmark: Briljant sort komedie eller banal russerevy?
Ikke faststoffbatteri, men en viktig modell likevel.
Fujifilm XF 18mm F1.4 R LM WR
Hybrid-SUV-en Formentor er først ut. Men vi har flere spennende helelektriske nyheter i vente.
I dag er det 10 år siden verdens største TV-serie hadde premiere.
Med den største oppdateringen av Google Earth på mange år blir det nå mulig å se millioner av satelittbilder fra bl.a. NASA i timelapse. Disse viser tiårenes markante forandringer av kloden.
Den danske toppskuespilleren har landet nok en internasjonal megarolle.