Bruk mobilen som hotellromnøkkel

Hilton vil la deg bruke din Android- eller iOS-mobiltelefon til å åpne og låse rommet.
forfatter

I følge Hiltons nyhetsbrev vil kommende oppdateringer til Hilton-appen for Android og iOS gjøre at mobiltelefonen kan kontrollere store deler av hotelloppholdet. Velg rommet du ønsker, med spesielle ønsker som aircondition, badekar, kabel-TV og minibar, sjekk inn og ut – alt ved hjelp av mobiltelefonen. Eneste gangene du må snakke med ansatte er for å plukke opp og returnere romnøkkelen. I 2015 slipper du også dette, da mobiltelefonen vil kunne brukes til å åpne og stenge døren til rommet. Vi regner med at dette vil kreve NFC-teknologi, noe som i så fall utelukker iPhone 5S og eldre modeller (forhåpentlig vil iPhone 6 få NFC).

Vi går mot en stadig mer automatisert verden. I løpet av året vil Hilton-appen kunne tas i bruk på over 4.000 hotell rundt i verden. Også hotellkjeden Marriott får inn- og utsjekking på samme måte innen utgangen av året, og Starwood-kjeden (deriblant også Sheraton) planlegger nøkkelfunksjon for mobilen i løpet av neste år. Så langt virker det som om Hilton vil få et lite overtak hva funksjonalitet gjelder, med mer avanserte romvalg i tillegg til den kommende nøkkelfunksjonen, men det gjenstår å se. Den digitale hotellkrigen har såvidt begynt.

Automatisering av hotellene sparer deg ikke bare for tid – men også tipspenger!

hiltonworldwide.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også