annonse
annonse

Apple lanserer iPhone Xr, Xs og Xs Max

Like sikkert som at løvet gulner på trærne, er det at Apple lanserer nye mobiler.

annonse

Steve Jobs Theater er igjen åstedet for lanseringen av nye iPhone-modeller, ny Apple Watch, og selvsagt nytt operativsystem for millioner av iPhone-brukere verden over.

Etter en hesblesende intro med temamusikken fra Mission Impossible og assistanse av Apples taletjeneste Siri, overleveres en koffert til Tim Cook.

Men den inneholder ikke en ny iPhone. Istedet er det en fjernkontroll til presentasjonen som skal komme.

Etter en lengre innføring i antall brukere – 2 milliarder – og den ikke overraskende opplysningen om at Apple Watch, ikke bare er verdens mest solgte smartklokke, det er verdens mest solgte klokke uansett, er det på tide med en innføring i hvor viktig Apple Watch er i folks liv.

Større skjerm

Fint nok. Det viktigste budskapet her er hvordan Apple Watch faktisk kan passe på brukeren, ved hjelp av smarte helseapper. Det er faktisk viktig, og kan være avgjørende for folks helse, for ikke å si liv.

Nå kommer fjerde generasjon, og endelig har det lagt på seg litt. Nye Apple Watch 4 kommer i 40 og 44 cm størrelser, med en 35 og 32 prosent større skjerm, med mer informasjon – og den er blitt tynnere. Som det er lettere å tilpasse.

(Foto: Apple)

Nye temaer, opptil åtte komplikasjoner på skjermen, og breathe som hjelper deg puste roligere.

Ny høyttaler, flere funksjoner på kronen, og en baksiden i svart keramikk og safirglass, og selvsagt en ny tokjerners 64-bit prosessor som er dobbelt så rask som før.

Bedre helseovervåkning med EKG

Apple har bygget inn en ny gyro og akselerator, som registrerer om brukeren faller. Hvis det skjer, og det tar en stund etter fallet før brukeren reagerer, ringer den opp alarmsentralen automatisk.

Skulle hjerterytmen endre seg drastisk, registreres det, og klokken advarer brukeren og anbefaler et legebesøk. Ikke nok med det, man kan ta et elektrokardiogram for sikkerhets skyld.  

Hjerterytme, og sinusrytme, alt kan deles i en PDF med legen, som kan ta det videre.

(Foto: Apple)

Ellers har S4-generasjonen beholdt batteritiden på 18 timer, og den har Bluetooth 5, GPS, 50 prosent kraftigere høyttaler og man kan ringe med den. Akkurat det er vi litt usikker på, for det er ikke alle land som har tilbydere med støtte for e-sim i Apple Watch.

Prisende starter på 4390 kr, men S3 vil være i salg til 2290 kr. S4 blir tilgjengelig i 26 land fra 21 september, og kan bestilles i 14. september.

Alle leveres med nye watcOS 5.

iPhone Xs og Xs max

En helt ny iPhone kommer selvsagt ikke som noen overraskelse. Nye iPhone Xs er vanntett ned til to meter, laget i kirurgisk stål med det mest solide glasset hittil, som dekker en ny 5,8-tommers super retina skjerm med OLED-panel.

Mobilen kommer i gull, sølv eller gråfarge.

Ikke nok med det, en enda større iPhone Xs Max har en 6,5-tommers OLED-skjerm.

(Foto: Apple)

Enda raskere

Mobilene har fått nye sensorer og raskere og sikrere Face ID med en nye A12 bionic prosssor, i følge Apple. De er også raskere og istand til å kjøre 5 trilloner operasjoner i sekundet, med en prosessorarkitektur på 6,9 milliarder  transistorer i en sekskjerners arkitektur, med firekjernes grafikkprosessor, som gir 50 prosent raskere grafikk.

Det er selvsagt mer til en iPhone enn spesifikasjoner, men vi er på plass i San Fransisco og det kommer snart et førsteinntrykk av de nye modellene her, så heng med.

Den kraftige prosessorarkitekturen og kapasiteten til grafikkmotoren, gjør iPhone-modellene enda bedre egnet til gaming, noe Todd Howard fra Bethesda Game Studios, demonstrerte med Elder Scrolls Blades på en iPhone XS Max. Mer fascinerende var kanskje demoen av Homecourt, av David Lee fra Nex Team og NBA NBL-legenden Steve Nash, som viste hvordan man kan gjøre basketreningen mer vitenskapelig med en iPhone.

(Foto: Apple)

Det er også bedre AR-støtte (augmented reality), som ble behøring demonstrert av Atli Mar fra Directive Games, i en flerspillerversjon av Galaga AR.

(Foto: Apple)

Bedre kamera

Men kameraet er ofte den viktigste grunnen til å kjøpe en dyr telefon. Og den siste generasjonen iPhone har selvsagt enda bedre kamera enn før. En 12 Mp bildebrikke med optisk bildestabilisering, tele- og vidvinkel brennvidde, blender 1.8 og pikselfokus – skal gi enda bedre bilder.

Det er ikke alt. En ny bildeprosessor skal takle bildedynamikk bedre med HDR, kameraet tar en serie på fire bilder hvis motivet beveger seg, og velger de beste av dem og kombinerer dem for et bedre bilde. Apple sier også at støydempingen er bedre, særlig på lange eksponeringer. Som ofte er et problem, også på kameraer. 

Batteritiden er 30 minutter bedre på Xs, og halvannen time bedre på den større Xs Max, sammenlignet med iPhone X.

(Foto: Jonas Ekelund)

Dual SIM

Rettere sagt, eSIM i kombinasjon med et SIM-kort. som gjør det mulig å ha to abonnementer på mobilen. Dual SIM Dual Standby (DSDS), som det kalles, bruker integrert SIM som kan aktiveres hos operatører som støtter dette, så langt er det usikkert om det blir aktuelt i Norden, men tanken på å ha jobb- og privatabonnement på samme mobil, er besnærende for veldig mange.

iPhone Xr

En litt enklere iPhone er også på vei, kalt Xr, med en 6,1-tommers LCD-skjerm. Den har IP67-beskyttelse, en skjerm kalt Liquid Retina som strekker seg over fronten som på en iPhone X, med 326 ppi oppløsning, og støtte for True Tone farger, Face ID, samme A12-prosessor som de andre, og et 12 Mp kamera på baksiden.

(Foto: Apple)

Den kommer i hvitt, sort, blå, korallblå, gult og som Product Red.

(Foto: Jonas Ekelund)

Pris og tilgjengelighet

iPhone Xr kommer i 64, 128, 256 GB kapasiteter fra 8690 kr og kan bestilles fra 19 oktober, og er tilgjengelig fra 26 oktober.

iPhone Xs starter på 11.490 kr  i 64, 256 og 512 GB kapasiteter, iPhone Xs Max starter på 12.690 kr. Med bestillinger fra 14 september og levering fra 21 september i de første landene. En uke senere for resten.

Den dyreste iPhone-modellen blir iPhone Xs Max til ubeskjedne 16.790 kr, med 512 GB lagringskapasitet. 1200 kr mer en en tilsvarende iPhone Xs.

(Foto: Apple)

 

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
Steve Jobs Theater er igjen åstedet for lanseringen av nye iPhone-modeller, ny Apple Watch, og selvsagt nytt operativsystem for millioner av iPhone-brukere verden over. Etter en hesblesende intro med temamusikken fra Mission Impossible og assistanse av Apples taletjeneste Siri, overleveres en koffert til Tim Cook. Men den inneholder ikke en ny iPhone. Istedet er det en fjernkontroll til presentasjonen som skal komme. Etter en lengre innføring i antall brukere - 2 milliarder - og den ikke overraskende opplysningen om at Apple Watch, ikke bare er verdens mest solgte smartklokke, det er verdens mest solgte klokke uansett, er det på tide med en innføring i hvor viktig Apple Watch er i folks liv.

Større skjerm

Fint nok. Det viktigste budskapet her er hvordan Apple Watch faktisk kan passe på brukeren, ved hjelp av smarte helseapper. Det er faktisk viktig, og kan være avgjørende for folks helse, for ikke å si liv. Nå kommer fjerde generasjon, og endelig har det lagt på seg litt. Nye Apple Watch 4 kommer i 40 og 44 cm størrelser, med en 35 og 32 prosent større skjerm, med mer informasjon - og den er blitt tynnere. Som det er lettere å tilpasse. [caption id="attachment_83467" align="aligncenter" width="2750"] (Foto: Apple)[/caption] Nye temaer, opptil åtte komplikasjoner på skjermen, og breathe som hjelper deg puste roligere. Ny høyttaler, flere funksjoner på kronen, og en baksiden i svart keramikk og safirglass, og selvsagt en ny tokjerners 64-bit prosessor som er dobbelt så rask som før.

Bedre helseovervåkning med EKG

Apple har bygget inn en ny gyro og akselerator, som registrerer om brukeren faller. Hvis det skjer, og det tar en stund etter fallet før brukeren reagerer, ringer den opp alarmsentralen automatisk. Skulle hjerterytmen endre seg drastisk, registreres det, og klokken advarer brukeren og anbefaler et legebesøk. Ikke nok med det, man kan ta et elektrokardiogram for sikkerhets skyld.   Hjerterytme, og sinusrytme, alt kan deles i en PDF med legen, som kan ta det videre.
[caption id="attachment_83470" align="aligncenter" width="2732"] (Foto: Apple)[/caption] Ellers har S4-generasjonen beholdt batteritiden på 18 timer, og den har Bluetooth 5, GPS, 50 prosent kraftigere høyttaler og man kan ringe med den. Akkurat det er vi litt usikker på, for det er ikke alle land som har tilbydere med støtte for e-sim i Apple Watch. Prisende starter på 4390 kr, men S3 vil være i salg til 2290 kr. S4 blir tilgjengelig i 26 land fra 21 september, og kan bestilles i 14. september. Alle leveres med nye watcOS 5.

iPhone Xs og Xs max

En helt ny iPhone kommer selvsagt ikke som noen overraskelse. Nye iPhone Xs er vanntett ned til to meter, laget i kirurgisk stål med det mest solide glasset hittil, som dekker en ny 5,8-tommers super retina skjerm med OLED-panel. Mobilen kommer i gull, sølv eller gråfarge. Ikke nok med det, en enda større iPhone Xs Max har en 6,5-tommers OLED-skjerm. [caption id="attachment_83473" align="aligncenter" width="2760"] (Foto: Apple)[/caption]

Enda raskere

Mobilene har fått nye sensorer og raskere og sikrere Face ID med en nye A12 bionic prosssor, i følge Apple. De er også raskere og istand til å kjøre 5 trilloner operasjoner i sekundet, med en prosessorarkitektur på 6,9 milliarder  transistorer i en sekskjerners arkitektur, med firekjernes grafikkprosessor, som gir 50 prosent raskere grafikk. Det er selvsagt mer til en iPhone enn spesifikasjoner, men vi er på plass i San Fransisco og det kommer snart et førsteinntrykk av de nye modellene her, så heng med. Den kraftige prosessorarkitekturen og kapasiteten til grafikkmotoren, gjør iPhone-modellene enda bedre egnet til gaming, noe Todd Howard fra Bethesda Game Studios, demonstrerte med Elder Scrolls Blades på en iPhone XS Max. Mer fascinerende var kanskje demoen av Homecourt, av David Lee fra Nex Team og NBA NBL-legenden Steve Nash, som viste hvordan man kan gjøre basketreningen mer vitenskapelig med en iPhone. [caption id="attachment_83474" align="aligncenter" width="2736"] (Foto: Apple)[/caption] Det er også bedre AR-støtte (augmented reality), som ble behøring demonstrert av Atli Mar fra Directive Games, i en flerspillerversjon av Galaga AR. [caption id="attachment_83475" align="aligncenter" width="2748"] (Foto: Apple)[/caption]

Bedre kamera

Men kameraet er ofte den viktigste grunnen til å kjøpe en dyr telefon. Og den siste generasjonen iPhone har selvsagt enda bedre kamera enn før. En 12 Mp bildebrikke med optisk bildestabilisering, tele- og vidvinkel brennvidde, blender 1.8 og pikselfokus - skal gi enda bedre bilder. Det er ikke alt. En ny bildeprosessor skal takle bildedynamikk bedre med HDR, kameraet tar en serie på fire bilder hvis motivet beveger seg, og velger de beste av dem og kombinerer dem for et bedre bilde. Apple sier også at støydempingen er bedre, særlig på lange eksponeringer. Som ofte er et problem, også på kameraer.  Batteritiden er 30 minutter bedre på Xs, og halvannen time bedre på den større Xs Max, sammenlignet med iPhone X. [caption id="attachment_83477" align="aligncenter" width="4032"] (Foto: Jonas Ekelund)[/caption]

Dual SIM

Rettere sagt, eSIM i kombinasjon med et SIM-kort. som gjør det mulig å ha to abonnementer på mobilen. Dual SIM Dual Standby (DSDS), som det kalles, bruker integrert SIM som kan aktiveres hos operatører som støtter dette, så langt er det usikkert om det blir aktuelt i Norden, men tanken på å ha jobb- og privatabonnement på samme mobil, er besnærende for veldig mange.

iPhone Xr

En litt enklere iPhone er også på vei, kalt Xr, med en 6,1-tommers LCD-skjerm. Den har IP67-beskyttelse, en skjerm kalt Liquid Retina som strekker seg over fronten som på en iPhone X, med 326 ppi oppløsning, og støtte for True Tone farger, Face ID, samme A12-prosessor som de andre, og et 12 Mp kamera på baksiden. [caption id="attachment_83478" align="aligncenter" width="2768"] (Foto: Apple)[/caption] Den kommer i hvitt, sort, blå, korallblå, gult og som Product Red. [caption id="attachment_83481" align="aligncenter" width="4032"] (Foto: Jonas Ekelund)[/caption]

Pris og tilgjengelighet

iPhone Xr kommer i 64, 128, 256 GB kapasiteter fra 8690 kr og kan bestilles fra 19 oktober, og er tilgjengelig fra 26 oktober. iPhone Xs starter på 11.490 kr  i 64, 256 og 512 GB kapasiteter, iPhone Xs Max starter på 12.690 kr. Med bestillinger fra 14 september og levering fra 21 september i de første landene. En uke senere for resten. Den dyreste iPhone-modellen blir iPhone Xs Max til ubeskjedne 16.790 kr, med 512 GB lagringskapasitet. 1200 kr mer en en tilsvarende iPhone Xs. [caption id="attachment_83482" align="aligncenter" width="2758"] (Foto: Apple)[/caption]  
Vi tester over 450 produkter i året, les denne testen og få full tilgang til Lyd & Bilde
Allerede abonnent? Logg inn.
Prøveabonnement
0,-
Fri tilgang til lydogbilde.no
Bronseabonnement
425,-pr/halvår
1/2 år (6 utgaver) Digitalutgaven Fri tilgang til lydogbilde.no
Sølvabonnement
749,-pr/år
Mest populær
1 år (11 utgaver) Velkomstgave Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgaven
Gullabonnement
1149,-pr/år
1 år (11 utgaver) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Måned kr 49,-

Med et abonnement på Lyd & Bilde får du:

Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgave (iPad/Android) hver måned Betydelig rabatt Velg selv lengden på ditt abonnement, med eller uten SF Anytime Flott velkomstgave på årsabonnement
test
Nokia 5.1 Plus

Billig Nokia ­overrasker noe

Nokia 5.1 Plus er på flere punkter bedre enn man med rette kan forvente til prisen. Men man kommer ikke utenom et par kompromisser.

Honor først med 48 Mp mobilkamera

Honor View 20 setter ny rekord på kamera-oppløsning og har nesten et usynlig selfiekamera.

test
Xiaomi Mi Mix 3

Annerledes og prisverdt

Xiaomi stikker seg ut med annerledes løsninger som er mer interessante enn praktiske.

LGs neste toppmodell får ekstra skjerm

LG fortsetter tradisjonen med "gale" påfunn

Duell
2 gaming-mobiler

Gaming i lommeformat

Du kan ta det med deg! Gaming-mobiler lover deg action, hvor du enn står og går.

Nettbrettenes Supermann

Apples nye nettbrett er mer kompakt, moderne, smart og nesten unødvendig raskt.

gruppetest
6 mobiltelefoner til jul

Ny mobil til jul

Våre anbefalinger blant de siste modellene uansett hvilket budsjett nissen har.

Face-ID og større skjerm på iPad Pro

Nettbrett er ikke bare leketøy, ytelsen på iPad Pro kan knuse datamaskiner.

test
Apple iPhone XR

En iPhone til folket

Apple kompromisser med de rette tingene slik at budsjettmodellen ikke føles billig.

Mobiloverraskelse fra Huawei

Mate 20 Pro er en av årets mest interessante og fullspekkede modeller.

annonse
test
Samsung Galaxy S4 2018 10.5

Seriøst Android-nettbrett

Vil man ha et Android-nettbrett som faktisk går an å jobbe på, er S4 det beste valget.

Samsung Galaxy A9 har hele fire kameraer

Samsungs nye Galaxy A9 blir både prisgunstig og potent, med 8-kjernes prosessor, stort batteri og hele fire kameralinser ombord.

test
Apple iPhone XS Max

Luksusmobilen

Den beste skjermen, raskeste ytelse, mest imponerende kamera – og den høyeste prisen.

Første titt på iPhone XS

Våre inntrykk av iPhone XS, iPhone XS Max og iPhone XR

test
Asus ZenFone 5Z ZS620KL

Litt mer av det gode

Toppmodellen i årets Zenfone-serie er på de fleste punkter identisk med lillebror. Bare langt raskere.

test
Huawei Honor 10

Pen og prisverdt

Det er vanskelig å finne en lekrere og mer prisverdt mobil enn Honor 10.

test
HTC U12+

Tomgang fra Taiwan

HTC satser på annerledes kontroll, men feiler i utføringen.

test
CAT S61

Følsom og hard!

Med et omfattende arsenal av sensorer og en robust innpakning er CATs nyeste toughphone et allsidig kraftverktøy.

test
OnePlus 6

Nesten perfekt

OnePlus 6 er nesten perfekt på alle områder. Et meget godt kjøp.

test
LG G7 ThinQ

En anonym utfordrer

LG G7 ThinQ gjør det aller meste bra, men har få virkelig imponerende finesser.

gruppetest
Årets beste mobiler

De beste mobil-kameraene til ferien

Kamerateknikken går fremover med stormskritt, og de nyeste mobilene tar bedre bilder enn noensinne.

HTC på vei med nytt flaggskip – HTC U12+

HTC på vei med nytt flaggskip

Ny toppmodell uten fysiske knapper, og med et av de beste mobilkameraene på markedet

test
Huawei Mediapad M5 vs iPad 9.7″ 2018

Huawei vs. Apple – hvilket nettbrett skal du kjøpe?

Som de vanemenneskene vi er, er det vanskelig å skifte plattform.

annonse
test
Huawei P20 Pro

Kamerakongen

Huawei skyter med skarpt, og feier konkurrentene av banen.

test
Samsung Galaxy S9+

Den beste Galaxy hittil

Samsung kjører sikkert, uten for mye slinger i valsen!

test
Sony Xperia XZ2

En slanket sportsbil

Med slankere og mykere linjer sammen med en strålende ytelse er XZ2 Xperias sportsmodell.

Asus dropper rammene

MWC 2018: Asus dropper rammene

Asus lanserer to Zenfone 5'ere hvor skjermen fyller nesten hele telefonen.

test
Sony Xperia XA2

Mye for pengene

Sonys beste mellomklassemobil til nå, og en av de aller beste på markedet.

Luksus-etui til iPhone

Luksus-etui til iPhone

Mujjo lager noen av de mest forseggjorte veskene og etuiene, som denne for iPhone X.

Nokia lanserer fem nye telefoner

MWC 2018

Nokia vil tilbake som en markant spiller på mobilscenen og satser derfor stort på MWC med hele fem nye telefoner på en gang.

Sony viser redesignet Xperia XZ2

Sony viser redesignet Xperia XZ2

Avrundet bakside, mindre skjermkanter og først ute med filming i HDR.

Galaxy S9 og S9+

Samsung lanserer Galaxy S9 og S9+

De nye lynraske toppmodellene har nå superkamera og dobbeltkamera

test
Samsung Galaxy Tab Active 2

En solid kar

Samsungs nettbrett tåler å bli mistet i gulvet og smurt inn med gjørme.

test
Samsung Galaxy A8 (2018)

Ny tenning for mellomklassen

Samsungs nye modell føles luksuriøs og gjør det meste bra, men koster deretter.

gruppetest
Android-nettbrett

Beste Android- nettbrett for pengene

Kan man få et nettbrett som er like bra som budsjett-iPad og til samme pris?

OnePlus 5T

Best til prisen

OnePlus 5T er lynrask og knivskarp på prisen.

Motorola Moto X4

Nesten perfekt mellomklassemobil

Moto X4 er rask, robust og har bra batteritid, men kameraet er en skuffelse.

Huawei Mate 10 Pro

Nesten perfekt toppmodell

Huawei Mate 10 Pro gjør utrolig mange ting riktig.

Asus ZenFone 4 Pro ZS551KL

Asus-mobil i skryteklassen

Asus' toppmodell er ytelsesmessig på høyde med de aller beste, og kan skremme livet av kameraet ditt.

Asus Zenfone Zoom S ZE553KL

Mobil til nærbilder

Slipp løs din indre portrett- og paparazzifotograf med zoom-mobilen fra Asus.

LG V30

Endelig toppklasse fra LG

Med V30 har ikke LG spart på noe, og lyden er den beste vi har hørt fra en mobil.