Nyhet

Wiz utvider fra belysning til sikkerhet i hjemmet

Wiz kombinerer bevegelsesregistrering fra smartlampene sine med et overvåkningskamera for økt sikkerhet i hjemmet på ferie.

Skrevet av / 12.05.23 - 13:45
Wiz utvider fra belysning til sikkerhet i hjemmet

Wiz eies av Signify, i likhet med Philips Hue, som forvirrende nok også driver med smart belysning. Men nå utvider de sortimentet sitt, og gjør det dermed enklere å velge hva man skal investere i.

Wiz har allerede bevegelsessensorer som brukes til å slå på belysningen når du kommer inn i rommet. De har også den spennende teknologien SpaceSense, som bruker forstyrrelser i Wi-Fi-signalet til å finne ut om en person beveger seg i hjemmet. Dette bygger de nå videre på.

Foto: Wiz

Indoor Wi-fi Camera

De satser nå på sikkerhet i hjemmet og lanserer sitt første produkt i kategorien, nemlig produktet Indoor Wi-fi Camera. Appen utvides fra belysning til nye funksjoner for overvåking. Nå kan du bli varslet når noen beveger seg i hjemmet ditt når huset skulle ha vært tomt. Du kan da åpne appen, slå på lysene og starte kameraet for å se hva som har skjer.

Men det første tiltaket i hjemmesikkerhet er avskrekking, og det er her systemet får en ny funksjon for simulering av tilstedeværelse. Den slår lysene av og på når du er borte for å få det til å se ut som om noen er hjemme.

I appen finnes programmer som “Midlertidig borte” og “Ferie”. Sistnevnte innstilling aktiverer bevegelsesdetektorer med maksimal sikkerhet, simulering av tilstedeværelse, avskrekkende blinkende lys og varsler på mobiltelefonen.

Vi vet at lys er viktig for at vi skal føle oss trygge i vårt eget hjem. På bakgrunn av vår erfaring innen belysning, har vi skapt et fullintegrert overvåkningssystem for smarthjem som kombinerer smartlys som fungerer som bevegelsesdetektorer med SmartSense og overvåkningskameraer, sier Danny Lousberg, Head of Software Product Management WiZ

Smart uten abonnement

Kameraet har nattesyn og toveiskommunikasjon, slik at du kan snakke med personen kameraet oppdager, for eksempel kattepasseren. Kameraet er smart nok til å skille mellom mennesker og kjæledyr. Mikrofonen brukes også til å oppdage høye lyder når du er borte, for eksempel et vindu som knuses.

Det vi liker spesielt godt med kameraet er at det har et innebygd minnekort for å lagre opptakene dine. Det er også en skytjeneste der du kan laste opp videoer, men det er ikke et must. Du trenger heller ikke å abonnere på en tjeneste for at de smarte funksjonene som persongjenkjenning skal fungere. Noe som et stort antall konkurrenter krever.

Systemet er kompatibelt med Google Home og Amazon Alexa, men dessverre ikke med Apple Homekit.

Foto: Wiz

Pris og tilgjengelighet

Hvis du allerede har Wiz-lamper, kan du legge til et kamera til for 949 kroner fra slutten av mai.

Alternativt kan du kjøpe en startpakke med lamper og kamera, samt 1 års abonnement på skytjenestene og ekstrafunksjoner. Dette kommer først i midten av juni og koster 1.679 kroner.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tilbud i samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

High-end luftrenser fra Xiaomi

Automatisk rengjøring i opptil 60 dager

Takk og farvel Chromecast

Stavmiksere som kutter ledningen

Ny robotstøvsuger fra Xiaomi

En ny fremtid for batteridrevne produkter

Scroll to Top