Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Brukte 10 år på å lage kopi av Alien-romdrakt

Adam Savage setter sin ære - og tusener av arbeidstimer - i å gjøre en entré på Comic Con-messen, som går alle andre en høy nerdegang.

Skrevet av / 29.07.14 - 10:04
Brukte 10 år på å lage kopi av Alien-romdrakt

Comic Con er et mekka for film- og tegneserienerder. Og Adam Savage er den ukronede kongen av Nerdeland. Ikke bare har han via sitt program “Mythbusters” fått millioner av seere til å interessere seg for vitenskap. Han elsker også en og annen cosplay – altså å kle seg ut som sine yndlingsfigurer. Adam Savage setter en ære i å gjøre seg selv til sentrum for alles oppmerksomhet med sine forkledninger – samtidig som han er fullkommen inkognito bak masken og drakten.

På dette års Comic Con i San Diego troppet Savage opp i en eksakt kopi av romdrakten fra Ridley Scotts science fiction-klassisker Alien. Det har tatt ham 10 år og tusener av timer å lage drakten hjemme i verkstedet. Men så er den også helt perfekt. De metalliske fargene på drakten er bygget opp av ti lag transparent farge, og stoffet er blant annet vasket i kaffe for å få den rette, grumsete fargen.

alien-suit2
En alien, som på samme måte som i filmen hadde satt seg fast på hjelmen, sørget for at ingen gjenkjente Adam Savge i forkledningen.

Å gå omkring i en varm messehall, iført en tykk og tung, lufttett drakt, er en meget varm affære. Adam Savage hadde av samme grunn iført seg en kjølevest med iskrystaller i lommene for å holde kroppstemperaturen i sjakk. “Vesten kan normalt klare en time i et jernstøperi, men isen var smeltet efter fem minutter,” forteller Adam Savage. Han gjennomførte likevel sin 30 minutters promenade på messegulvet, inklusive masser av fotografier, uten å besvime som følge av heteslag. Noe som flere ganger skjedde for skuespillerne unnder opptakene til “Alien”.

Kilde: Yahoo! TV

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Max med norske MILF'er!

Bandekrigen fortsetter

Vil tilbake i sadelen!

Høyreekstrem valgmanipulering!

Se Robert Downey Jr. i ny spionserie!

Premiere i dag!

Yellowstone lever videre!

Kommende høydepunkter på Netflix!

Hel-MAX?

Se trailer!

Premiere i dag!

Følelsene er tilbake!

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top