Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Dataoverføring knuser alle rekorder

57 Gbps gjennom fiberoptisk kabel.

Skrevet av / 30.03.16 - 10:02
Dataoverføring knuser alle rekorder

Forskere ved University of Illinois har nylig utviklet fiberoptisk teknologi som helt uten feil kan overføre data i en hastighet på svimlende 57 gigabit pr. sekund (Gbps) i romtemperatur. Den nye rekorden for fiberoptisk dataoverføring knuser den gamle på 40 Gbps, satt av den samme forskergruppen. I enda høyere temperaturer har de klart 50 Gbps, som også er imponerende da kapasiteten i en leder går ned i takt med at temperaturen går opp.

Les også: Vi har testet Gigabit internett

Man har klart å demonstrere enda høyere datahastigheter i laboratorier, for eksempel trådløs lysteknologi (Li-Fi) som kan gi opptil 224 Gbps. Men da med flere sendere og mottakere som jobber i parallell, hver på 37,4 Gbps. Forskerne ved universitetet i Illinois har klart 57 Gbps gjennom en enkelt fiberoptisk linje.

Man ser for seg at teknologien blant annet kan benyttes i fly og store datasentraler som skal fôre nettskyen med informasjon. Vi kan derimot ikke forvente oss slike hastigheter hjemme med det første. GN

Kilde: Tech Times

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

KI planlegger ferien vår

Styr datamaskinen med hjernen

Blir det Google-AI i iPhone?

Solcellepaneler i øynene?

Googles AI fantiserar fram spill

Nye funksjoner for Pixel-enheter

Ny AI utfordrer GPT-4

Google lanserer mini-AI

Kinas superdatamaskin slår rekorder

AI-generator lager realistiske videoer

Kan dette pannebåndet kontrollere drømmer?

ISS oppgraderer sine datamaskiner

Lyd & Bilde
Scroll to Top